User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
31 sonuçtan 20 ile 31 arası

Konu: Askerden önce mi sonra mı?

tiMachine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uzun süre kazanacaksan al, ama zaten şimdi aldın 1 sene kullandın aldığının 10 bin üstüne sattın diyelim alacağın diğer araçta 10 bin tl üstü olacak değişecek bir iş yok
    mal da yalan mülk de yalan gel biraz da sen oyalan.

otomotiv mühendisi

tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araba yerine bence o paraya gram altın al suan yerlerde fiyatı sen gelene kadar acayip çıkar son kasa bile alabilirsin
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konunun bir üst leveli kaç yaşında milli oldunuz olur ...

Berkerr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Son dönemde sıfır aldığımız araçların piyasası bir kaç ay içerisinde sıfırına ödenen fiyata geliyor. Tabi sıfırı da yerinde durmuyor.
    06 Toyota Hilux 2.5 4x4

Mesut-RR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KemalHDH Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu ülkede araç piyasası dünyada tek. Avrupada aracın yaşı yükseldikçe fiyat belirli oranlarda düşer, bizde Allah etmesin öyle değil, tam tersi. Afaki konuşuyorum, Almanyada 2010 model Golf VI 8.000 Euroysa, 2014 yılında 6.000 Eurodur. Anasını satıyım bizde 2000 model Vectra 2012 yılında 18.000 liraysa, 2016 yılında 25.000 liradır vs. Eğer birikmiş paran varsa illaki prim yapan araç alacaksın diye bir kaide yok. Aracın yatacağı garajıydı, temizini bulmaktı, devriydi, bakımıydı, kaskosuydu vs uğraşmayım diyorsan birikmiş paranla dolar alıp bankaya atabilirsin. Kuzu kuzu yatar senin vatani görev bitinceye kadar. Dolar 4ü rahat geçecek kim ne derse desin. Ülkenin durumu Çukur dizisi gibi b.kun içi. Sıkıntılar sorunlar dövizi yerinde durdurmuyor. Bunuda alternatif olarak bir kenara yazabilirsin. Ha 2018 başında vergi zammı gelecek, oda alacağın modele bağlı olarak aracın değerini yükseltir iyi hesaplamak ve akıllı modeli seçmek lazım.

2010 ocak ayındaki 18000 TL , 2017 ocak ayında üzerine sadece MB'nin açıkladığı enflasyon oranlarına göre 28000 TL yapıyor.

2005'teki 100 liranın bugün 35 lira ettiği de doğru hatta tam 38 lira ediyor, yani aynı malı almak için 2.5 katını ödemek zorundasınız.İngilteredeyim, 1989'da basılmış para geciyor hala burada da.
    It is better to travel well than to arrive.

Emre-Dylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yasindavulcu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Düşen tek şey km’ler
    Aynen kardeş la
    AC/DC Back In Black
    1968 Mercury Cougar GT-E 427 390Hp

EnesAksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    düşen bişi görmedim en son muayene ücretide zamlandı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende düşünmedim değil , şuan sahibi oldum e34 520i satıp evin kalan az bir kredisi var onu kapatmayı düşünüyorum . Şubatta askere gidicem kısa dönem büyük ihtimal ocak açıklanıcak ,

Artan 15 bin tl gibi rakam , altına mı yatırsam bir tane pirim ypaıcak hyundai accent mi alsam karar veremedim .

Hyundai yapıca pirimi emin benim araç yapmaz o yüzden , gelince farklı ticaret fikirlerim var , elden çıkarmasıda kolay olur hem , BMw ugraşmam diye düşünüyorum nasip kısmet

irfanakbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kesinlikle araç almanızı tavsiye etmem. 1.5 yıldır yatirdigim temiz bakımlı bir aracım var. 1.5 yıl evvel çok rahat 25 e alıcı bulmuştum ne akla himayeyse satmadim. Şimdi 28 diyorum millet mırın kırın ediyor çok diyor alıcı bulamıyorum. O zaman bir köşeye altın hesabı açıp atsaydim şimdi çok rahat 33 bin TL ye ulaşmıştım. Ama arabaya 33 desem millet bir yeri ile güler bana. Yatan araç Fuzuli masraf vergisi sigortası muayenesi bakımı vs. Vs. Altın al onun bir zekâtı var başkada bir şeyi yok. Bizzat yaşadığım tecrübedir. Karar senin.
    profsyoneller yüksek hacimli motor kullanır.acemilerse ufak motor.benim 1.3 dizel tercihim ise tamamen ekomnomik sebepler.

''eski E36 mın şasesi sızlasın''

ONURRBAKI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Piyasada geçer akçe kabul edilen araçlardan alırsan, birde temiz olursa her halikarda kar edersin.

Yılbaşı sonrası otomobillere ortalama 8000 civarı zam bekliyoruz.

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    54 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sıfır araç aldım, bayidekiler de zam geleceğini söyledi. Sene bitmeden 10 günde 6000 TL arttı, yeni sene için de yüzde 4 civarı öngörüyorlar.

Ama yine de araç yatırmak bence mantıklı değil, altın al at bir kenara. Değil askerlik, 3 aydan 1 gün fazla kullanmayacak olsam satarım arabyı.

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sakın gidip kullanmayacağın arabayı alma. Kapıda yada otoparkta başına birşey gelebilir. MTV ve sigorta masrafı vs.vs. de var. Elinde 40-45 civarı para var sanırım. Bu parayı 4 e böl. Yada 3. Dolar / Euro / Altın / Bitcoin olarak eşit yatırım yap. Otomobilden daha karlı ve daha güvenli olur. Arabayı çalabilirler, vurabilirler. Yeni kasası çıkar fiyatı düşer yada yükselmez. Masrafıda var. Ama yatırım öyle değil. Gelince hepsini sat ne istiyorsan onu al.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

ÜSTÜNERC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlk yorumlar hep gitmeden arabayı almam yönündeydi sonrada fikirler degismeye basladı.İşin aslı 55 bin tl param var olurda araba alırsam öyle 1 sene kullanıp satmak gibi bi niyetim yok ama 6 ay kullanmadıgım araba için mtv ve sigorta ödeyecegim buda 1500 tl civarı tutar.Altın vs işine daha önce hiç girmedim gram mı almak lazım bilmiyorum yine kafam karıstı

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler