yeşil periden ötürü beyaa yeşil periden :D
Printable View
1 ay önce F30 318i Luxury 258bindi, 278bin oldu an itibariyle.
2.ellere pek yansımadı daha, varsa niyetiniz kaçırmayın.
2. ellerin fiyatkarının artacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz
bir süre artabilir belki ama resesyona girersek 2. el piyasası düşecek
alıma eskisi kadar talep olmayacak
sıkışan veya kredisini ödeyemeyen "ne kurtarabilirsem" fiyatına verecek
Parayı arabaya bağlamak saçmalık bence bu ekonomide.
63 bine 2017 egeamız var ilanda bayramdan sonra 70'e çekicem fiyatı. Kimse kusura bakmasın sıfır artıyorsa ikinci el mecbur artacak.
Yeni nesil , anadan babadan olmayan nasıl araba alacak çok merak ediyorum .
ee bu sayede 63e satamadığın arabayı 70e mi satabileceksin.
Bence sıfır piyasası yükseldiği kadar 2. ele bu durum yansımayacak. Hatta bir çok araçta 2. el düşebilir bile. İşleri bozulan kredisini ödeyemeyen veya kemeri sıkmak isteyenler 3e 5e bakmadan araçları ellerinden çıkartmaya bakacak. Zaten yavaş olan 2. el piyasası daha da yavaşlayacak.
umarım istediğiniz rakama aracınızı satarsınız.
Kemer sıkıp ucuza verenler ayrı, ama normal alıp satan ya da model yükselten adamlar mecbur fiyat arttıracak. Sıfırı fiyatları ne kadar artıyorsa doğru orantı olarak ikinci elde her zaman artmıştır, yine artacak bence. Bunu 1-2 ay içinde görücez hep beraber sıfır fiyatı dolar yüzünden 150 binlere çıkarsa ikinci eli 70-75'lere dayanacak. Zaten sessiz şekilde devalüasyon oluyor bunlar da göstergesi.
2. el düşücekmiymiş :) Şu durumda düşermi hiç? Keşke düşse ama hayal ...
Millet (zorunda olup araç alanı saymıyorum) pampişinin keyfine araba değiştirirken sıfırı 100 lira 2. eli de 50 olur diyip araba aldıkça o 2. el düşmez.
Akıllı bir millet olsak zaten sıfır araç almayız (kredi vs zorunda olanlar hariç) arabam mor ama pembiş olsun takas edelim kafasında olmamak lazım.
Zaman keyfiyetten araç değişecek zaman değil, değişen adam da zaten parayı çalışıp kazanmıyordur, havadan geliyordur.
İkinci el fiyatları dahada artacak. Sıfırın artıp ikinci elin düştüğü nerde görülmüş. Ben zamanında 2500 TL verip Tofas alınır mı lan der iken, şimdi temizlerinin 20-25 arasında gezdiğini görüyorum. Enteresan ama gerçek.