Anıl E. Nickli Üyeden Alıntı
Kararımı verdim pug cinsi bir köpek sahiplenmek istiyorum. Şimdi önümde ki tek engel apartman yönetimi kanunu,herhangi bir toplantı yapılmadı herhalde ya da benim bir bilgim yok. Ki toplantı yapılsa bile eminim karşı çıkacaklarına. Kaderime tüküreyim taşınacağım apartmanda oturanların az çok ne zihniyette olduklarını tahmin edebiliyorum. Köpek ses yapmasa bile ''dinen'' namaz kılınmaz falan filan muhabbetinden şikayeti basarlar.
Ablam avukat,önce zabıta geliyor şikayet üzerine köpeğin basit özelliklerini kontrol edip gidiyor bir yaptırımı yok dedi. Daha sonra tüm daire sakinleri şikayetçi olursa çevre il müdürlüğünden gelip desibel kontrolü yapıyorlarmış,o kontrolünde olumlu çıkması imkansızmış. Şikayet edenin evinden desibel ölçümü yapıldığından ve köpek sürekli havlamadığından imkansızmış.
ama yargıtaydan dönüyor ve uzaklaştırman isteniyor genelde dedi. Avrupa birliğinde ki yasa imzalanmış bizim kanunlarda ancak kafamda deli sorular. Ülkemdeki çoğu insanın anlayışsız olabileceğini düşündüğüm için umudum azalıyor. Daha yavruyken alıp iki gün sonra onu başkasına sahiplendiremem ya da barınağa bırakamam kafayı yerim,ben arabalarıma bile duygusal yaklaşırken bir köpeği sahiplendiğimde apartmandaki anlayışsız insanların başına bela olurum.
Müstakil bir evim belki olmayacak,ya da 10 sene sonra olacak. Ben hayalimi ertelemek istemiyorum