User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
25 sonuçtan 20 ile 25 arası

Konu: banka icra borcu hakkında akıl verebilecek olan var mı?

makif84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2008 yılında bende bir ticari girişimde bulunup patlamıştım.Benzer olaylar başıma geldi.Size tek tavsiyem bir büyüğünüzü veya işi bilen birini alıp avukatla görüşün,durumunuzu olan biteni yalansız anlatın ,faydasını görürsünüz.Benim kayınpeder de avukat katibi icra üzerine çalışıyor.Sormak istediğiniz bi konu olursa sorarım.İçinde bulunduğunuz durum için ise Allah yardımcınız olsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cookies Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu ülkede 10m2 işletme açmak için evvela; ticaret kanunu, borçlar kanunu, ön muhasebe, bankacılık-belediye-vergi mevzuatı v.b bilmek gerekiyor. Bende benzer bir vakayı hafif hasarla atlattım.. Devlet teşvik vermesi gerekirken (para vermesin n azından almasın 1yıl) işletmeciyi alanen yontmaya çalışıyor.. Sonradan anladım ki neyi nereden kaçırabiliyorsan o sana kar kalıyormuş.. Sabırlar ve tez zamanda çözüm olur umarım..
    zaten işletmeyi almak değil de açmak batırdı beni
    50 liraya aldığım yeri açmak 80 lirayı buldu
    ona harç öde buna vergi öde ona defter tuttur falan derken nakitim bitti 2. ay kredi çektik sonra bi kredi daha sonra bi kredi daha
    1 buçuk sene çalışan dükkanın bana maliyeti 10 sene oldu
    artık gözümde değil parası çok şükür gelirim var huzurum var öder geçerim bir şekilde
    1 sene arabasız kalırım dert değil
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

olcay_bora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende 2024 kasım ayında yürürlüğe giren 60ay yapılandırmadan faydalandım. Yaklaşık 200bin kredi 60 ayda toplam geri ödemesi 630bin civarı birşey oldu. Ama aksadı yine 2 ay oldu. Icraya verirlerse icra benden anapara olan 200bini mi talep edecek yoksa geri ödeme tutarı olan 630binlik rakamı mı talep edecek? Bireysel kredi bu arada

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    59 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı olcay_bora Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende 2024 kasım ayında yürürlüğe giren 60ay yapılandırmadan faydalandım. Yaklaşık 200bin kredi 60 ayda toplam geri ödemesi 630bin civarı birşey oldu. Ama aksadı yine 2 ay oldu. Icraya verirlerse icra benden anapara olan 200bini mi talep edecek yoksa geri ödeme tutarı olan 630binlik rakamı mı talep edecek? Bireysel kredi bu arada
    bugüne kadar ödediğiniz birkaç ayda zaten sadece faiz ödemişsinizdir, anaparadan neredeyse hiçbir şey düşmemiştir. 200'lük ana parayı isteyeceklerdir heralde ya 630 bin olmaz o iş

olcay_bora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TarikS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bugüne kadar ödediğiniz birkaç ayda zaten sadece faiz ödemişsinizdir, anaparadan neredeyse hiçbir şey düşmemiştir. 200'lük ana parayı isteyeceklerdir heralde ya 630 bin olmaz o iş
    Anladım olayın mantığı bu demekki teşekkür ederim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı olcay_bora Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Anladım olayın mantığı bu demekki teşekkür ederim
    Konulara çok hakim değilim ama kapama bakiyesi istenebilir, hak edilmemiş faizin talebinde bulunamazlar ancak bugünden geriye dönük ödenmemiş anapara+faiz istenedebilir kural-kanun ne diyorsa..

Genel olarak "eşit taksitli kredi"lerin mantığı:
    100.000tl 12 ay kredi çektiğinizde ilk ay için anaparanız 100k üzerinden hesaplanırken, sonraki aylarda taksitler içerisinde ödenen anapara düştüğünden dolayı ödenecek faiz azalır eşit takside göre anapara tutarı yükselir. Ay ve tutar bazlı değişkenler olur ama 0-12kısa vade için ilk 3, 12-36 ay için 6-8ay taksit ödediyseniz erken kapamanın da çok çok bir artısı olmuyor.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler