piyasasý olur
lokal boyasý kolay olur
daha ucuz olur sýfýr alýrken ek para talep etmezler sedefli vs deðilse
tozu kiri siyah gibi belli etmez gibi
nedenlerden dolayý beyaz candýr
20’WW PASSAT 2.0TDI 240HP 4MOTÝON ELEGANCE
Birkaç sene öncesine insanlar siyah için 2-3 ay sýraya giriyorlardý þimdi beyaz moda oldu.
Fikirler ÖLMEZ
M.Kemal ATATÜRK
Savaþa karþýyým ama haksýzlýða karþý savaþmak karakterimdir.
Þamil BASAYEV
En sevmediðim renktir araçta beyaz. Çünkü cilanin alasýný da atsan parlamaz, rengi yansýtmaz. Eðer aracýna ýyi bakýyorsan koyu renk her zaman candýr. Arac alýrken özellikle koyu renk tercih ediyorum .
Corollam bordo idi, ies füme renkti, focus gece griydi, golf tungsten griydi, fr im kýrmýzý zaten. Koyu renk olsa da aracim kiri gösteremez çünkü kirli býrakmamyani kýsacasý araca bakmakla alakalý bir durum.
History;
1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG
Bakmasý en kolay renk;
Çizik, hare çok belli olmaz,
Ekstra ücret ödenmez,
Yazýn koyu renk gibi yakmaz,
Güneþ yanýðý olmaz,
Bakýmsýz bile olsa yorgunluðunu, bakýmsýzlýðýný koyu renk gibi belli etmez, vs vs bu liste uzar gider.
Techturkey dediðin 12, bilemedin 16. sayfada adamý bulur, 500.000 yerine 1m alýr, konuya giren herkesi ihya ederdi...
Bir arabaya en yakýþan renk ya lansman rengi yada reklamlarda kullanýlan renktir. Ben bunu tercih ederim.
Okumadan imzalamam.....
buzdolabý, bulaþýk makinasý çamaþýr makinasý araba..
group b ___
Bundan önce ki bütün arabalarım hep opsiyon renkleriydi. Asla da beyaz almam diyordum, taa ki siyah arabayla tanışana kadar.
Fiesta: Åžeker Mavisi,
Opel: Milenyum Mavisi
Ford: Sedefli Gri
Corolla: Füme
Toyota Yaris: Füme
Beyaz ne ya falan diyordum, bir hata edip siyah golf aldım, allahım yıkamadan çıkıyorum araba pis, arabayı yıkatıyorum yine pis. Arabada su içiyorum, kaporta kirleniyor böyle bir eziyet olabilir mi ya. Bundan sonra, beyaz harici araba almam, arkadaşta var 3 ay yıkamasın benim arabamdan daha temiz duruyor yemin ediyorum.
3 Güne bir araba mı yıkatılır ya, böyle bir eziyet olamaz.
Bayilere düþen her aracýn ülkede filo olduðu gerçeði var ( fluence,megane,clio,focus,mondeo,insignia,passat,j etta,octavia, bmw 320ied, c serisi,cla,gla,a...)
Filolarda gri siyah gibi renklere ekstradan para ödemiyor.
He çok nadiren bir filo içerisinde 10 insigniadan 5ini siyah 5ini yeþil gördüm. Sanýrým bayiden ucuza çekmiþler.
Yani sýfýr satýlan araçlarýn çoðunun filo spec olmasýndan mütevellit ve insanlarýn son 3 5 senedir al sat yerine filo kiralayayým düþüncesi nedeniyle bayilerden çýkan 10 arabanýn 5'i 6'sý beyaz olarak çýkýyor. Buna oranla bayilere gelen araçlar da 10da 6 oranýnda beyaz geliyor.
mal da yalan mülk de yalan gel biraz da sen oyalan.
otomotiv mühendisi
Zevksizlik ornegi.
Bizim gibi birbirini takip eden,sorgulamayan toplumlar icin ideal. Neden? Galeriler surekli beyaz getirdiler,insanlarda beyaz meragi olustu cunku alternatifler yoktu.
Zorla baska renk getirtebiliyorsunuz hatta abi zor satarsin diye findik beyinli satisci telkin ediyor...
Zevk-gorgu ve kultur meselesi...
Beyaz kotu renk degil hatta bazi araclara da yakisiyor ama bu kadar beyaz olmasinin tek nedeni bu....
Bilinçsizlik.
Beyaz audin var mý bilader...
Halbuki vwda scirocconun hem gunmetali hem moru var fabrika çýkýþý. Yani ne biçim. Tutup beyaz alýyor millet.
Ya da mesela bmw f30larda buz grisi mi ne var mavi gibi gri gibi. O varken beyaz ya da mavi alýyorlar.
Benim arabam da beyaz mesela. Ama ae86 yani. Beyaz harici biþey saçma oluyor benimkine de.
Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var)
biz 15 sene önce çok fakirdik aslýnda
Peder inþaat iþinde
kýsa paçalý pantalon, beyaz/buz mavi min 3 düðme açýk gömlek
kün fe yekün temalý cuma mesajlarý
cumartesi gecesi gece klüplerinde mermiye zam gelsede ateþ etmesek hastag'li storyler.
þimdi bu adam gidip individual F30'a biner mi ? gidecek deðeri kadar hasar kayýtlý m paket estoril f30'a binecek tabi![]()
Bize has diye düþünmekteyim heralde cogu ülkede ilginctir beyaz renk parali olan cok yer var.
Kýz arkadasim kosova vatandasi mesela arnavutluk kosova o taraflarda cok olmadigni beyaz rengi zenginlik olarak görüldugnu soylemisti![]()
1881 - 193∞
Buzdolabý da deseler, filo çýkmasý da deseler umurumda deðil. Bir sonraki aracýmý beyaz almaya bakacaðým. Temizliði ve bakýmý gayet kolay diðer renklere göre. Ayný þekilde tamiri de.
Þu an 1 kullanýcý var. (0 üye ve 1 konuk)