User Tag List

Sayfa 4/17 İlkİlk ... 2345614 ... SonSon
305 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: RangeRover Sport Motor Yatak Sardı

Diyadin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hasarlı 3.0 dizel 2004 vogue alıp vida takmadan satmıştım binme düşüncem hiç olmadı. Genelde motor süspansiyon arızaları oluyor malesef.

8 yıl zaman geçmiş sonuç alacağınızı sanmıyorum yerinizde olsam Bulgaristan veya Gürcistanda parça işi yapan yerlerle görüşürüm.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Baskı balata değişiminde bile şase kupadan ayrılıyor. Çok ürkütücü bir görüntü benim için. Çok Geçmiş olsun.

VETTE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu araçlarda kronik sorun 2010 model olup 40k da bile aynı sorunu yaşayan olduğunu duydum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracın ilk sahibi olmanız ve bütün bakımlarının yetkili servisinde yapılmış olması çok büyük avantaj. Şu anda hızlı bir şekilde iyi bir avukat ile mahkemeden bilirkişi tespiti yaptırın. Üretici sorumluluğundan motorun tamamını ödemek zorunda kalırlar. Siz bütün bakımları üreticinin önerdiği şekilde yetkili servise yaptırmışsınız. Olayın gerçekleşmesinde sizin hiç bir sorumluluğunuz yok. Aracın km' si çok düşük. Bütün bu gerekçeler ile bu araç ayıplı mal kapsamında değerlendirilir.

Ayıplı malda bir süre bulunmamakta. Fark edildiği anda üreticinin sorumluluğu başlar. Diğer taraftan arızanın gerçekleştiği araç kilometresi garanti için verilen üst limit kilometresinden daha az. Yani arızanın gerçekleşmesinde sürenin önemi olmadığı, bu motorun bu kilometreye bir yıl içerisinde gelse dahi aynı arızanın oluşacağını açıkça belirtmelisiniz. Ayrıca olayın kök sebep analizi yapıldığında, her piston ve gömleği detaylı bir şekilde bilirkişiden ölçmesini isteyin. Zaten motorda aşınma tespiti muhtemelen olmayacaktır. Bu durum en önemli kanıt. Son olarak çevrede ve servis kayıtlarında benzer arızaları da belgeleri ile eklerseniz ( onarım faturaları ) ayıplı mal olduğuna mahkemeyi ikna etmeniz çok kolay olur

myk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dava açmaya karar verdik zaten. Önemli olan parası değil burda. O paranın karşılığı alınıcak mı? Verdik 100.000 TL peki yeni motorun aynı arızayı çıkarmayacağı ne *****. Nasıl güvenelim böyle bir şirkete. Olay orda. Kaldı ki 2017 modelini almayı düşünüyoduk, bu olay geldi başımıza. Tabiki vazgeçtik. Bakalım dava ne kadar sürecek, bakım kayıtlarının tümünü istetip avukatla görüşeceğiz. Hayırlısı artık.

Ssamet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilmemne marka model , bilmemkaç yaşında arabaların garantiden neleri değişiyor. VW sadece işçilikle şanzıman , motor değişiyor. Cüzi bir ücretle bu değişimi gerçekleştirmeli. Garantisi bitsin demişsinizde bir sürü örnek var ülkede. 5-6 yaşında i30ların yürüyeninde bir parça değişiyordu tam hatırlamıyorum şimdi. Bu tamamen Borusanın alakasız , ilgisizliğinden kaynaklanıyor. Başka açıklaması yok
    -2006 Kia Cerato 1.5 Crdi-

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun istenen rakam öyle böyle bi rakam değil
    Burdaki ana problem borusan daha öncede yazmıştım borusan ın şirket politikası gereği 2 yıllık garanti bitiminden sonra diğer markalarda mevcut olan iyi niyet vb tarzı garanti sistemleri yok var gibi gözüküyor ama aslen yok ya çok az indirim yapıyorlar yapmasa da olur diyorsunuz yada bu garantiye girmez diye vıdı vıdı öterler..
    Bu araç atıyorum vw grubundaki bir araç olsa bedavaya yakın bi ücretle işiniz çözülebilirdi yada gerçekten yardımcı olabilirlerdi
    Neyse dava açılmalı bence burda ibre %100 sizin tarafta umarım iyi bir sonuç çıkar..

01ayk01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2013 senesinde avcilar borusan’a 428 aracimi bakima goturmustum. Bi tane e63 m6 yatiyordu icerde 37.000 kmde motor kirmis. Ve motoru kirdiginda daha 3 yasindaymis ve . Araba yaklasik 2 senedir burda yatiyor bosa ugrasti sahibi mahkeme fln garanti suresi bittigi icin mahkeme borusan’a yaptirim uygulayamadi demisti.

Gecmis olsun insallah sorununuz cozulur.
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tatmin olan arkadaslar olarak elele tutuşup titreyerek boşalalım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Borusan da sizden aracınızın orada olduğu günler için fahiş bir otopark parası talep edecektir muhtemelen..

mrbars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir araç aldın, tüm bakımlarını yetkili serviste yaptırdın. 35 sene sonra motor yatak sardı. Mahkemede ne çıkar?
    Bir araç aldın, tüm bakımlarını yetkili serviste yaptırdın. 25 sene sonra piston eridi. Mahkemede ne çıkar?

Özetle; karar resmi garanti süresi için olur kanaatindeyim.
    İyi niyet garantisi tarafından yürümek daha pozitif sonuç getirebilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı mrbars Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir araç aldın, tüm bakımlarını yetkili serviste yaptırdın. 35 sene sonra motor yatak sardı. Mahkemede ne çıkar?
    Bir araç aldın, tüm bakımlarını yetkili serviste yaptırdın. 25 sene sonra piston eridi. Mahkemede ne çıkar?

Özetle; karar resmi garanti süresi için olur kanaatindeyim.
    İyi niyet garantisi tarafından yürümek daha pozitif sonuç getirebilir.
    Abi uzun zamandır İngiliz araçlarının yedek parça işindeyim. JLR headquarter'ın numarasını bulmam 2 ayımı aldı onda da sallamadılar zaten. Bu arkadaş biz İngiltere ile konuştuk 26 bin TL indirim verdiler diyor.
    Neresinden tutarsan tut elinde kalır.
    1) JLR'ye nasıl ulaştın?
    2) Hadi JLR'ye ulaştın sor bakalım Avrupa'da dist. harici yerlere merkezden mal satıyolarmıymış? Ben konuştum adamlar İngiltere içi hariç hiçbir ülkeye dist. hariç ana merkezden mal vermiyolar. Ayrıca, İngiltere'de ki bayilerin yurtdışına parça satışı YA-SA-K ancak özel izin alan firmalar bunları yapabiliyorlar ve bunlardan bir tanesi de Bearmach boşuna google'a girip Jaguar UK dealer list diye yazıp telefon açmasın.
    3) Borusan'ın milyonlarca euro ticari hacmi var İngiltere ile sence onlar İngiltere satış fiyatından % indiirm alıyor hesaplayabildin mi? Parça'ya göre değişse de %51,41 gibi oranlarda liste'den indirim alıyor. Satış fiyatını hesaplamak için ise dövizi 3 ile çarpıyor al sana Türkiye satış fiyatı bu diyor. Aksini ispat edicek varsa buyursun
    3) Bu arıza kronik, ister 100k ister 1k km'de olsun o motor yatak SA-RA-CAK bunu önlemenin imkanı yok. Motor sorunlu sorunun sebebi'de turbolar İngiltere'yi ara ağla, sızla istediğini yap this is no our problem diyor
    4) Bu olayı haberlere çıkartan, avukat tutup peşinden koşan müşterilimiz de oldu sonuç; billurlar ile baş başa kaldılar.
    5) Bu arkadaşa tek birşey önerebilirim. Sakın ola sakın motor iç parçalarını ben buluyorum diyen adama aracını elletme dükkandan çıkarken yatak sararsın. Madem JLR headquartera ulaşabiliyor Türkiye'de ki bütün parçacıları arayıp komple motor fiyatı alsın. Başka çözümü yok

6) Sterlin 5.25 oldu elini çabuk tutsun 5.50 olursa düzgün indirim yakalayamaz
    7) Parça fiyatı aldığı yerlere eski motoru iade ederim fiyattan düşüceksen desin. İngiltere'den motor alırken surcharge koyuyorlar çoğu kişi geri göndermekle uğraşmak istemediği için o bedeli de motorun içine koyuyor belki ben gönderirim diyen birisi çıkar 3-5 bin TL daha ucuza alır
    8) JLR headquarterın numarasını pm bekliyorum. Bende arayıp parça sorucam belki bi discount kopartırız

SK10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    borusana garanti bittikten sonrada gitseniz maalesef düdüklüyolar bence aracınızı başka bir özel serviste yaptırın kullanın daha da borusanın kapısının önünden geçmeyin
    20’WW PASSAT 2.0TDI 240HP 4MOTİON ELEGANCE

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle geçmiş olsun üzücü bir durum. 6 ay kadar önce başımıza renault latitude araçta başımıza geldi. Renault yetkili servisinden 37 binde alındı araç. Yaklaşık 1,5 yıl kullandık 125 bin km oldu. Aracı servise bakıma götürdüm yağ filtre genel bakım yapıldı balatalar kötü onlarıda değiştirelim dediler. Neyse bakımlar yapıldı akşam servisten aldım araç akşam izmire gitti. Sabah izmirden- aydın sökeye geçerken yolda yatak sardı. Bakım üstünden takribi 400 km geçti.
    Denizliye servisi çektirdik aracı motor için 18 bin tl gibi bir ücret istendi(2.0dci) Kavga dövüş, bakımında bir gün önce yapılması sebebiyle 1500 tl gibi bir ücret ödeyerek aracı teslim aldık. Garantisi bitmiş ama en azından bakım tarihi yakın olursa bi nebze daha şanslısınız ama yoksa o yaşta bir araç için sıyrılmaları kolay olur.

mrbars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İndirimi Borusan almış UK'den. İlk mesajdan ben öyle anladım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı mrbars Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İndirimi Borusan almış UK'den. İlk mesajdan ben öyle anladım.
    Alıntı myk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    SelamünAleyküm,

2010'da sıfır aldığımız ve şuan 74xxx km de olan Range Rover Sport aracımız geçen hafta saatte 100km hızla giderken bir anda stop etti. Çok şükür güç bela kaza geçirmeden durdurduk aracı. Hemen borusanı aradık ve aldılar aracı. Sonrasında bize söylenen aracın yatak sardığı ve sandık motora ihtiyaç duyulduğu. Şimdi bu aracın bugüne kadarki tüm bakımları borusanda ve zamanında aksatılmadan yaptırıldı. Şimdi böyle bir arızayla karşılaşmak kafalarda soru işareti oluşturdu. Üzerine borusanda sandık motor için 129 bin TL ama biz İngiltere ile görüştük ve 26bin Tl indirim yapıcaz size demesin mi? Tamam aracın garantisi bitti. Ama tüm bakımları siz yaptınız ve bu öyle kullanıcı hatası diyebileceğiniz bi arızada değil. Sonuçta araba borusan harici kaputu açılmış bir araba değil. Bizde daha makul bir fiyat istedik ama yanaşmıyorlar. Mecbur dava açmaya karar verdik. Bu konuda yol gösterebilecek tavsiyede bulunabilecek herkese şimdiden teşekkürler.
    Arada ki konuşma aynen şöyle geçtiğine inanıyorum
    - Hello, JLR how may i help
    + Hello, i ** calling from Turkey can i talk to part department please
    - Who is calling
    + myk
    - Good morning part department i ** dick
    + Good morning i have 2010 Range Rover 3.0 V diesel i need complete engine can you give me price please
    - off course did you get price from Borusan
    + Yes they gave me 129k Turkish liras!
    - Oww my price is 103k Turkish liras
    + If i dont want invoice, bill?
    - No sorry
    + Great thank you

+ İpne Borusan 2 dk'da 26 bin TL indirim aldım god damn it!

Otto_Skorzeny - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok sinir bozucu bir durum. Geçmiş olsun, inşallah hallolur size başka bir sıkıntı yaşatmadan.
    Hepiniz hızlısınız ama bayır aşağı

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hala daha ülkede şu fiyatlarla sırf markasına bakıp araç satın alan, yetkili servise götürüp fazla fazla para verince aracın ölümsüz olacağını sananlar var. İşte bunlar bence gerçek zenginler, kol saati alır gibi araç satın alıyorlar.
    İngilizlerin lafı vardır meşhur, iki tane range rover al alırken, biri servisteyken öbürünü kullanırsın diye.

Her bakımı zamanında yapıldı tamam ama son bakımda yağı gerçekten değiştirdiler mi? Emin misiniz? Yetkili serviste yanlış olmaz deyip geçecek misiniz? Çünkü iç yüzünü biliyorum yetkili servislerin
    Eğer gerçekten yağ değiştiyse, garantisi bitmiş ve yatak sarmış bir araca komple motoru 129 bin tl falan ne yapıyorsunuz cidden. Hiç eşiniz dostunuz dur demiyor mu size.

sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres

Az daha çıkın bunu da pazarlıkla alın bir tane daha olsun elinizde madem.

Beyler sanayiye gidip aracınızın başında durun ara sıra, başınıza böyle olaylar böyle fiyatlar gelmesin.

Geçmiş olsun, kolay gelsin.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

ham - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arada ki konuşma aynen şöyle geçtiğine inanıyorum
    - Hello, JLR how may i help
    + Hello, i ** calling from Turkey can i talk to part department please
    - Who is calling
    + myk
    - Good morning part department i ** dick
    + Good morning i have 2010 Range Rover 3.0 V diesel i need complete engine can you give me price please
    - off course did you get price from Borusan
    + Yes they gave me 129k Turkish liras!
    - Oww my price is 103k Turkish liras
    + If i dont want invoice, bill?
    - No sorry
    + Great thank you

+ İpne Borusan 2 dk'da 26 bin TL indirim aldım god damn it!
    Bold yaptığın yerden nasıl şahsın fiyat aldığını çıkardın sen. Borusan almış işte indirimi?

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    80 Bin TL bir tane var elimde. Gümrüksüz sahada bekletiyorum isteyen olursa çekip satmak için

Custom hiçbirşey olmuyor. King yatak deneyenler oldu ama sonuç alamadılar
    ben range konusunu kapadım gitti bu saattensonra ne kendim ne çevreme aldırmam

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler