Ecoboost focustan sonra düz motor sıfır powershift focusa ekmek veresim gelmiyor. Güya ikisi de aynı araba ama uçurumlar var.
Ecoboost focustan sonra düz motor sıfır powershift focusa ekmek veresim gelmiyor. Güya ikisi de aynı araba ama uçurumlar var.
Yaşın genç iken keyif aldığın şeyleri yap.. Boşver birikimi mirikimi.. Mal değil keyif, anı biriktir.
35'e vardığında zaten hayat seni uzaklaştıracak keyif aldıklarından, o zaman binersin 1.2 araca..
24 yaşında iken bu kadar ileriyi düşünme bence,evlenene kadar nasıl içine sinicekse öyle yaşa kimseye de kulak asma.
Evlendikten sonra zaten dizel polo jetta bilimum türevini aldırıcaklar sana.
Bir araba alıcaksın ; kaynana , kayınpeder kayınco baldız gibi gereksiz bütün akrabalar fikir beyan edecek,
manitan tesiri altında kalıcak,arabadan zerre anlamayan tipler etrafında dolaşıcak ve şunları diyecek ;
-enişte polo alsana bak az yakıyo
-damat jetta alsana bak geniş geniş
Sonra bir kaldırımda oturup ağlayacaksın benim gibi.
médiocrité partout
Ben de bu durumun farklı bir halindeyim.
Ev almak için arabamı sattım. Şu an altımda yine araba var ama uğraşamadıktan sonra, parça kovalamadıktan sonra keyif vermiyor. Varsın otoparkta yatsın haftada bir kez bineyim ama keyifle kullandığım, üzerine neler yapabilirim diye kafa yorduğum bir arabam olsun diyorum hep.
O yüzden bence kendinize dürüstçe bir liste çıkartın. Bir arabada ne olsun istiyorsunuz? Hız mı, konfor mu, görsellik mi, ilgi çekicilik mi? Buna göre kendinize bir liste çıkartın. Ondan sonra bu kriterlere uyan araçları listeleyin. Bu sırada elinizdeki aracı satın ve gözünüze kestirdiğiniz aracı satın alın. Megane2 mi kullandınız, gidin Clio Rs alın onun da tadına bakın mesela.
Yukarıda çok güzel ifade edilmiş, araba bir yatırım aracı değildir.
Sonuç, satın.
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Sanırım bu konu, benim gibi bir çok arkadaşın da muzdarip olduğu bir konu. Şu an itibariyle mevcut aracımı satmaya ve ruhlu bir otomobil satın almaya karar verdim. Tekrar teşekkür ederim. Bu arada ben de Ankara'dayım en azından sömestr ve yaz tatillerinde. Buluşup bir çay - kahve içebiliriz![]()
Sanırım öyle oldu biraz, zorla evlendirildikTeşekkür ederim..
İşte babamın eski Megane 1'i bile çok daha ruhlu ve içten. Bu yeni otomobillerde ruh yok derlerdi de inanmazdım. Bir musibet bin nasihatten iyi gerçekten. Teşekkür ederim.
Benzeri konulara rastladım. Sanırım benim de onlardan biri olmam gerekiyorken, emekli lise müdürü moduna girmişim
HahahaTeşekkürler
Konularınızı yakınen takip eden birisiydim. Cidden verdiğiniz emeklere imrenerek bakıyordum. Sanırım benim de aklımdaki otomobil E46 kasa bir BMW. Umarım gönlüme göre bir otomobil bulabilirim![]()
İşte bu, işte bu! Teşekkür ediyorum. Modelin hiç ama hiç önemi yok, önemli olan ruh!
Teşekkürler cevabınız için
Bunu zamanında babama anlatamadım, otur birikim yap otur biriktir paranı diye diye mutsuz bir adam haline geldim. Ama artık mutlu olma vakti!Teşekkürler.
Çok güzel bir yorum, teşekkür ediyorum. Öyle haklısınız ki. Yaşımın bu kadar genç olmasına rağmen hala on sene sonrayı düşünüyorum. Sanırım erken yaşlanıp öleceğim![]()
Teşekkürler, boşanma davasını ***** siteye açıyorum![]()
Mesajınızı sonradan gördüğüm için flood yapacağım, kusura bakmayın![]()
Benim araçların konusunu takip eden birisiniz. Oradan tanıyorum sizi yani kullanıcı adı hiç yabancı gelmedi. Listeyi yapmaktan ziyade, aradığım şey beni yansıtması. Yani onunla oturup uğraşabileceğim, hafta sonları gezmekten keyif alabileceğim yani bir nevi "Built not bought" ruhlu bir otomobil istiyorum
![]()
Çok mu oldum ne!![]()
Evlendin çoluk çocuk olacak 4 kapı araba al diye diye aldırdılar 4 yıl oldu hala çocuk yok yakın dönemde de niyetim yok
O nedenle söylenenleri dinleme keyfin ve bütçene uygun bişey al geç derim
İşe girdim, kredi çekip GC8 aldım 1 seneye yakın kullandım. Eşim (o zaman sevgiliyiz) çok hızlı bu araba, çok gürültülü hem dedi sattım Subaru Forester S-Turbo aldım.
S-Turboyu da 1 sene kadar kullandım. Pist yarışlarına girmek istiyorum diye onu satıp Megane RS aldım.
Evdeki hesap çarşıya uymadı astarı yüzünü geçti, zaten yeni evlenmişim borç harç piste giremedim. Madem piste giremiyorum tekrar Subaruya döneyim dedim ve 2005 model WRX aldım.
Piyango bana vurdu ve komple motor yaptırdım, 20bin liraya yakın masraf yaptım. Bu araba bize uğursuz geldi satalım dedik ve sattım. Sonra 2013 Octavia aldım.
Octavia önceki arabalarıma göre o kadar sessiz ve o kadar konforlu ki çok sinirlendim1 sene kadar da onu kullandım. Madem aile arabasına bineceğiz bari borca girip güzel bişeyler alalım deyip E90 320d aldım.
Şu an onu kullanıyorum. Mutlu muyum çok şükür ama.... o GC8'i satmayacaktım![]()
Demem o ki evlenmeden, barklanmadan, ülke iyice b.k olmadan imkan varken kalbinden geçen arabayı al.
Hep aynıyız kardeşim301 1.6 hdı var bendede, type r polo gti lardan sonra değme keyfime sadece yakıt alırken mutlu oluyorum.
bende vtı vardı sattım fluence aldım bunalıma girdim.yanına f7raldım mutlu oldum kendıme geldım.az daha mutlu olmak ıstıyorumo yuzden f7r ı satmam lazım.kısacası gel sana vereyim megane ı bende yoluma bakım
![]()
Aklımdan ve kalbimden bir çok araba geçiyor, Meg2 RS bunlardan biri ama çekinmiyor değilim.Dediğiniz gibi henüz evlenmeden bazı şeyleri olabildiğince tecrübe etmek gerekli
![]()
1,2 alırken ben de öyle olacağını sanmıştım ama araç uzun yolda 5,5 yakıyor. Düzgün kullanılan 3,20i de aynı şekilde yaktıktan sonra ne yapayım böyle arabayı!![]()
Mezar vadeli,100 bine Sümbül alırsan dürüstsün,yarı parasına Mercedes'e binersen gayrimeşrusun. Welcome to Turkey! @Octane
Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.
Her şeyin yenisi arabaların ve dostun eskisi. Ben de eski arabalara hayran biriyim, yav şimdi ki arabaların göstergesine bakasın bile gelmiyor dijital gösterge midir nedir sadelikten uzak karma karışık bir şey sırf bu yüzden bile çoğu yeni araba alınmaz vallahi.
Arabalar o kadar teknolojik ki, çok yeni bir arabaya binsem çözmem 1 seneyi alır diye düşünüyorum, keşke teknoloji bu kadar girmeseydi arabaların içine. Teknoloji genel olarak genel yaşamda da çok şeyin ruhunu aldı götürdü. En basitinden bir kontağı çevirmek var bir de start&stop olayı. İnsan kontağı çevirirken gaz vermeyi bile özlüyor.
Araba zaten asla mantıkla alınmamalı bir iş için alınmıyorsa veya benzer bir şey yoksa. Mantıklı geliyor diye beğenmediğiniz bir işi yapamazsınız veya bir ürünü alamazsınız ki alsanız veya yapsanız bile mutlu olamasınız. Sanıyorum bütçeyi toparladığımda 90-2000 arası bir araba bakarım. Sorun çıkarsa bile insan sevdiği şeyle uğraşırken bile mutlu oluyor, gönülden isteyerek uğraşırım.
Ya sevdiğin işi yapacaksın ya da yaptığın işi seveceksin derler bilirsiniz. 2. ihtimalin bir kesinliği yok, deneme-yanılma yoluna da başvurmaya gerek yok bence 1.ihtimalın kesinliği varken.
O yüzden sevdiğiniz arabayı alın. Aldığınız arabayı sevmeye çalışmayın zorla güzellik olmaz.
Hayat kısa yarının garantisi yok mutlu yaşamak varken elinizde imkan varken de mutlu yaşamayı tercih edin![]()
Ben o motorla zevk almistimHemde 225hplik aracimi sattiktan sonra
![]()
Ama ufacik tefecik degisik bir araba ile...
Atarlanan bir hondaciyida delirtmistim ankara donusu![]()
Velhasil... Arabadan zevk almak farkli parametrelere bagli... Bazen ender bulunmasi, bazen mekanik olmasi, bazen ufak bazen guclu olmasina bagli...
Ben cok keyif aldim o motor ile bu kasanin birlesiminden... Ama clio daha agir ve performans olarak tat vermez muhtemelen...
![]()
Biraz saygı... Dünya herkesin...
youtube.com/c/KadirZora
www.zoramotors.com
https://www.facebook.com/ZoraMotorHouston
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)