Octane Nickli Üyeden Alıntı
Dedikleriniz dogru. Fakat sizde de onyargi mevcut :)
Mesela kumho ku31 bridgestone turanza'ya 5 basan bir lastik.
Starmaxx st730 michelin energy'den cok daha iyi bir lastik.
Dunyadaki en iyi kis lastigi ise vredestein. Michelin ya da goodyear falan degil.
Bunlar bu isin otoriteleri tarafindan farkli araclarla yapilmis testlerin sonuclari, benim sallamam degil.
Ayni sekilde cin'de en dandik jantlar da uretiliyor, en kaliteliler de. Parasina gore is yapiyor adamlar. JIC ya da tse damgali jantlar kullandim ben yillarca, hic biri egilmedi bile. Tabi bazi essekler kasislerden 20kmh+ ile gecip, cukurdan tumsekten kacmayip 'abi her yer bozuk ne yapayim' diyor, onlara team dynamics versen de kirar.
Araci dediginiz yontemlerle basmak gayet apacilik tabi. Ona diyecek soz yok. Ama is bilmeyen kisiler en baba coilover'i da getirtse araci alcaltinca kamber kaster toein-outunu hesaplamadan en serte alip caddeye cikiyor. Bu da bir bakla kesilmis standart amortisorden daha fena sonuclar doguruyor.
Yazilim isinde de kirilsa kirilsa anca kendi motoru kirilir, ayni lpg takmak gibi. Kendi eder kendi bulur, kalitesiz yere yaptirirsa bize ne :)
Butun bunlarin hic birisi, millete ust sinif gibi gorunmek icin buyuk motorlu avrupa araci alip tup takanlarin kekoluklarini ortmuyor tabi. Dizel diye bir sey var. Adamlar ugrasmis yapmis. Ekonomi amacli.