User Tag List

Sayfa 3/8 İlkİlk 12345 ... SonSon
135 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: kiyaslamalar (ulkeden ulkeye)

excellency23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Octane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Nasıl gelicez? Çok ciddiyim.
    lisans veya master basvurusu. okuldan kabul alip vizeye basvuruyorsun. kalicak yer, bankada para(lisans icin 7000 master icin 9000euroydu ben gelirken) ülkeden ülkeye degisir tabi almanyaya gitmenin daha kolay oldugunu duydum.

FeVıDun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kimse bana ulkemizde gecim uygun demesin. yurt disi ile ulkemiz arasinda ucurum var. dogrulari soyleyince ulkeni kotuluyor diyorsun diyorlar ne yani dogrulari soylemek sucmu. bir cok ornek verebilirim kiyaslama acisindan. uzaktan bakinca hersey toz pembe gorunuyor.
    Harabat ehlini hor görme zakir, defineye malik viraneler var.

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı excellency23 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    lisans veya master basvurusu. okuldan kabul alip vizeye basvuruyorsun. kalicak yer, bankada para(lisans icin 7000 master icin 9000euroydu ben gelirken) ülkeden ülkeye degisir tabi almanyaya gitmenin daha kolay oldugunu duydum.
    Demek ki herkes ha deyince kalkıp gelemiyormuş yani.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

excellency23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Octane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Demek ki herkes ha deyince kalkıp gelemiyormuş yani.
    aile zengin degilse ha diyince gelmiyor kimse zaten. ben 2 sene garsonluk yapip biriktirdigim parayla geldim. ailemden bi kurus almadan, tabi onlarin yaninda yasadim, tek basima yasasam daha zor olurdu muhtemelen. keske hersey o kadar kolay olsa

ama sundan eminim kafaya koyan napar ne eder gelir, herkes yapamaz.

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Turk halkinin araba alip satip piyasa artirma gibi seyleri var iste . Kimse demiyor ki 10 bin ton et ureteyim piyasadan ucuza vereyim etin fiyati dusunce hayvaninda fiyati dussun , boylelikle sehirlerde asgari ucretle yurtdisina calisan insanlar koyune gitsin bisiler uretsin . Gecimleri kolay olsun buyuk sehir rahatlasin vs vs . Yok anca memur olalim salla basi al maasi , kimse dusunmuyor bu ulkede herkes memur olursa ne olucak ..

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Şu market alışverişini ve otomobilin masraf kalemlerini kıyaslamayı bitirdikten sonra önce eğitimi kıyaslayın. Eğitim kıyaslaması ve masrafları bittikten sonra, kadınnlara özellikle doğum yapacak kadınlara gelin, çocuk yardımına gelin, kadının çocuğuna ne kadar bakabildiğine gelin, erkekler için de doğum için ekstra izin var mı ona gelin.

Sonra, sanayiye, bilime, tekonolojiye, ilime gelin.

Sonra şehirde rantsal pardon kentsel dönüşüm var mı varsa bunu ilkokul mezunu müteahhitlerde yapabiliyor mu ona gelin. Sonra, asfalt kalitesine gelin. Kaldırım yüksekliklerine gelin. Engellilere verilen öneme gelin. Kazılıp kazılıp kapatılmayan çukurlara gelin. Şehirleşme çarpık mı değil mi ona gelin. Alt yapı ağı nasıl ona gelin. Ulaşım ağına gelin.

Minibüs caddesi, minibüs var mı ona gelin. Katil gibi kullanan özel halk otobüsü şoförleri var mı ona gelin. Trafik nasıl ona gelin. Köprüden, tünelden geçme bedeli nedir, devlet garantisi var mı yok mu ona gelin.

Şehir hastaneleri şehrin dışında mı ona gelin. Hastaneler içinde ne kadar sıra bekleniyor ona gelin. Hastaneler için hasta garantisi var mı yok mu ona gelin.

Heryerde cami/kilise var mı. Kilise hatipler var mı?

Ne kadar vergi veriyorsunuz, nelere vergi ödüyorsunuz onlara gelin. Mesela ötv var mı yok mu ona gelin. Internet için ne ödüyorsunuz, internet hızınız nedir ona gelin. Telefonlar ne kadar ona gelin. Kışlık kıyafete ne ödüyorsunuz ona gelin.

Öyle domatesle, etle edebiyat yapmayın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Sadık Özyer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Turk halkinin araba alip satip piyasa artirma gibi seyleri var iste . Kimse demiyor ki 10 bin ton et ureteyim piyasadan ucuza vereyim etin fiyati dusunce hayvaninda fiyati dussun , boylelikle sehirlerde asgari ucretle yurtdisina calisan insanlar koyune gitsin bisiler uretsin . Gecimleri kolay olsun buyuk sehir rahatlasin vs vs . Yok anca memur olalim salla basi al maasi , kimse dusunmuyor bu ulkede herkes memur olursa ne olucak ..
    Yeşil rengi sevip doğadaki yeşile düşman olan başka bir yönetim görmedim. Çiftçiye mazot yardımı var mı? Yemler ithal mi? Hatırlatırım daha düne kadar zeytin arazilerinin içine edeceklerdi.

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yeşil rengi sevip doğadaki yeşile düşman olan başka bir yönetim görmedim. Çiftçiye mazot yardımı var mı? Yemler ithal mi? Hatırlatırım daha düne kadar zeytin arazilerinin içine edeceklerdi.
    Abi zaten ufak capli yapilabilecek bir organizasyondan bahsetmedim ya. Hukumet destekli vs . Cok mu lazim bize x bilmem ne insaat

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hep yurtdisinda ucuzlari yazmak olmaz avusturyadan bildiriyorum sebze meyve ates pahasi.

domatesin kilosu 2,20 euro. tr de pazarda 1-2 tl dir, kirsalda 50 kurustur muhtemelen. incir türkiyeden geliyor indirim oldugu zaman tanesi 30 cent. kiraz 4 euronun altini görmedim bu yaz. karpuz kilosu 1.5 euroydu. roka, maydanoz, dereotu, semizotu falan bunlarda 10 kat fark vardir buyuk ihtimalle. sadece domates salataliga verdigim para yuzunden bahceli ev bakmaya basladim. yazin kendim yetistirecegim

arabanin sigortasi cok pahali aylik 105 euro oduyorum kasko falan yok. arabayi 6bin euroya aldim.

restoranlar pahali, iki kisi ortalama bi yere gitseniz 60-70 euroya anca cikiyorsunuz. kebapciya gitsen yine 40 tan asagiya cikamazsin. disardan yemek soylemek cok pahali tr de yemek sepetinden 10-15 liraya gayet güzel bisey bulabiliyorken burda 10 euro.
    yemek sepetinde nerede buluyorsun 10 15tlye yemek. Sanki türkiye yaşam standartları muhtiş bir ülke. Herkes yurtdışına göç etmenin yoluna bakıyor kardeş nerelerdesin? çiftçi tarım sektörü yerlerde sürünürken yetiştirdiği ürünleri 5 para etmeyecek şekilde satıp toptancı komisyon sektörü vurgun vuruyor hayli pazarda fiyatlar pahalı. tr'de bir vasıta sahibi olmak ateş pahası içinde olmak adeta sana masraf kapısı oluyor araç 1 sene hiç çalıştırma yattığı yerde para yiyor türkiyeye gel geçin geçinebilirsen. bir ev sahibi ol bakalım kaç senede sahibi olursun yada 30 40 yıl bankaya bağlı köle olacan.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Abi zaten ufak capli yapilabilecek bir organizasyondan bahsetmedim ya. Hukumet destekli vs . Cok mu lazim bize x bilmem ne insaat
    Desteklesin, desteklemesin diyen yok ki? Tohum tek kullanımlık, yem ithal, hayvan ithal, saman ithal, traktör ithal, mazot ithal. Domates ile fabrika ödemesi yapabilen bir tane akıl vardı. Şimdi...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Avrupada oturup, okuyup gazete alanlara soralım, manşetlerde ne okuyorsunuz ? Hergün ne haberler oluyor? Pedofili vakaları?kadın cinayetleri?yolsuzluklar?ağaç katliamı?çatışmalar?terör?zam haberleri? kemer sıkma haberleri ? yeni uçak ve otomobil alımları? ...vs Halkın nabzı nasıl, huzurlular mı, mutlular mı, yarın ne olacak düşünüyorlar mı? Nasıl, bizi sorup duruyorlar mı? Kaç kişi kıskanıyor?

Bir Finlandiya'lı Türkiye'de çalışmak veya okumak veya çocuk okutmak için hayaller kuruyormudur?

Domates pahallıymış? Sanki biz burada domates suyu ile yıkanıyoruz.

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaklasik 11 senedir Abd de yasiyorum, surekli TR ye gidip geliyorum. Her geldigimde daha bi yasanmaz, saygisiz, herseyin bir oncekine gore dahada pahali oldugu bir ulke goruyorum. Kazancimin oldukca iyi olmasina dolar harcamama ragmen xx bir urune ederinin oldukca fazlasini vermek koyuyor. Annemi markete goturuyorum klasik anne muhabbeti aman oglum parani cok harcama vs muhabbeti her istedigini almamasina ragmen harcanan 3xx tl, bir depo benzine verilen 2xx tl vs.... Ulke cok pahali hemde cok. Ozellikle son yillarda Abd cidden pahalilasti diyoruz ama Tr ye kiyasla bedavaya yasiyoruz.

EOZDAG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Devlet üretimi destekledi de biz mi üretmedik, ülkede inşaat sektörü destekleniyor haliyle herkeste ona yöneliyor.

Ayrıca ben yırtınmışım, kendimi parçalamışım, sermaye yapmışım, eee et üreteyim millete dağıtayım niye birlikte mi kazandık?

Bunu yapması gereken devlettir ucuz et yenecek madem onlar üretsin benden/bizden herşeyin vergisini alıyor, halka hizmeti ben/biz niye verelim.Devlet versin.

Yada ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum lakin yazınıza bakınca 10bin ton üretim kolay görünüyor, siz üretin bizde halk olarak rahata huzura erelim herkes et yesin.
    Superb

Kagan_KOÇAK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardeş sen hayvancılığı kolay birşey sanıyorsun galiba.
    Kimse demiyor ki 10 bin ton et üreteyim demişsin et makinedemi üretiliyorda üretsin,fabrikada mal üretmiyorsun.
    Hayvan alıp yetiştiriyorsun kaç sene emek veriyorsun ki para etsin.
    Ayrıca o adamın ucuza vereyim hem hayvanın fiyatı düşsün hem etin demesi için ileriderecede gerizekalı olması lazım.Sen elindeki malın fiyatının düşüp,o maldan daha az para kazanmak ister misin ?
    Etin pahalı olmasının sebebi yem fiyatının pahalı olmasıdır ve pis bir iş olmasıdır.
    Kimse para kazandığı bir işi zararına yapmaz,yaparsa ahmaklıktır.
    Adam asgari ücretle çalışır elini ota boka sürmez tertemiz pak bir şekilde 1400 tlsini koyar cebine belkide öyle mutludur.

kurtbil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    "ya türkiye iyiymis aslinda" ? cok caba sarfettin mi bu anlami cikarmak icin? yazinin neresinden bu anlami cikardin?
    Yok çok çaba sarfetmedim, en fazla senin ilk mesajındaki mantığı geliştirmen kadar zorladım kendimi. Kendi ülkenin para birimi ile viyanada yaşayıp, karşılaştırmaya bu şekilde yorum yaparsan söylediklerinin gideceği yer de en fazla o cümle olur.

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tarım ürünlerinin ucuz olması mıdır kriter? 2 liraya domates yedik çok güzel de, bunu üreten çiftçi 2 liraya satabiliyor mu?benzin mazot gübre sigorta sulama suyu emek işçilik toplaması vs vs, 2 liraya domates yemek için benzinin 2 lira mazotun 1 lira olması lazım, bir depo benzin olmuş 350 tl, ayda 2-3 depo benzin kullananlar 'ama domates şu para, hıyar şu para, muz şu para' diyerek kıyaslama yapmıyor mu gerçekten hayret ediyorum... çiftçi ölmüş zaten hepsi batarsa biz de domatesi 2,5 eurodan yiyeceğiz Hollanda'dan ithal ederek haberiniz var mı?
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tarım ürünlerinin ucuz olması mıdır kriter? 2 liraya domates yedik çok güzel de, bunu üreten çiftçi 2 liraya satabiliyor mu?benzin mazot gübre sigorta sulama suyu emek işçilik toplaması vs vs, 2 liraya domates yemek için benzinin 2 lira mazotun 1 lira olması lazım, bir depo benzin olmuş 350 tl, ayda 2-3 depo benzin kullananlar 'ama domates şu para, hıyar şu para, muz şu para' diyerek kıyaslama yapmıyor mu gerçekten hayret ediyorum... çiftçi ölmüş zaten hepsi batarsa biz de domatesi 2,5 eurodan yiyeceğiz Hollanda'dan ithal ederek haberiniz var mı?
    abi zaten tarım ürünleri dahil yurtdışından geliyor. ben bu sene kiraz sezonu hazırlığında çalışırken kullandığımız ilaçlar gübreler hep ithaldı.zaten çiftçi ne kazanıyorki kendini doyurabilsin.Kazananlar aracılar toptancılar hakaret etmiyorum ***** bizim aile tarafı toptancıdır asıl vurgunu onlar yapıyor devlet sadece seçim zamanında meseleye el atıyor seçim bitiyor hani çiftçiye tarıma destek

FeVıDun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yaklasik 11 senedir Abd de yasiyorum, surekli TR ye gidip geliyorum. Her geldigimde daha bi yasanmaz, saygisiz, herseyin bir oncekine gore dahada pahali oldugu bir ulke goruyorum. Kazancimin oldukca iyi olmasina dolar harcamama ragmen xx bir urune ederinin oldukca fazlasini vermek koyuyor. Annemi markete goturuyorum klasik anne muhabbeti aman oglum parani cok harcama vs muhabbeti her istedigini almamasina ragmen harcanan 3xx tl, bir depo benzine verilen 2xx tl vs.... Ulke cok pahali hemde cok. Ozellikle son yillarda Abd cidden pahalilasti diyoruz ama Tr ye kiyasla bedavaya yasiyoruz.
    Dediginizin her bir cumlesine harfine kadar katiliyorum.
    Harabat ehlini hor görme zakir, defineye malik viraneler var.

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı muharrem7791 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi zaten tarım ürünleri dahil yurtdışından geliyor. ben bu sene kiraz sezonu hazırlığında çalışırken kullandığımız ilaçlar gübreler hep ithaldı.zaten çiftçi ne kazanıyorki kendini doyurabilsin.Kazananlar aracılar toptancılar hakaret etmiyorum ***** bizim aile tarafı toptancıdır asıl vurgunu onlar yapıyor devlet sadece seçim zamanında meseleye el atıyor seçim bitiyor hani çiftçiye tarıma destek
    Ailem muz üreticisi, bu sene Anamur muzunu 1,5 liradan zor sattılar seradan, kime faydası var şimdi hadi 1 liradan yesin herkes? çözüm mü? mazota benzine ÖTV ye KDV ye senede 20 bin lira veriyor sıradan vatandaş, o para cebinde kalacak ki en lezzetli sebzeyi meyveyi yerken 1-2 liranın hesabını yapmasın...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler