User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
28 sonuçtan 20 ile 28 arası

Konu: Eski iş yerinden alamadığımız tazminat hakkında...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam çözümler basit aslında, bu sistemi yapanlar da var, ama iş alemi de çok bozuldu, çalıştırdığım adamın ihanet etmesi, şirkete işkurdan kağıt gelmesi, savunma yazmamız ama kanunen yapacak bir şeyimizin olmaması falan insanı iş hayatından soğutuyor... aynı ş.refsizlerin 2 ay sonra arayıp da 'abi iş almışsın gelelim mi???!' demesi de toplumsal ahlak erozyonunun çok açık göstergesi.. arkadaşımızın konusunu hiç ettim kusura bakmayın, dediğim gibi kurunun yanında yaş da yanıyor, eşiniz öyle ya da böyle o parayı alır siz hiç merak etmeyin, haketmeyenin parasını bile alıyorlar bu şekilde...
    Vallah abicim biz konumuzda sonuna kadar haklıyız zaten çok şükür haketmediğimiz birşeyide istemiyoruz. sadece en kısa sürede ve kesin çözüm olarak hangi yola başvuralım diye fikirlerinize danışmak için bu konuyu açtım.. Sanada Allah kolaylık versin abicim işçi çalıştırmak konusunda.

Seyfettin777 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı nyz_61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yani eğer karşı taraf anlaşmaya yatkınsa arabulucuya başvurmak mantıklı o zaman.. Eğer yatkın değilsede direk mahkemeye gitmek mantıklı... anladığım kadarıyla... çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için...
    Evet aynen o şekilde, istediğiniz şartları istediğiniz gibi yerine getirmezlerse, veya arabuluculuğu reddederlerse mahkeme yoluna gidebilirsiniz.
    Yeter ki, karşı tarafın şartlarını kabul etmediğinizi belirtin ve bunu arabulucu tutanağa geçirsin, biz anlaştık deyip tutanağı imzalayıp bunu mahkemede ilamlı icra haline getirirseniz geriye dönüşü olmaz, yani önce anlaştık deyip sonra vazgeçemezsiniz.

Bülent abinin örneğinde olduğu gibi işçi haksız bile olsa kazanıyor genelde davaları, arabuluculukta olay çözülmezse veya istediğiniz gibi olmazsa mahkeme yolunu size tavsiye ederim.Karşı tarafın tutumunu bilmiyorum ama denemenizi tavsiye ederim, karşı tarafa telkinde bulunursanız arabuluculukta çözülmesi daha kolay olabilir, iş mahkemeye giderse muhtemelen lehinize sonuçlanacağını, dava sürecini ve masrafları anlatın karşı tarafa.

kiraccemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İstifa ederek ayrıldığım şirketten son 2 aylık maaşımı alamamıştım. Çok üstünde durmadım ama pişman olmadım da değil...
    Trafik sigortası, kasko, dask, sağlık sigortası ve tüm sigortacılık işlemlerinizde hizmetinizdeyiz. Dm atarak iletişime geçebilirsiniz.

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kiraccemal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İstifa ederek ayrıldığım şirketten son 2 aylık maaşımı alamamıştım. Çok üstünde durmadım ama pişman olmadım da değil...
    herhangi bir şeye imza atmadıysan hakkını kullan

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Haklı fesih yok ise işçi tarafından, istifa edildiği taktirde yasal olarak hiçbir hak talep edilemiyor.

Bu tür durumlarda işçi olarak haklı fesih nedenlerinden birini ispat edip, akabinde de dava açılması en güzel reçete.

İş mahkemeleri genel itibariyle aldıkları kararlarda işçinin yanında yer alıyorlar.

kiraccemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    herhangi bir şeye imza atmadıysan hakkını kullan
    üzerinden çok zaman geçti 2011 de ayrılmıştım. O nedenle artık bir önemi kalmadığını düşünüyorum
    Trafik sigortası, kasko, dask, sağlık sigortası ve tüm sigortacılık işlemlerinizde hizmetinizdeyiz. Dm atarak iletişime geçebilirsiniz.

burcinkarabacak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı nyz_61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ne kadar süredir acaba davası sürüyor...
    hocam yeni açtı daha ilk duruşma olmadı 22.12 de başlıcak
    Punto Evo Mjet - ANKARA (Sold)
    Bravo 1.6 120Hp Sport Style Dua.(Sold)
    Passat Variant 16 1.6 TDI DSG Highline(Sold)
    Passat Variant 2024 1.5 eTsi Elegance

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    üzerinden çok zaman geçti 2011 de ayrılmıştım. O nedenle artık bir önemi kalmadığını düşünüyorum
    5 SENE zaman aşımı var diye biliyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugün işyerinın genel müdürüyle telefonda konuştum arabulucu falan hiç uğraşmayın ana merkezdeki müdür eşimin tazminatını ne kadar geç yatırırsanız yatırın diye talimat vermiş yani arabulucuya başvursakta anlaşamıycak gibiyiz sanırım en kısa sürede bir avukat bulup işi mahkemeye taşıyacaz. Bu arada arabuluculuk bürosundaki arkadaşın dediğine göre 01.01.2018 tarihinden itibaren ilk önce arabulucularla görüşülecek onun sonucuna göre işçi mahkemesine gidilecekmiş. Bu tarihten önce bu tarz sıkıntıları olanlar direk mahkemeye gidebilirmiş arabuluculuk bürosuna gitmeden...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler