Balik nedir dayi , acin youtube dan bi akvaryum videosu aha beslemis kadar oldunuz :D
Printable View
Balik nedir dayi , acin youtube dan bi akvaryum videosu aha beslemis kadar oldunuz :D
Ben de bir ara çok takmıştım, az daha köpek alacaktık iyi ki almamışız sorumluluğu ve zahmeti çok fazla. Kediydi küştü hatta bir ara ördeğe bile heveslendim. Yurtdışında besleyen çok fazla var. Aşağıdaki videolarda bir ev ördeğinin küçüklük ve büyüğünceki hali var, çok tatlı hayvanlar. En sonunda en iyi köpek komşunun diyerekten olayı kapattık.
https://www.youtube.com/watch?v=oV3MXD7pzkw
https://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_3833815475&feature= iv&src_vid=oV3MXD7pzkw&v=CWhBhuX_ZKU
Bizde papagan var ama tavsiye etmiyorum. Ozellikle sabahlari inanilmaz bagiriyor, konusuyor uyku haram. Evde birkac kisi olsun sesinden iki muhabbet edemezsiniz. Cok guzel hayvan ama ayni zamanda cok rahatsiz ediyor:) bazen tasmasini takip disari cikariyoruz cok dikkat cekiyor hahah :)
https://i.hizliresim.com/gOZLYN.png
Evde kopek beslerim diyenler bir daha dusunsun :) koca bahce var, kis bahcesi gibi yuvasi var ama hanim ev kopegi yapti, butun duzenimizi degistirdik evde...
https://i.hizliresim.com/1JM225.jpg
https://i.hizliresim.com/rOZmmP.jpg
https://i.hizliresim.com/76MVVl.jpg
https://i.hizliresim.com/PlPYY8.jpg
Evde besledigim hayvanlar...
Kedi: Ev aldigim gibi alacagim cocuklara... Kendi isini goren bir hayvan...
Kopek: Cok sevmistim ama ev icin uygun olmayabilir her zaman... Bahceye alip almamak konusunda bakacagiz ev alinca...
Ordek : Kedi ile braber besledim... Bize degil kediye alisti. Kanka gibilerdi... Arkadas kediyi vermis (ogrenciyken) ayni gun oldu hayvan... Ben baska bir sehirdeydim... Cok uzulmustum...
Tavsan : Beslemis olmak icin besledik biraz... cins degildi... Hayvanin ayarlari bozuldu... Lahana ve havuc yediremedik... Ekmek kabugu domates ve salam seviyord :)
Sincap : Buyuk kakalamislar bana... Alistiramadim maalesef... Burada ki sincaplardan sonra Turkiye de aldigim belki sincap bile degildi... Fare kirmasi olabilir :) :)
Kaz : Evde besledik... sonra olmadi.. ama alismisti baya ikiside... Bahcesiz cok zor...
Kus (kanarya muhabbet falan) : 7 sene kanarya besledim.. KAfamdan elimden ayrilmazdi, muhabbbet gibi alismisti... Uzucu bir sekilde oldu... anlatmayayim... Evlilik hediyemizdi... ilk cocugumuzdu diyelim...
Kaplumbaga: 2010-2017 arasi besledim... ABDye gelince vermek zorunda kaldik... Hamsi uzum vs cok severdi..
Donup baktigimda suan benim sartlarima gore 1. Kedi diyorum... Ama bahceli bir evde keci vs besleyebilirim...
Evde insandan başka hayvan beslenmez.
Heleki hayvanı petshoptan alanlara ve o işi ticaretini yapanlara ayrı bir ayar oluyorum. Hayvanın doğasında olmayan beton yığınlarına hapsediyoruz. Bence çok büyük yanlış. Ha yerin olur, geniş bir arazin olur, ortama ayak uydurabilir ve rahatı bozulmaz ise o ortamda o hayvanın istediğini besle, bak, sahiplen.
bizim 2 british oğlumuz var işten eve atıoruz hemen kendimizi onlarsız düşünemiyorum. mutlaka tavsiye ederim. kumuna yapar temizlersin hem artık çok rahat kumlar var. mamasını sabah koyarsın o kafasına göre yer. bakımı kolay. ama imkan varsa iki kedi almak gerek evde tek sıkılmasın. bizimkiler short hair olduğu için tüy problemimiz çok az. 1-2 haftadır bir tarıyoruz
ya body'ci kardeşim benim :) bi de bu düşünce hakim olmaya başladı her insanda anlamış değilim gerçekten. Yukarıda insanlar sokak kedilerini sahiplenin besleyin diyorlar,sokakta her gördüğümüz kedi acınacak halde gözleri kıpkırmızı vücudunun çoğu yeri yara bere içinde,her zaman karnı aç ,korkak,köpeklerden kaçan vs.. bu kedi evde dursa dışarıdaki yaşantısından daha güvenli olmaz mı olur ?
Bir köpeği evde beslemenin ne gibi bir sakıncası olabilir ? İstediğin zaman onu dışarı çıkarıp,dışarı hayatından da mahrum bırakmadan hem kendisine hem de sana sıkı bir dost olsa ne zarar gelir köpekten ?
Muhabbet kuşu diyelim,zaten doğada kaç sene yaşamak için fırsat bulabilir kendine ? Evde besleyen insanlar ortalama 7-10 sene ömürden bahsediyor ki adamlar a'dan z'ye kadar özenle bakıyor. Dışarıda yine kedi ve köpek korkusundan hatta bazen fare yere bile konamıyor hayvanlar.
evin içinde 24 saat kafesin içinde bekletilmesine ben de karşıyım,kafesinin ağzı açık bir şekilde kendine tahsis edilmiş bir oda ,kuşlar için özel doğa süsleriyle konup zaman geçireceği aksesuarlar hiç fena olmaz bu hayvanlara.
alıp da evde kaplan aslan besleyelim demiyoruz ki zaten o hayvanlar doğasız yapamaz. Bu hayvanların kendine hayrı yok ki dışarısı çok güvenilir değil , besleyen insanların videolarını da gördükten sonra hallerinden gayette memnun hayvanlar ,dışarıya bıraksan 1 saat sonra eve dönecek kafadalar :)
Hayvan betonlar içinde yaşamk için yaratılmamış benim düşüncem bu. Yaralı durumdadır bakıma muhtaçtır, oşekilde olan hayvanı bende birçok zaman evime alıyorum ve sağlık durumu düzelinceye kadar tüm bakımlarını üstlendiğim bir çok hayvanım oldu ancak sonucunda gene ait olduğu yere ya doğa ya yada sokağa kavuştu.
5 yaşında tekir kedim var, 5 yıldır bizimle beraber, onsuz olmaz , şuan askerdeyim herkesi özlediğim gibi onuda özlüyorum.
Kedide tüy dökme mevsim geçişlerinde olur, yaz girerken ve ortalarında biz 2 kez tıraş ediyoruz, mamasını Royal canin hair&skin alıyorum, 4kg 120tl civarı oluyor ortalama 2 ay gidiyor, tüy problemi olanlara öneririm büyük oranda çözer.
Kedi evin neşesidir, ve bence insana çok şey öğretiyorlar.
Evde hayvan beslemek istiyorsanız kesinlikle kedi öneririm, bakımi kolay, sorunsuz, temiz ve size bağlı
Bende evde kesi beslenmeli diyorum kendi işini kendi görür oyuncakları ile oynar arada bir siz televizyon izlerken kucağınıza gelir sevdirir başka bir beklentisi olmaz kendini temizler ben çok seviyorum kedileri arkadaşım evinde beslenmeye başladı normalde evde pek sevmezdim ama gerçekten hayran kaldım bence çok asil bir hayvan, ya adam kum a girip işini hallediyor kumdan çıkarken ayakları içerde silkeleyip öyle yere basıyor :)
Abi dediğin doğru kediler sahibinin hastalığını rahatsızlığını hisseder gelir oraya ısıtıp mır mır mır yaparmış biz arkadaşla merak edip sormuştuk hissediyormuş hayvan
Muhabbet kuşu ya da kedi ikisi arasında yoğunlaştım,belki ikisi beraber olur :)
Şu ara sürekli araştırıyorum british shorthair önceliğim tabii ki sahiplenme ama merak edip şöyle bir sorim dedim 1200 tl den 2500 tl lere kadar yükseldi. Yok ithal yok yerli üretim saçma sapan diyaloglar geçiyor.
Bence de kedi en güzeli bu arada. Bahçeli bir evde bile köpek çok zor oldu.
Kedi mantıklı, Urlada ortak bahçeli sitede oturuyoruz. Yan evimize İstanbul'dan bir aile taşındı. Kedileri hayatında hiç ev dışına çıkmamış. Burada salıverdiler. Kedi o kadar tatlı ki, ayda dolaşan ilk insan gibi geziyor bahçede, taa çatıdaki kuşlara kuruluyor avlamak için vb. İki kere de sinekliği açıp bizim eve girdi arkadaş :)
Kısaca kedi mantıklı.
bende ömrğm boyunca sürekli ked beslemiş biri olarak bende kedi derim..ama ilgi segi şart..ne olursa olsun bunlar sağlanamayacaksa hiç bakılmaması taraftarıyım
bizde kedi, sultan papağanı, kanarya, kaplumbağa ve balık var, bakım, ilgi dısında diğer sorun da dışarıya tatile vs cıktıgında bırakabilecegin birisi olup olmaması, özellikle kediyi 2 3 günden fazla yanlız bırakmak zor
kedinin şu yatışa hastayım :)
https://i.cubeupload.com/Hu7klR.jpg
kakadu bakılabilicek en güzel papağan bence
benimde bitane vardı rahmetli oldu hayatımda boyle bela piç bir hayvan gormedim çok eğleniyordum
şuan gene kakadu arıyorum denk getirirsem alıcam
fakat evde yanlız bıraklıcaksa çok onermiyorum kimseye ilgi alaka çok istiyor
kedininde manyağı sıkıntı.
Bizdede 2 tane var 2side sahiplenme yoluyla aldık öyle ırk filan değil. bildiğin mix sokak kedisi. fakat birbirlerinden farklılar ilk aldık birtane o yalnız kalmasın diye gittik arkadaş aldık.. olamaz böyle güzellikler.
Fakat gel görki birisi gayet sakin sevecen sevdiriyo kendisini laftan anlıyor gel dersin gelir in dersin iner kendisini sevdirsin bayılır. ses çıkartmaz sağı solu tırmalamaz kırıp dökmez. etrafı karıstırmaz her bulduguna atlamaz seversın gıtmek ıster bıraz daha tutarsın sonra hafıf bı tehtıd eder ya tırnakları hafıf cıkarır ya da elını kapmaya calısır kapsada bısey yapmaz sadece bırak benı der. bıraz daha zorlarsan takar affetmez :D yalnız kalmasın diye birtane daha aldık.
Tam bir kedi masada birşey görmesin gidip illa aşağı atacak. hırsız ufak seyleri alır goturur saklar zulalar sen yokken cıkartır oynar ısı bıtınce gene zulaya atar. kırar doker koltukları tırmalar tam bir süzme. gel dersin gelmez sevdirmez canı isteyince gelir maaavv maav kafanı s.kr yanına oturur mıyavlar sevmeye elını uzatırsın kacar. :) manyak.
yakaladınmı sıcırtana kadar sık mıyavlar cevıktır kacmaya calısır hayatta tırnak cıkartmaz. oyle de bır hassas. evde sen yokmussun gıbı takılır sankı gecerken ugruyomus havasında.
bunlar canlı ornekler eger kedı alacaksan nasıl bısey oldugunu secemeyeceksın. şansına ne cıkarsa :) ama harıkalar.
yalnız bazen ınsanlara cok garıp davranabılıyor mesela @sanctuary35 e takmadan bırakmaz. o erkek babası ıkıtane erkek kedısı var gercı şaşaklar alındı :D artık ne dersın :D
bızımkınlerın ıkısıde kız.
eve gelen mısafırlere ya dırekt atar gıder deler ya gelıp oynuyolar ya sevdırıyolar. adam secerler.
Cockatoo larin dogasinda var ilgi gosterilmezse tuylerini yoluyorlar ciplak kaliyorlar :) bizimkinin tasmasi var bazen takip yuruyuse cikiyoruz cok dikkat cekiyor ;) foto almamisim nedense videodan ekran ciktisi aldim :)
https://i.hizliresim.com/G9oDpN.png
Getir şunu Gelirken de çocuklar bayram etsin
vahşi sürüngen besleyen var mıdır? Çok merak saldım onlara ama biraz masraflı sanırım bakımları falan. Bilgisi olan var mı :)
kedilerin ne çıkıcağı hiç belli olmuyor gerçekten.Ekim ayında çok sevdiğim bir arkadaşıma doğum gününde kedi aldım,çok iyi anlaştı filan ama kedi arkadaşımı kıskanmaya başladı babasını filan tırmalamış, kıza aşıkmı oldu ne hahah gerçi kedide kız.Ben aldığımda bana çok cana yakın davranmıştı şimdi sevmiyor beni :D
Ball pitonu besleyebilirsiniz yada pogona besleyebilirsiniz bunlar sakin hayvanlar :)
bence en güzel ev hayvanı hamster. ele alıştırırsanız stresi direk alır. bakımı kolay, akarı kokarı yok.
bence eve en uygun kedi british short hair. ne çok uslu ne çok yaramaz. ciddi anlamda tüy problemi çok az (özellikle kaliteli mama kullanımında biz acana ya da proplan kullanıyoruz.) tam ev ayarında kediler. özellikle kısırlaştırdıktan sonra iyice uysal oldular. fiyat konusuna gelince ben arkadaşımdan birini ücretsiz birini de 1000tl ye aldım yani kedi başı 500e geldi. sahiplendirme denk getirmek çok zor ama bellide olmaz siteleri facebooku takip etmek gerekir. piyasası biraz uçmuş dediğin gibi rakamlar konuşuluyor. en son bir arkadaşım british aldı 1750tl ye 40 günlük hayvanı vermişler ufacık erken ayırmışlar bence annesinden. parasız almak pek mümkün değil ama en azından bi petshop dışında yavru almak bana daha mantıklı geliyor.
hastalık mevzusuna gelince o durum scotish foldlarda mevcut bende araştırdım baya o kediler için hareketsiz biblo gibi duruyor diyor ama ben hayatımda hiç öle biblo gibi hareketsiz scotish fold görmedim (bizimkinlerin annesi scotish babası british) fakat scotish ile scotish çiftleştirildiğinde mutlaka hastalık çıktığını scotishin british ile çiftleşmesi gerektiğini öğrendim. kedi camiasında bir grup sokak kedileri dışındaki tüm cins kedilere düşman vaziyette sürekli bir karalama olayı var.
biraz uzun oldu ama british tavsiye ederim oğluşlarımızı çok seviyoruz :)
@powERS kedileri biraz vahşi çizmece ısırmaca her yol var dediğine inanmayın :P :D :D
Eylül ayı gibi bana da temin edebileceğimiz düzgün insanlar tarafından bakılmış,anne sütünden hemen kesilmemiş güzel bir erkek yavrusu bulabilir miyiz ?
Çok tüy döküyor diyen de var bu cins'den için . Şans ile alakası olduğunu zannetmiyorum tamamen bakımla ilgilidir herhalde
Köpek gerçekten çok zormuş dışarı çıkarmak aşısı hastalığı bakımı bir yere gidersin bırakacağın yer sorun evde tavsiye etmem kimseye gerçekten :)
bence kedi almamalısın , naparsan yap döküyor o tüyü ve kedilerin tüyü havada uçuşuyor gırtlağa kaçar bişey olur , köpekte tüy döküyor diyeceksiniz fakat ben havada uçan köpek tüyü görmedim ciltten kopsa bile ağırlık yüzünden yere düşüyor havada uçuşmuyor.köpek kediye göre daha sakin bir yapıda oluyor diyebilirim , kedi heryer onunmuş gibi davranmaya başlıyor belli bi süre sonra , buzdolabının içindeki zeytinin üzerinde bile kedi tüyü görebilirisin ilerleyen zamanlarda :)
Evde 1 britsh, 1 persian, 1 de sokak kedim var. Sakin olur, kucağa gelir tüğde az döker diye arkadaşımdan yavrusunu aldığım britsh tam bir canavar. Eşyalara zarar vermez ama her yeri dağıtır ve kendini pek sevdirmez zorla mıncıklarım. Sıkılmasın tek başına ama bari bu tembel olsun, kucaktan inmesin diye ücret ile aldığım persian da ırkının tam aksine yaramaz. kucağa gelir ama gardropların üstü, çamaşır makinesinin içi gibi acayip yerlerde gezer. Sokakta kötü vaziyette bulduğum, çok mu olur acaba diye çekinerek sahiplendiğim 2 adet sokak kedim var. Bir tanesi kaçtı, biri bende kaldı. O ise köpek gibi. Peşimden ayrılmaz, kucaktan inmez, söz dinler vs.
Geçen sene 16 yaşındaki köpeğim ölünce, ilk defa çekinerek sahiplendim kedi. Bana da bir çok kişi sokaktan almamı önerdi. Ama eve uyum sağlamayacağını, agresif olduğunu, eşyalara zarar verdiğini bir çok kişiden duyunca ırk kediye yöneldim ama keşke yönelmeseymişim. Irkın getirdiği belirli davranışlar var ama her şey kedinin karakterinde bitiyor. Benim 3 kedim de ırkının tam tersi özelliklerine sahip.
Birde ırkının getirdiği maliyetler var. Mesela britsh özellikle kısırlaştırıldıktan sonra obur oluyor. Ligt mama + vitamin = Para. Persianın göz akıntı problemi var. Her ay losyonlar + tüy sağlığı için vitamin = Para. Ama sokaktan aldığım kedim maşallah taş gibi. :cool:
Sokaktan hamile kedileri doğurana kadar evlerinde bakan, daha sonra yavrulara bir paket mama karşılığı sahiplendiren insanlar var. Bunu gerçekten çıkar gütmeden yapıyorlar. Onlardan destek alabilirsin.
Valla kedilerin tüylerini yutma konusu biraz ürküttü beni.
Sokaktan aldığım bir kedim var. Hayatımda yaptığım en doğru karar kendisi. Eve gelince kapının sesini duyar, kapıya kadar gelir karşılar. Kendisini sevmezseniz evde tek adım atamazsınız :) Evde yürüdüğüm an peşimden gelir, ayağımın ya da omzumun dibinden ayrılmaz. Hadi yatıyoruz dediğimde benden önce yatağa fırlar, yatağın ucunda yatar.
Bugüne kadar hiç bir yeri tırmalamadı, kimseyi ısırmadı. Eve bir çok misafir geldi, hiç birine zarar vermedi. @bilalMW de her geldiğinde ilgilenmiştir, kendisi anlatır.
Maması var, suyu var, kum kabı var. Başka da bir uğraşı yok. Bir tane tarak alır, günde 15 dk tararsanız tüy dökme sorunu büyük ölçüde azalır. Asla ve asla tam anlamıyla kesilmiyor ancak tahmin ettiğiniz kadar aşırı değil.
Ha en kötü yanı, bizim ufaklık hasta ve ölmek üzere. Yanından ayrılıp işe gelmek bile inanılmaz acı veriyor.