1.5 saatte tekrar mı zam geldi acaba? :D Trendline 1.0 75 hp manuel polo 109.800 TL olarak gözüküyor.
Printable View
an itibarıyla bazı araç fiyatlarının son durumu aşağıdaki gibi:
polo 1.0 tsı 95 ps manuel comfortline -125.900,00 tl
polo 1.0 tsı 95 ps dsg comfortline - 137.300,00 tl
polo 1.0 tsı 95 ps dsg highline- 155.600,00 tl
golf 1.0 tsı 110 ps manuel midline plus-159.600,00 tl
golf 1.0 tsı 110 ps dsg comfortline-189.500,00 tl
golf 1.0 tsı 110 ps dsg highline - 205.600,00 tl
passat 1.4 tsı 125 ps manuel comfortline-211.200,00 tl
passat 1.4 tsı 125 ps dsg comfortline-246.500,00 tl
Eskiden ay başında müşteri araç sorduğunda ay sonuna kadar bu fiyatlar geçerlidir diyorduk, şimdi fiyat elimizdeki araç içindir, bu araç satıldığında yeniden fiyatlandırma yapmamız gerekiyor diye detaylı açıklama yapıyoruz ve gerçekten 3 gün sonra almaya geldim diyen müşteriye o araç satılmışsa yeni fiyat vermek durumunda kalıyoruz.
Biz otomobil bayiileri olarak böyle bir dönemden hiç geçmemiştik.
Dahasını söyleyim.
Yıl sonuna kadar %30'a kadar zam bekleniyor.
Bunun halk dilindeki açıklaması şöyle :)
Eskiden herkes araç alımı için yıl sonunu bekleyelim büyük indirimler olur daha ucuza alırız mantığı vardı ve eskiden bu gerçekten oluyordu fakat son 2 yıldır mayısta alan aralıkta alana göre en az %20 daha avantajlı alıyor.
2.elde ucuz pahalı demeden , öldürmenin bokunu çıkarmadan ne bulduk saldırmamız lazım artık. bu fiyatlarda filo dışında sıfır araç alamaz kimse.
poloya corsaya bakınca sport plus cıvıcın 161 olması komık kaldı cıdden
Vay anam vay. 0 km araç almak çok çok zor artık. Zamanında iyi ki almışız.
189bine polo var..
Şimdi benim 2010 model 9 yaşına girecek poloma 60 lira niye demeyeyim?
Benzer konfigürasyonda sıfırını almam için 60 satsam bile üzerine 100 bin eklemem lazım..
Vay efendim 2.el niye coştu..
Bence de doğru değil, ama piyasa doğru değil ki, Türkiye'de 2.el dünyanın hiç bir yeriyle karşılaştırılmamalı koleksiyon değeri olmadıkça bir şey eskiyince değerini kaybeder.. Doğru demiyorum ama gerçek böyle..
Sıfır ile 2.el arasında ki makas maksimum, makul değerler olsa kimse zaten ederinden fazlasını istemez arabasına..
duracağı veya nirvanaya ulaşacağı yeri bekliyorum
226ya polo. A4 lüks değildir demiştim ya hani, lafımı bir kaç hafta içinde yutuyorum.
Polo bile lükstür. Hayırlı işler.
Arkadaşlar ay içinde yeniden otomobil satışlarında zam bekliyoruz. Kaçınılmaz sonuç, en çok bizi etkiliyor.
Durmasının tek şekli devletin bir müdahalesi ile olur; Konutta olduğu gibi 6 aylığına faiz oranlarını 1'in altına çekmek, ÖTV'yi %45'den %30'a düşürmek gibi...
Birim fiyat olarak gidersek 1.0 golf parasina iki tane ferrari california alabiliyoruz hatta fantezi yapip california + murcialago paketide yapilabilir ;)
2012 ferrari california - cars & trucks - by owner - vehicle automotive sale