User Tag List

17 sonuçtan 1 ile 17 arası

Konu: izaleyi şuyu davası

zübeyir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

izaleyi şuyu davası

Arkadaşlar bu davaya karşı açılabilecek bunun iptali yada değerinin tam olarak alınması için yapılması gereken birşey varmı acaba.tapuda satış bedeli 1.2 milyon tl . görünüyor.. daha önce bu konuda başından geçen birileri yada bilgisi olan paylaşırsa sevinrim..

konu hisseli bir arsa var bunda payımız var diğer hak sahibi dava açmış.Davacı ise fiba grup.. davalı biz ve diğer hissederlar...
    Scorpion TypeR

Emre Akçay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hissedarlar arasında malın bölüşülmesi için açılmış bir dava. Bilirkişiler taşınmaz üzerinde değer tespiti yapacaklar. Buna göre dosya karara çıkacak ve satış memurluğuna intikal edecek. Orada da muammen bedel üzerinden açık arttırmaya çıkacak. Satış sonunda hissedarlar, mirasçılık belgesindeki payları oranında hisselerine düşen ücreti alacaklar.

220T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok kayıp yaşatıyor ne yazık ki.%40'tan fazla kaybınız olacak.Açık arttırmada çok yüksek giderse ancak öyle kurtarırsınız.
    Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bunun iptali mümkün değilmidir acaba..yani karar çıkarda satılıcak diyr.kararın iptali için üst mahkemesi yokmudır bunun
    Scorpion TypeR

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aslında malın paylaşılması değil, ortaklığın giderilmesi için açılmış bir dava. Elinde para olan ortak diğer ortaklara dava açarak ortaklığın bitirilmesini talep ediyor. kısaca hisseleri ya al ya sat diyor. Eğer arsa değerli ise sizin namınıza satışa girecek birini bulun. eğer satışa bir tek fiba grup katılırsa gerçek değerinden düşük biter iş. bir de tabii satış bedeli net olarak belli olacağı için alım satım vergisi vs vs masrafların tamamı yapılmak zorunda. iptal davası hiç duymadım, sadece bir süre geciktirebilirsiniz. sizin adınıza girebilecek birini bulursanız da sakın dillendirmeyin, sürpriz olsun.

furkane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ilk 15 gun itiraz yapiliyor diye biliyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İtirazı hiç duymamıştım, internette yaptığım kısa bir araştırma sonucunda ortaklığın giderilmesi için açılan davalara itiraz edilemiyor olduğunu okudum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilk açık arttırmada değerin %70 nden açılıyor diye biliyorum olmadı satılmadı ikinci ihalede %40 50 lerde diye hatırlıyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İptal edilemiyor galiba abi ama karşı taraf davayı geri çekebiliyor anlaşmaya varırsanız.

UNAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İtiraz edebilirsiniz (İhale sürecinin sonunda bile bunun için bir bekleme süresi var.) ama elinde sonunda satış yapılır. Eğer 'kupon' diye tabir edilen bir arsa ise firma, tamamını kendi satın almak isteyecektir. Yapabileceğiniz en iyi şey gücünüz varsa ihaleye girip uygun fiyata kaldığını düşünürseniz kendiniz satın almanız ya da diğer büyük inşaat firmalarını da bilgilendirip (özellikle o bölgede daha önce proje yapmış firmalar) açık arttırmada fiyatın yükselmesini sağlamak. Malesef ortaklı mallarda sadece bir ortağın bile satışını talep etmesi, satılması için yeterli oluyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilirkişi raporuna itiraz edersiniz . Değer düşük vs . Satış olursa siz girersiniz yüzde 18 kdv .yüZde 2 tellalîye . Tapu masrafları vs. . Tapuda sizin adınız geçiyor mu yoksa sadece dedeniz vs mi ? Bölüşüldü mü yani . Sadece atıyorum dedenizse mirascılardan biri borçlu ise tabiki satış yaptırır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Satılırken bilirkişi değer biçecek tapudaki fiyat önemli değil . Size bilirkişi raporu ve dava gününü tebliğ ederler . Kendiniz girip direnin ihaleye paranız bulabilirsiniz .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gemsazr9 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bilirkişi raporuna itiraz edersiniz . Değer düşük vs . Satış olursa siz girersiniz yüzde 18 kdv .yüZde 2 tellalîye . Tapu masrafları vs. . Tapuda sizin adınız geçiyor mu yoksa sadece dedeniz vs mi ? Bölüşüldü mü yani . Sadece atıyorum dedenizse mirascılardan biri borçlu ise tabiki satış yaptırır

hayır dede malı değil.Ticaret sonucu aldığımız bir arsaydı.annemin üzerine arsa şuan.Annemde hayatta
    Scorpion TypeR

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    anladığım kadarıyla bizim yapacak çok birşeyimiz yok. sadece davayı bilirkişi raporunu beleyeceğiz...

peki birşey daha sormak istiyorum. davada hisse payı ayırtma oluyormu satış yerine talep etsek. mesela 750 m2 üzeri arsalarda tevhit yapılabiliyor.bizde arsamız bundan fazla deyip. kendi payımızı tevhit yolu ile ayrılmasını talep edebiliyormuyuz acaba ?..
    Scorpion TypeR

sinisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    izalei şuyu malesef parası olanın düdüğü çalmasıdır. bizimde başımızda böyle bir dert var ordan biliyorum. arsa üzerinde yapılaşma yoksa itiraz olmuyor bildiğim kadarıyla. gerçi aykırı bir imar durumu yoksa ve arsa metrekareleri müsaitse yeniden parselasyon yapılıp iki tapu haline çevrilebilir ama zor bir ihtimal. dava açanın hissesini alacak kadar paranız yoksa tek iyi ihtimal değerinden satılması.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sinisa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    izalei şuyu malesef parası olanın düdüğü çalmasıdır. bizimde başımızda böyle bir dert var ordan biliyorum. arsa üzerinde yapılaşma yoksa itiraz olmuyor bildiğim kadarıyla. gerçi aykırı bir imar durumu yoksa ve arsa metrekareleri müsaitse yeniden parselasyon yapılıp iki tapu haline çevrilebilir ama zor bir ihtimal. dava açanın hissesini alacak kadar paranız yoksa tek iyi ihtimal değerinden satılması.
    750 m2 üstü pay sahibi iseniz normalde parselasyon yapılabilir yeniden tevhitle..ama davada bu geçerli olurmu bilmem. değerinde satılsa zaten sıkıntı yok..bizde satmaya çalışıyorduk.ama burada normalde 3500 tl olan m2 birim fiyatını 1000 ila 1500 tl arasına kapatmak istiyor bu kansızlar.. sözde türkiyenin en zengini..kansınlar..
    Scorpion TypeR

ozgurluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    uzun lafın kısası,
    parası olan bir tanıdığınızı bu ihaleye sokun, yoksa arsa değerinin çok altında gider, üzülürsünüz.
    iyi akşamlar.
    Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler