User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
28 sonuçtan 20 ile 28 arası

Konu: Köpek sahiplenmek hakkında

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cevap veren herkese teşekkürler. Yanıtlar biraz canımı sıktı ama hiç güzel bir yorum yapan da yok hep mi başa bela bu hayvan . Ev 4+1 odaların hepsini ilk etapta kullanmayacağız zaten bir odayı sadece ona ayırmayı düşünüyorum .

Bilmiyorum napıcaz yorumlar biraz can sıktı . Zorluklarını göze alıyorum ve tahmin ediyorum destek veren biri çıksın yeter ki

Ferhat_V - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alacağın cinse göre değişir bakım işi..ufak cinslerin bakımı ve yetiştirmesi kolay olsada ne güvenliği var ne faydası..

ben dükkanda bakıyordum..deri koltukta tırnak izi mi diş izimi..telefon kablolarını kopartmak mı ne yapmadı ki bakmak istediğin cinse karar ver önce..yeni evliyken dert olabiliyor çünkü yavru köpekler..arkadaşım kedi aldı daha yeni nereye gitse kedide arabanın konsolda geziyor
    2000 A3 8L

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ferhat_V Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    alacağın cinse göre değişir bakım işi..ufak cinslerin bakımı ve yetiştirmesi kolay olsada ne güvenliği var ne faydası..

ben dükkanda bakıyordum..deri koltukta tırnak izi mi diş izimi..telefon kablolarını kopartmak mı ne yapmadı ki bakmak istediğin cinse karar ver önce..yeni evliyken dert olabiliyor çünkü yavru köpekler..arkadaşım kedi aldı daha yeni nereye gitse kedide arabanın konsolda geziyor
    Kedi olayını sevmiyorum,bakışları hareketleri bana itici geliyor illa ki güzel bir hayvandır.

Kaç kere gelicez dünyaya,insanoğlu için üstesinden gelinmeyecek bir zorluk değildir köpek beslemek. Nişanlımın da niyeti var köpek ya da kedi diyor . Biz işe giderken evin bir yerlerine pislerse vs. vs. eğitime meyilli ,küçük ve sevimli ilk önceliğimiz.

pug sağlık sorunları yaşayan bir cins türüymüş internette araştırdığım kadarıyla. Burun yapısından dolayı üst solunum hastalıkları yaşıyormuş zamanla .
    imzasız..

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Anıl E. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cevap veren herkese teşekkürler. Yanıtlar biraz canımı sıktı ama hiç güzel bir yorum yapan da yok hep mi başa bela bu hayvan . Ev 4+1 odaların hepsini ilk etapta kullanmayacağız zaten bir odayı sadece ona ayırmayı düşünüyorum .

Bilmiyorum napıcaz yorumlar biraz can sıktı . Zorluklarını göze alıyorum ve tahmin ediyorum destek veren biri çıksın yeter ki
    sen odayı ayıracaksın tamam da bakalım o odasını beğenecek mi bir köpek için en güzel yer sahibinin yanıdır, sen salonda o odasında kalacak gibi bir ütopyaya girme...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen odayı ayıracaksın tamam da bakalım o odasını beğenecek mi bir köpek için en güzel yer sahibinin yanıdır, sen salonda o odasında kalacak gibi bir ütopyaya girme...
    yok abi demek istediğim o değil,kapısını çekip çıkmayacağım zaten. Onun da kendi şahsına ait odası olacak
    imzasız..

Cgungor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi ben evde köpeğe ait bir oda olmayacaksa evde köpek beslenmesine karşıyım. Ya bahçe olacak ya da onu da bir birey sayıp onun odası olacak. Ama ondan da önce en önemlisi sabah 1 2 saat vakit geçirmek ardından işe gitmek, akşam 6 7de evde olup yine 3 4 saat köpekle vakit geçirmek kesinlikle hayvan için özellikle de köpekler için pek iyi bir durum değil. Total olarak 6 7 saat geçirmiş olacaksın belki ama bütün gün o hayvan yalnız olacak ve köpekler hiç ama hiç yalnız kalmayı sevmeyen canlılardır. Psikolojisi kesinlikle yerinde olmayacaktır ve enerjisini atmak için evde dişine gelen ne varsa yıkıp dökecek parçalayacaktır. Üzerine bu hayvan yavruyken mamasını suyunu koyup yemesini beklemek de büyük bir hata olacaktır. O yemek yerken onu gözlemlemek bile size onun sağlığı, psikolojisi, ruh hali, sizin hakkında ne düşündüğü hakkında çok bilgi verecektir. Dolayısıyla siz iş yerinde olacağınız için bunların hiçbirini bilemeyeceksiniz. Aşısı, maması daha bunlara girmedim bile... Bence köpek işini askıya almalısınız. hem siz üzülürsünüz hem hayvana yazık olur. Son olarak hayvan sahiplenmeden önce hayvan tüyüne, kokusuna, salyasına alerjiniz olup olmadığını da bir doktora görünüp öğrenin derim. Sonradan süpriz olabilir ve çok canınız sıkılabilir.

