benden önce 110.000 km de 2005 model Kia Cerato dizel çıktı dyno'ya. sanırım orjinali 102 veya 105 beygirdi. Dyno'da 103 beygir çıktı...
benden önce 110.000 km de 2005 model Kia Cerato dizel çıktı dyno'ya. sanırım orjinali 102 veya 105 beygirdi. Dyno'da 103 beygir çıktı...
aslında güzel değerler ama benim merak ettiğim hep şu olmuştur 3 5 bg fazla güç artışı almak için bütün bu yapılanlara gerek varmı=? Yada yapıldığı zaman 15 bg daha fazla güç alındığı zaman ne gibi farklılık yaratıyo .. Ve bu farkın maddi yönü ne kadar..
Teşekkür ediyorum..
Bu modifiye zevk, merak olayıdır. Arabanın emsallerinden farklı olmasından zevk alıyosun. Kimisi dış görünüşünü değiştirir, kimisi motora el atar. Civic'i de sırf modifiye edilebilitesi yüksek olduğu için tercih ettim. Yoksa mesela diğer bir japon arabası olan Corolla daha donanımlı Civic'e göre ama modifiye olanakları sınırlı.
15 bg bir güç farkında arabanın gidişinde bariz bir fark oluyor. Mesela bu bayram tatilinde samsuna gittim. 3 kişiydik artı bagajda full doluydu. Buna rağmen yokuş yukarı çok rahat 5. viteste arabayı kullanıyordum. Arabanın uzun yol kullanımı çok rahatladı. Mofiyelerden sonra 1.6 lt hacimli 100-120 bg civarı aile arabalarına göre daha hızlı oldu...
iyiymiş... ölçüm ücreti ne olur? uraz gibi 40 lira yapmayın aman deyim![]()
ama senin 1.4iS in de maşallahı vardı. 10 kaplan gücünde yürüyordu![]()
![]()
60 liradan asagi olabilecegini sanmiyorum, cunku sonuc olarak 30.000,40.000 liralik uygun fiyatli bir dyno almadik dunyada sinifinda en gecerli kabul edilen ama cok pahaliya mal olan bir malzemeyi aldik. Arabalardan ornek vermek istersek oto kiralamada bile mercedes,bmw kirasiyla palio,corsa kirasi bir degil sebep maliyet.
eger uraz veya erkaya gibi ucuz bir dynomuz olsa 20-25 ytlye bile olcerdik ama 100K usd ustu maliyetli bir dyno tercih ettik, guvenilir ve dunyada kabul gorur olmasindan dolayi.
hayirlisi olsun insallah.
60 lira mıben o zaman 132 ps güç isterim dyno da derrmişim..
şaka biyana hayırlı olsun şimdiden..
çok iyi çıkmış maşallah. keşke arabayı ilk aldıgında da dynoya soksaydın. (nem oranı ve sıcaklık çok düşük bu arada, bunlar da etken olmasın?)
evet izzet haklısın almadan önce sokabilsem aradaki farkı görmek açısından iyi olurdu.. yorumun için de tşk ederim..
bu dinanometre işinde iyi para var .. ama alıp arabaları ölçmekte değil yapıp satmakta.. yani o aletler 100k$ ediyor ise oy oy oy diyorum. ve kesin bu işide yine ve yine u.s.a menşeili bir firma yapıyordur![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)