Abi bende anlatamiyorum ki
Bana bmw diyosunda garanti bitisinden 6 ay sonra 60 bin km de turbom bozuldu adamlar napti sence ? Tabikide hicbirsey en ufak bir indirim yardimci olma falan sifir az kalsin s... git diyceklerdi
Benim yazdigim zincir olayi 2016 yilinda arac 4 kusurat yasindayken oldu
Dusunsenize borusan 4 yasindaki arac icin iyi niyet garantisi uygulayacak bide al sana araba 40 gun kullan gez diycek he ?
Yagdan dolayi komple motor degisen GTi lar var gerekeni degistirdiler sonrada motor degisti zaten
Hani ne yapilmaliydi baska araba tarihi boyunca hep 50-60 bin TL idi zaten
Bahsi gecen arac sifir alayim deseniz Milyon TL lerde..
Vw ini savunasimda yok bu arada olanlari yaziyorum
Denk gelmez gelmez cani sıkılır civata degistirmez bunlarin alayi..
Ama net bisey varki vw grubu bu iyi niyet garantisi konusunda nispeten baarili en azindan tum markalara gor cok daha basarili
Aynı paraya 6 tane golf,passat alınsaydı şimdi parayı katlamıştıkBu tarz araçların düşme sebebi bence,
1) Bakım ve yedek parça pahalı
2) Rangelerin çok sorunlu olduğu konuşuluyor
3) Hepsinin hacmi yüksek yakıt gideri ve vergi fazla çıkıyor
4) 0 km alanların çoğu aracın hakkıyla kullanıp km leri belli bir seviyeye gelince satıyorlar. Genelde 150k km üstü.
5) Çok fazla gray market araç var. Piyasayı düşürüyorlar. Bir kısım insanda da tedirginlik yaratıyor ister istemez.
Bu arada geçen ay f10 5.20i sattık. Expertizde makinaya bağlandığında termostat ağrızası verdi. Araba 60k km de ve full borusan bakımlıydı. 500-600 liralık parçayı hiçbir şekilde garantiye sokmadılar![]()
Sabit kur olsaydı daha rahat hesaplama yapardık ama 250 bin euro 2010 yılında 500 bin tl
bugün ikinci el 2010 model RR 250 bin tl
%50 tl bazında kayıp var. Her sıfır arabada 7 yıl sonra %50 kayıp olmuyor mu?
TL üzerinden konuşmamız gerekiyor işin içine Euro girerse araba almayıp parayı dövizde tutsaydın ile başlayıp bitcoin alsaydın, aselsan alsaydına kadar uzar hesaplama böyle yapılmalı
Benim zaten borusan ile işim yok aslında. Ben davayı landrover a açıyorum. Çünkü üretici o. Zaten ona kabul ettirisem iş biter. Borusan landrover ın tr temsilcisi olduğu için ilk başvuru orada başladı.
Duymaz olur muyum duydum? Mağarada yaşamıyorum ki..
Hatta bizzat eşimin Scirocco'sunun aracının kavraması değişti "iyi niyet garantisi" adı altında. Garantisi de bitmişti üstelik otomobilin. Gittim, sorunu anlattım, kendileri söylediler "servis kayıtlarınıza bakalım, servise gelmiş bir araç ise halledelim problemi" diye, teşekkür ettim, bekleme salonuna gittim. İyi niyet garantisi buna denir.
"İyi niyet garantisi" 'nin ne anlama geldiğini siz hiç mi duymadınız?
Olabilir insanlık hali, bilmiyor olabilirsiniz.
İyi niyet garantisi denilen süreç şöyle başlıyor..
X marka nın dünyadaki Global Merkezi, tüm dünyadaki ülke müdürlüklerine bir bildirim yapar. X modelimin şu parçası fabrikadan çıktığında sorunlu idi, bunu değiştirin. Bunu neden yapar? Marka imajı kirlenmesin diye.
Senin X model aracın varsa servise gidersin, konuyu anlatırsın, "markanın kendisinin de kabul ettiği koşullarda bir problem ise yaşadığınız sorun", sorunlu olan parça "aracınız garanti dahilinde olmasa bile" değiştirilir, siz de çayınızı içer arabanızı alır gidersiniz.
Ama buradaki en önemli detay garantinin bitmiş olması vs değil şu: "İyi niyet garantisinde firma/servis/marka o problemi en baştan kabul etmiştir." Hatta çoğunlukla sizin aracınızda o X tipindeki sorun gerçekleşmemişken ya da siz farkında değilken firma/servis/marka bunu kabul etmiş, deklare etmiş, tüm dünyaya açıklamıştır.
Sizin durumunuzda böyle bir durum söz konusu değil ki.. RR firmasının bu tip kabullendiği, kabul ettiği bir durum yok ki.. Dolayısıyla siz adamlara iyi niyet garantisi diye bişey kabul ettirmeye çalışıyorsunuz.
Siz X firmasının ürettiği bir ürünle ilgili bir iddia ortaya atıyorsunuz. "Sizin ürettiğiniz üründe kendini devamlı tekrarlayan sorunlar var. Bu kronik sorunlar sebepli motorum kırıldı, yenisi ile ücretsiz değiştirin." RR firmasının motoru ile ilgili yaptığı "evet sorunumuz var" açıklaması da olmadığına göre, yasal garanti sözleşmesi hükümleri devreye giriyor.
Türkiye'de otomobiller için (ki sizin aracınız binek otomobil olarak geçer) yasal garanti süresi en az 2 yıl veya 60.000 KM. (Hangisi Önce Dolarsa) şeklindedir. En az vermeleri gereken süre bu. Bu yıllar önce 1 yıl idi, sonra yasa ile düzenlendi 2 yıl oldu vsvs..
RR ise garanti süresi olarak 3 yıl - 100.000km veriyor.
Firma kendisi kabul etmedikçe ya da kanuni olarak mahkemedeki bilir kişiler ve/veya araştırma kurulları tarafından tasdiklenmedikçe bu "sizin araçlarınızda kronik sorun var" cümleniz sadece bir iddia olarak kalır.
Bu yazdıklarımın hiç birisini bilmediğinizi hiç tahmin etmiyorum. Aksine bu konulara çok da vakıf olduğunuzu tahmin ediyorum. Ancak biraz da sanki bilerek elma ile armutu karıştırmaya çalışıyorsunuz.. Ya tutarsa ya yedirirsem hesabı. Tabiri caizse Borusana çakmaya çalışıyorsunuz motorun parasını.. (ki konunun muhatabı Borusan bile değil.. İngilteredeki RR firması.. )
3-5 bin olsa ortaya çıkacak rakam, ne kronik sorunlar dile gelecektii ne de hak hukuk mevzuları.. Parayı verip yaptıracaktınız.. Rakam fazla olunca "yerse" moduna girdiniz de, bu zihniyet kirli zihniyet.. Yapmayın bunu.. Hak neyse o..
microhatch C1 ist.park 3:00,54
https://www.youtube.com/watch?v=C1K8fwGhcsA
https://www.instagram.com/c1_bvb973/
Arkadaşım burası forum platformu.. Forumlarda bir konu ile ilgili bilgi almak için konu açıyorsan "konuyla ilgili herkes düşüncelerini yazabilir" demektir. Bunu hiç mi duymadınız..
Nalıncı keseri modunda olanlara karşı bitmem, bu zihniyete karşısında düşüncelerimi yazarım. Bu kadar basit.. Düşünce tarzınız konusunda herkesten taraf olmasını bekleyemezsiniz. Eleştiriye gelemiyorsanız konu açmayacaksınız..
Bu araç harici başka bir araç için soruyorsan;
Temiz kullanmak subjektif bir konu öncelikle.. Kime göre temiz, neye göre temiz..
Arabamla yanlamayayım,
yolda devamlı sakin kullanayım,
dipgaz yapmayayım..
Ancak;
Aracı park eder etmez turbonun yağlamasına vs sağlamak için bir kaç dakika rölantide çalıştırmayayım, çat diye kontağı kapatayım,
Aracı soğukken zaman zaman 3 bin devirin üzerine çıkarayım,
Yakıt seçiminde titiz davranmayayım, neresi denk gelirse oradan depoyu doldurayım,
Bu araç sıfır alınsa bile motoru sorun çıkarır.
Turbosu olan motor biraz dikkat ister. Teknik bilgisi çok fazla olan bir sürü arkadaşlar var burada onlar ayrıntılı olarak biliyorlar, dilerlerse yazarlar zaten..
Bunlar bambaşka konular.
Öte yandan benim bahsettiğim şey motorun 74binde sorun çıkarmasının normal olduğu vs değil. Tabikii normal değil. Yüzbinlerce km yapmış zilyon tane farklı otomobil markalarından farklı modeller sıralar burada herkes.
Ancak ben konuya;
Aracı alırkenki sözleşmelerin altına atılan imzalar,
Garanti ve Satış Sözleşmelerindeki maddeler
Türkiye Cumhuriyeti yasaları olarak bakıyorum.
Ancak 74bin değil buradaki sorun, 8 yıl geçen süre.. RR, yasada belirtildiği gibi 60bin km ve 2 yıl şeklinde de belirleyebilirdi süreyi. O zaman km de sorun olurdu.
Yıl 2017 olmuş 74bin km lik aracın arıza çıkarması normal değil, ama o zaman aracı alırken sözleşme şartlarına itiraz edilecekti. Sonsuz yıl, 100bin km yapalım denseydi. İşine gelmiyorsa alınmasaydı o kadar basit ki aslında dünya.. Kimse gırtlağına çökmüyor ki..
Honda da 5 yıl mesela garanti (ya da 6 yıl tam hatırlayamadım). Şimdi ben Mercedes e gidip "Honda 5 yıl yapıyor garanti süresini siz de 5 yıl yapın sizden alayım araba" desem ne cevap verirler bana? "Git Honda al kardeşim, bizim otomobillerimiz (atıyorum) 2 yıl-60bin km, işine gelirse.. " Bu şart işime gelirse sözleşmeyi imzalarım, 2 yıl 1 günlük aracımda sorun çıkarsa gık diyemem.. isterse kilometresi 100km de olsun..
RR ye gelirsek, Madem adamların garanti sözleşme şartları bu şekilde, ve o şartların altına zamanında imza atılmış, konu kapanır sündürmek anlamsız diyorum ben de..
Bu otomobil 2014 üzeri model ve 100bin km altı olsa, garanti şartları devam ediyor olsa, "Hakkınızı arayın böyle saçmalık mı olur" diye en başta yazardım..
Aynen araçlarında göçükler olan Civic kullanıcılarının Facebookta açtıkları gruba katılmam gibi.
Sırf +1 daha kalabalık olsun grup diye belki faydam olur diye gruplarına katıldım ki faydam oldu da..
15bin e yakın destekçi topladılar Hondası olan/olmayan, bu şekilde seslerini duyurdular vsvs..
Yoksa ben Honda defterini kapatalı çoook uzun zaman oldu..
Anlatabiliyor muyum söylemek istediklerimi diye sormayacağım zira yazdıklarımdan neyi kastettiğimi anlayan çok kişi oldu diye düşünüyorum.
Anlamayan arkadaşlar nelerden bahsediyorum diye önceki yazdıklarımı tekrar okuyabilirler.
Uzun uzun yazıyorum böyle ama zamanınızı aldığım için kusura bakmayın.. Bu platform forum olduğu için ben de konu hakkındaki düşüncelerimi yazdım, bitti, gitti..
Herkese Sevgiler,
Q.
markadan nefret ettim şu an
yazık günah yağ
insanlar bunlarla uğraşmaya mecbur mu
geçmiş olsun ve Allah kolaylık versin
Bu firmanın bu ürününde bu kadar çok şikayet olmasının tesadüf olmadığını düşünüyorum. Bütün kullanıcılar cahil, bilinçsiz ya da serserilik yapıyor olamaz. Ayrıca burada satıcı Borusan ya da Doğuş farketmez, ne kadar dirense de onlar sadece al satçı, teknik bir hata tespit edilebilirse gereken yapmak zorundalar ki geçmiş dönemde Borusan Oto tamamen aynı sorun olmasa da ayıplı mal satmak, sonrasında mahkeme kararlarını yerine getirmemekle dolandırılıkla suçlanmış ve mahkemelik olmuşlar;
LandRover GameOver (@LandRoverTheEnd) on Twitter
İşadamı Engin Yakut sıfır kilometre Range Rover aracındaki şanzıman arızası uzerine otomobil devine dava actı - Haberler
Aklıma şöyle bir kök neden bulunabilirse belki ilerlenebilir gibi geliyor;
- üretici tarafından servisin kontrol etmesi gereken kapsamlarda olmayan dolayısıyla servisin bilemeyeceği ve kurcalamaması gereken,
- müşterinin normal şartlar altında ya da özel aparatlar olmadan erişemeyeceği,
- bir şekilde kurcalandığı üretici tarafından tespit edilebilen bir bölgede ya da sistemde olan bir arıza
Tabi yağlama konusu hep aklıma geliyor, yani normal şartlar altında yer gök bir araya gelse bu kadar saat çalışmış bir motorda bu hasarlanmayı teknik olarak üstlenmem dersiniz ama yine de sistemsel olarak bakmak lazım, triboloji konusunda deneyimli kişiler yardımcı olabilir belki...
Hocam bence siz konuyu anlamıyorsunuz ve sonunda iyice zorlayıp mağdur kişiye ''karşı tarafa çakmaya çalışıyorsunuz,kirli zihniyetsiniz'' dediniz,tebrikler...
Sürekli garanti sürecinden bahsediyorsunuz 2 yıl yada 3 yıl,konu bu değil...Siz gidip 20 senelik tasarrufunuza sıfır ev alıyorsunuz ,6 yıl sonra ev başınıza geçiyor, ''güvence süresi bitti,yapacak bir şey yok,20 sene sonra bir tane daha alırım'' der misiniz ? Satış yetkilisi ''efendim biz size arabayı satıyoruzda 5 yıl sonra yanarsa falan bizi gelmeyin '' dese ''önemli olan garanti sürecinde yanmaması'' der misiniz ? Bu nasıl bir mantık.
Demek istediğim şu; Firma bizi ilgilendirmez der,bende hakkımı ararım,yasal olarak savaşırız ve ortaya bir karar çıkarda garanti bitmiş-iyi niyet yok o zaman geçmiş olsun...Hukuk bu kadar basit mi düşünüyor sizce ? O zaman bir üretici çıksın, 3 sene ömrü olan mal üretsin,nasıl olsa şartlar bizim elimizde,vurgunu yapar geçeriz.
Ki buradaki konuda nadir rastlanan yada kullanıcı hatası olma oranı yüksek bir şeyden bahsedilmiyor,globalde yaşanan bir konu bu.Hukuk bunları görmezden mi geliyor ? Firma hatasını kabul etmez işiniz zor demek farklı,siz firmaya çakmaya çalışıyorsunuz demek farklı...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)