Sırf şu gibi adamlar yüzünden Karadeniz insanına karşı ön yargı oluştu içimde bir tane normal adamı denk gelmedi bana. Dediğiniz gibi gezen adam hizmetini bende daha yeni öğrendim gayet güzelmiş yaygınlaşır umarım :)
Printable View
Gezen adam bana samimi gelmiyor sonuçta eksperin eline bakıyor. Eksperde ne arabaları boyasız hatasız diyen veya neler yapan eksperler duydum gördüm. 2.cisi bende yerin göre araba alıyorm satıyorum, siteden 2-3 arkadaşa araba sattım adamlar kaç defa aradı dediğin harici bişey cıkmadı Allah razı olsun diye.Ben araç satarken adama whatsappdan tüm kusurlarını atıyorum hatta aracın o anki halini kirli bile olsa video çekip gönderiyorum. En basitinden siteden harun var 106 ya ona vermiş adam geldi lafıma itimat etti tavan altı boyalı dedim araca göstermek istemedi ben zorla göstertdirdim, araba 3 parça boyalı cıktı :) Biz böyle ince düşünürken aynısnı görememek hem insanı cıldırtıyor hemde çok üzüyor.
Bu arada teşekkürler konu başlığını aynen böyle yazmıştım :)
Bu üsluptaki adamların alayının arabası pert.
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres
Benim eski arabam sadece kaput değişik dendi.
Ön taraf komple değişti sol kule değişti.Ki şase numarasını sağ kuleye çaktılar bu yüzden ayrıca sol direkten de sağlam kazası var uzak durulması gerekir
Şu an ilanlarda ilan başlığında kazasız hatasız yazan bir 106GTI var. 2 yıl önce 5 parça değişikti, sonradan bu sayı artmış da olabilir. Ekspertize sokan nice insan daha hayal kırıklığı yaşayacak.
3-4 yıl önce İzmir'de büyük sayılabilecek bir galeriden f10 520d almaya gittim. İlanda 80 bin km olarak yazılan arabanın gerçekte 140 bin km olduğunu öğrenince, hele bir de savunma olarak, "napabiliriz abi eleman yanlış girmiş ilanı" deyince bizim için de güzel bir hayal kırıklığı olmuştu zamanında :)
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres
1 ay önce bu araca bakmaya gittim telefonda şöyle iyi böyle güzel falan neyse araca bakmaya gittik ustamla geçen diyaloglar;
Ben:Sunroof tam açılmıyor yarıda kalıyor
Galerici:Tırnağında ufak bi sorun var 50 liralık masraf vakit yok
Ben:Tavanda paslanmalar var
Galerici:2002 model araba ama boyasız o yüzden var
Ben:Torpido kapağı kırık(kronik sorun B6-B7 A4 lerde)
Galerici:Siparişini verdik biz onun daha gelmedi gelince ben sana gönderirim.
Ben:Koltuklarda sökükler var kapı döşemelerinde sarkma var
Galerici:Yaa onlar 300 liralık işler ama vaktim yok yoksa sıfır gibi yaparım ben bu arabayı
Ben:Merkezi kilit vakumunda sorun var sanırım bagaj kapağı kapılar açılmıyor
Galerici: Valla ben böyle aldım biz lüx araç satıyoruz bunu gittim aldım geldim 2002 model arabanın sağına soluna bakmadım bile uzaktan baktım diri duruyodu aldım geldim.Kolay iş kilitçi 50 liraya halleder.
Ben: Motorda yağ kaçakları var motor yeni yapılmış demiştin
Galerici:Contadan kaçırıyordur çok bir masraf değil
Ustam ağzını dahi açmadı o gidelim diye bakış attıkça ben soru sordum en son olay takas muhabbetine geldi 98 A3'üm gerçekten onun aracına göre çok çok daha temiz değişmeyen bagajı değiştirdi sorunsuz motoru tekliyor yaptı üste 13.000 lira istedi :D Hayırlı işler dedik çıktık :D
https://i.hizliresim.com/XPvVvj.png
ilna linki yerine resim daha mantıklı olur.
ayrıca nüfus memuru sanırım bütün tuşlara bakarak bölüm geçmeye çalışmış.
Zannim o ki Recep telefon numarasini nato kleransli bir enkripsiyon uzmani edasiyla soyadina gizlemis. Cugarasindan bir firt daha cekip oldu bu is demis. Tesekkurler Recep. Be like Recep.
Not : Edit yok, turkce karakter basmiyor, kusura bakmayın.
abıler bu ılandakı arac benım kaza yaptıgım arac kazalı sekılde 27 ye sattım benden alan arkadas topladı 42 ye sattı bu sahıslarda 46 yazmıslar kazalı fotolarını eklıyorum
https://i.hizliresim.com/PlBE99.jpg
https://i.hizliresim.com/z0YEPj.jpg
https://i.hizliresim.com/2J5QXA.jpg
ilanı paylaşmak yerine ekran görüntüsünü eklerseniz daha kalıcı olabilir;
https://i.hizliresim.com/LbEY4b.png
İlanın açıklamasının güzelliğine bak ya SADECE ön 3 parça değişik yazmış. Neyse değişeni yazmış yine de ama başka nokta hatasız demiş kapı???
Leonlarda kapı sacı değişmez o kapıyı nasıl yaptılar acaba
dün antalyadan bu aracı almaya gittik. tam olarak bi hayal kırıklığı sayılır mı bilmiyorum ama paylaşmak istedim. oto rapor ekspertiz firması şu anda en güvendiğim ekspertiz firması olduğu için direk olarak oraya gittim. aracın boyası her yerinde 180 mikron gibi değerlerde çıkarken motor kaputu sağ ön çamurluk ve sağ ön kapıda 240 250 mikron aralığında çıktı. kaporta ustası boyanın orjinal olduğunu ama bu mikron değerlerinden kaynaklı olarak aracı satarken zorluk yaşayabileceğimizi söylediği için aracı almak istemedik. aracın boyasız olduğu kosifler tarafından da onaylandı fakat satış sırasında herhangi bi ekspertiz merkezinde boyanın sadece makine ile kontrol edildiğini varsayarak vazgeçtik araçtan. bilginiz olsun
en iyisini yapmışsınız. biz yeni proje üstünde çalışıyoruz. bazı markalarla anlaşmak üzereyiz. proje şu; özel siparişle fabrikadan araçları boyanmamış olarak alıp alıcıya teslim ediyoruz. fabrikanın dahi boyamadığı 0 boya araç satışı çok yakında. burdan da talep toplamayı düşünüyoruz yakında.
Fiyatın uçuk olmasını geçtim ilanda hatasız boyasız diyorlar. Kıllandım,plakaya mesaj attım, 3500 lira hasar kaydı çıkıyor. Ön tampon, sağ davlumbaz, sis farı vs değişmiş. ( olan 14 liraya oldu yani)
Arıyorum, bastıra bastıra soruyorum. Diyorum ki araçta kaza bela değişen var mı? Adam utanmadan " hatasız, araçta hiç birşey yok" diyor.
Sonra galeriler böyle böyle diyince kızarlar bir de :)
Bırakın insanlardaki şu boya takıntısını isteyen boyasızı için uğraşır isteyen komple boyalı araba alır. 150k para vericem bende boyasız olsun isterim. 2 yaşında araba için kimse komple boyalı olsun sorun olmaz diyecek kadar salak değil şu forumda. 10-20 yaşında araba ararken boyasızını aramak saçma olur ama yeni bir arabanın boyasızını aramak saçma değil.
Hiç bir zaman avrupa (refah) seviyesine ulaşamayacağımız boya takıntısı normal.
Ön tamponu sis farı ve davlumbazı değişmiş gayet normal, hasar kaydı da normal ne arıyorsunuz anlamıyorum ki. Sonuçta arabanın kasası orjinal mi değil mi adam yalan söylemiyor sana. Park ederken yüksek kaldırıma vurdu belki ve kaskodan değişti illa hata olarak mı saymak lazım bunu? Ben hatasız boyasız diye ön arka tamponu boyalı araç sattım şimdi ben suçlu muyum?
İlan bize hesaplı geldiği için 2 saat sonraki ilk uçakla Ankara'dan İzmir'e gittik. O zamanın parası tek yöne 600 tl uçak bileti parası vermiştik. İlan da fos çıkınca 400 civarına da dönüş biletini almıştık.
O olaydan sonra mümkün mertebe yaşadığım ilden bir araba almaya dikkat ediyorum.
Kasa anlamı olarak hiç bir yer saymıyor ki ekspertizde tampon boyalı mı ya da değişmiş mi diye soramıyorsun bile bakmıyoruz diyor.
Ama ilana galerici şunu yazabilirdi 3500tl trameri vardır bunun sebebi ön tampon ve sis farı değişimidir diye daha uygun olurdu.
Ama hayal kırıklığı yaratacak bir durumu yok yani sonuçta hatasız-boyasız diyebilir kimse de bişey diyemez.
Açıkcası tamponu bende boyadan saymıyorum atıyorum araç bakmaya gittim tampon boyalı araç sahibi söylememiş dert etmem neden söylemedin diyede sitem etmem o kadar detaycı olursak araba alamayız alsakta binemeyiz hep garajda durması lazım
Hasar kaydına birşey diyen yok zaten, ilanda hatasız boyasız diye yazılmasına ve üstüne üstlük telefonda değişeni kazası var mı diye sormama rağmen hayır araçta hiç birşey yok denmesine takılıyorum. Düpedüz sahtekarlıktır bu. Saf yerine koymaktır insanı. Bastıra bastıra sordum değişeni var mı diye, araçta hiç birşey yok dendi. Bu sana göre normal mi yani?
Japonikin kanalda izliyoruz adamlar kapıdaki 3 santimlik çiziği bile söylüyorlar tampon Plastik aksam bunları aracın parçası saymamak bize mahsus herhalde
Arkadaşım ricası üzerinei bugün bir arabaya bakmaya gittim. Eskişehirde makyajsız dizel otomatik beyaz allure 3008. Şuan ilanlarda gözükmüyor. İlanda hatasız-kazasız-boyasız yazıyor. Ön çamurluk, alt taraftan epeyce parça, ön iki jant lastik değişmiş. ayrıca hasar kaydı çıkıyor.