kediye gelecek olursak ben bir kedi sahibiyim ve bence eve en uygun canlı türü kediler. Genelde gündüzleri uyku saatleri olduğu için sizin iş yaşantınıza da bir nebze uyacaktır. (yavruluk dönemi hariç. yavruluk döneminde her yavruya gösterildiği gibi ona da anne şefkati göstermeniz gerekecektir.) Sevilmek istediğinde yanınıza gelir, oyun oynatarak enerjisini harcaması köpeğe nazaran daha basittir (lazer işinizi çözer). Tuvalet eğitimine gerek duymaz. Bir sağlık sorunu olmadığı yada tuvaletini yaptığı yeri temiz tuttuğunuz sürece orayı benimseyip hep oraya yapacaktır. Düzenli aşıları ve mamaları da köpeğe göre daha makul fiyatlıdır. Köpekler kadar belli etmeseler de köpekler kadar hisli hayvanlardır. Köpek siz ona kötü davransanız da vefalıdır fakat siz kedinize nasıl davranırsanız o da size öyle davranır ki bence bu olması gerekendir.

Hayvan sahiplenmeye karar verdiğiniz zaman şehriniz yada çevre illerdeki tüm barınakları gezin. O kadar fazla yardıma muhtaç hayvan var ki birinin bir bakışı sizi kalbinizden vurabilir. Çok fazla cins hayvan yavruyken barınaklara terk edilmiş durumda. SATIN ALMA, SAHİPLEN !

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Şöyle videolar izledikten sonra insan acaip sahiplenmek istiyor.
    Fenomen pug Tayyar, 8 yaşındaymış

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Köpeğe evde oda olmaz.Köpeğin birkere yaşayışına aykırı.Köpeğin en mutlu olacagı yer kendi boyutlardan biraz daha büyük 3 tarafı kapalı kutudur.(karton kutu değil şekil açısından kutu şekli hayal edin diye söyledim) Hayvanların iç güdülerinde bir tarafı açık giriş diğer tarafları kapalı mekanda yatma duygusu vardır.Daha huzurlu uyurlar.Bir köpeğe kocaman 300 m2 bir ev verin , evin bir köşesine de köpek klubesi koyun hiçbirşey demeyin eninde sonunda gider kulubenin içinde yatar.Huzur buldugu yer orasıdır çünkü.Kedide de aynıdır durum eve bir kartın kutu koyun gider içinde uyur.Bu geçmişten gelen bir içgüdü.Koca bir oda vereceğinize güzel bir köpek yatagı koyun mesela...

Ben yapamadım ama kesinlikle box eğitimini öneririm.

Kopek Kafes Eğitimi – Adım Adım Acıklama - Evde Kopek Eğitimi İstanbul

Bir arkadaşım da tanıdım ben bunu evde salonun bir yerinde kafesi vardı.. Benim köpeğim gibi onun kide rottweiler idi.. Özel kafes yaptırmış.. Misafir geldiğinde oğlum kafesine derdi köpek tıpış tıpış gider kendi girer uyurdu kafes de.. Bu arada kafes eğitimi köpek kafesde yaşayacak değil küçüklükten bir müddet kafese alıştırılır sonra evde normal yaşantısına devam eder köpek ömrünü kafeste geçirmiyor yani yazıyı okuyun anlarsınız. Neyse kısaca köpeğe oda vermek sağlıklı değil.

Unutmayın evin sahibi ve sürü lideri sizsiniz.Siz nereye o oraya.. Ben salonda uyurum kanepede benim ayak ucumda uyur.. Gece kalkarım odaya yatağa giderim tıpış tıpış peşimden gelir izin verirsem yanımda yatar vermessem yerde yastıgında yatar hatta bazen çok osurdugu zamanlarda kovarım odadan içeri gitmez koridorda kapımda uyur.Tuvalete giderim duşa giderim yanımda gelir bekler ben içeri gidince arkamdan gelir.Siz sürü liderisiniz oda sizin baş yardımcınız Eğer al bu senin odan derseniz o odanın ortasına sıçar sanane benim odam der
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

excellency23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tatile falan gidilecegi zaman napacaksiniz onu da dusunun. kediyi 2-3 gün evde birakirsiniz ama köpege bakici lazim. bi de köpek kokuyor. kedi daha temiz hayvan. ya da bana kokuyor bilemiyorum ama evde köpek beslemezdim. tek basina kalacak bi de. köpekler sahiplerine düskün hayvanlardir özellikle dediginiz pug cinsi ufak köpekler. en mantiklisi 2 tane erkek tekir kedi alin takilsinlar. ben de eskiden kedi sevmezdim ama harbiden degisik hayvanlar. nevi sahsina munhasir derler ya o sekil. emin olun iyiki almisim dersiniz.

hayvan icin en güzeli bahce. kedi köpek farketmez. tamam evde kedi daha mantikli geliyor ama hayvanlara hapis hayati ne derece düzgün siz karar verin. hayatlari boyunca topraga ayak basmadan ölüp gidiyorlar camin önunde disariya bakarak vs. dünyanin en korkak kedilerinden birine sahibim en ufak ses oldugu zaman koltugun altindan cikmaz ama disariya cikmasina izin veriyorum dondurucu sogukta aksam disari cikiyor gece 1-2 den önce gelmiyor. özgürlüklerine ne kadar düskün olduklarini anlayin diye yaziyorum. madem hayvan seviyorsunuz gelecek planlariniza bahceli bi evi eklemeniz mantikli olacaktir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler