Nilay Tezsay | Facebook
Ýsmini Facebookta aratýp buldum çok kolay oldu. Ýstersen instagram adresini de verebilirim.
Nilay Tezsay | Facebook
Ýsmini Facebookta aratýp buldum çok kolay oldu. Ýstersen instagram adresini de verebilirim.
Suyla ýslatýlmýþ kedi mamasýný minik parçalar halinde varsa þýrýngayla verin ama aralýklarla verin.(3-4 dakikada bir mesela)
Her yemek yediðinde gagasýnýn üstündeki deliklerden 2-3 damla da su verin.Kanatlarýnda sorun var mý bilmiyorum ama yapabileceðiniz tek þey incitmeden batikon damlatmak.
Ayak yapýlarýndan ötürü kendileri havalanamýyor.Kanatlarý saðlamsa taþ atar gibi fýrlatýyorsunuz uçuyor daha önce biz böyle uçurabildik.Mamayý vermeden biraz ezin.
Ben 2 gün uðraþtým uçurmak için , kuþun kanatlarýnda sýkýntý var sandým uçmayýnca. En son veterinerlerden ve linkini gönderdiðim abladan taktikleri aldým. Evin terasýndan kaðýt uçak atar gibi fýrlattým kuþu. 2 gün kanatlarýný oynatmayan kuþ , füze olduBu kuþlar alçak bir yere konunca havalanamýyor bir daha. Gözle görülür bir yarasý falan yoksa büyük ihtimal ayný senaryo oldu bu kuþada. Birde uyurken odanýzda tutmayýn kuþu uyandýðýnýzda göz göze gelebilirsiniz. Evde beslenebilecek bir tür deðil yoksa ben beslemeyi çok istemiþtim.
DÜNYADA ÝKÝ BÝLÝNMEYEN VARDIR.BÝRÝ KUTUPLAR , DÝÐERÝ TÜRKLER.. Albert Sorel
Elim o islere hic yatkin degil
vallahi bilen biri gelip alsa cok sevaba gececek ,
Orman Bakanlýðý’ndan genelde kapýya kadar gelip alýyorlar vahþi hayvanlarý.Bölgedeki bir üniversitede tedavi ediyorlar.Bu kuþun bakýmý gerçekten zor çünkü yemeði istemeye istemeye yiyor, zorla yediriyorsunuz.Normalde mama vs gibi doðal olmayan yiyecekler zararlýymýþ, normalde su da içmiyor yediði börtü böceðin suyu yetiyormuþ, biz ölmesin diye idareten vermiþtik.Su-yem verirken boðulmayacaðý miktarý belirlemek çok önemli.
Dolayýsýyla gerçekten sýkýntýlý iþ bize veterinerlik okuyan bir arkadaþ yardýmcý olmuþtu.Varsa çevrede bir veterinere götürün en doðrusu o olur.Kanatlarý saðlýklýysa, dam gibi bir yerde elinizde havaya kaldýrýn uçmaya çalýþýr, damýn diðer tarafýna doðru býrakýn uçabiliyorsa uçar gider, kanadýnda sorun varsa hiç uçmayý denemezlermiþ.
En iyisi sabah orman bakanligini aramak sanirim sabaha tekrar editlerim
Sabah editi: kanadindaki yara ciddi degilmis, etrafina batikon surup 05:00 da catidan saldim roket hiziyla uctu gitti , yardimci olan herkeze tesekkur ederim .
Cok guzel kuþmuþ masallah varsa bikac resim daha atýn, sabaha guzel baþlayalým
iki þerit arasýnda müebbet yemiþim..
Ne yalan söyleyeyim üzüldüm saldýðýnýza. Zor bulunan özel deðerli bir kuþtur. Keþke tam olarak iyileþtiðinden emin olmadan býrakmasaydýnýz... Bide Ýstanbul'da bir adam var mafya gibi bir þey ama hayvanlara çok ilgili. Çerkez Cengiz diye biri.. Hayvanat bahçesi varmýþ kendine ait belgeli falan..Ona ulaþtýrýrdým ben yerinizde olsam.
Þu an 1 kullanýcý var. (0 üye ve 1 konuk)