Valla kardesim sorunun cevabi bende yok ama. Bi tanidiktan geri almamak uzere 70.000 tl. Ne bileyim bana ters, yarin bigun biyerde lafini yapsa utancimdan sokaga cikamam ama yine sen bilirsin
Madem ki sıkıntıların var,gerçekten işe ihtiyacın var, 1 sene kendini kapat,afedersin deli gibi ders çalış.plan/program yap hem kendine vakit ayır,hemde daha güzel ücretsiz bir okul kazan.. elbet sıkılacaksın ama sabredince olmaz diye birşey yok..
Ders çalışmayı zorunluluktan yaparsan isteksizliğin başarısızlığı getirecektir bence.
Şu an en garanti tercih askeriye gibi geliyor.
Real men use three pedals !
Supercharged e36coupe
uzman çavuş ol bunların hiçbirisiyle uğraşma derim, en temizi okudun diyelim bölümün şartları ağır zaman geçtikçe o bölümde dolacak ben hiç düşünmez uzman olurdum
Benim konum gelmiş. Hali hazır 2013 mezunu acil tıp tekniyeniyim. 5 yıldır özellerde çalışıyoum. İlk mezun olduğum yıllar bu kadar değildi sağlıkçı sayısı ve iş bulma biraz daha kolay oluyordu. Denizlide yaşıyorum şimdi adım başı sağlık meslek lisesi mevcut. Ve iş olanakları azaldı. Özel bi hastaneye başvuru yapıyorsun eğer çok bir tecrüben yoksa verdikleri ücret asgari ücret!
Bu yıl ilk ve acil yardım için sınava girdim olmadı tutmadı. Şu an için güzel alım sayıları var dediğin gibi bu yıl ki alımlarda en düşük 76-77 gibi kapattı kpss. Acil tıp teknisyenliği ise 85 ve üstü. Paramedik olarak bilinir bölüm ambulans doktoru veya yetkilisi olarak değerlendire bilirsin ilaç yapma yetkisi uygulamarda yetkisi vardır ambulansta. Şu an için okumalı mıyım dersen, bence oku bölüm güzel ve devlete girme şansın kolay biraz zorlarsan. Ama 2yıla ne olur dersen orası hiç bir şekilde garanti değil ama şu an alımları gayet güzel. Özellerde iş bulmaya gelince büyük şehirlerde zorlanmazsın fazla bu birazda senin elinde özel hastanelerde hemşire olarak dahi çalışıyorsun sorun olmuyor. Kısacası yapacak bir şeyin yoksa okumaya değer.
Ben şu an 22 yaşında olsam. Herhangi bir devlet üniversitesinde rahat mezun olabileceğim en kolay bölüme girerim. Hem puanı düşük olur hem de dersler kolay olur. Her yaz Work and Travel ile Amerika'ya giderim. Her yaz 4-5 ay aynı şehre gider ve orada ne iş yapabileceğimi araştırırım. Üniversite'den mezun olunca da temelli yerleşirim.
Benim şahsi görüşüm çok zengin değilsen asla ama asla Türkiye'de herhangi bir özel okula 5 kuruş dahi verme, karşılığını alamayacaksın. Üzgünüm ama gerçek bu.
2009 yılında o zamanın kuru ile 1000 dolara yeni mezun olarak işe başlamıştım. Şu an 9 yıllık tecrübem oldu x şirketinde müdür oldum ve yine 1000 dolar kazanıyorum. 9 yıllık emek karşılığı sıfır.
Kardeşim liseden bozma üniversiteleri boşver. Ama özel bir üniversitemsi yerde okuma diyorum diye komple okumayı bırakmanı kastetmiyorum.
Bir zanaat sahibi olmaya bak. Elinde altın bileziğin olsun. Ama sürekli kendini geliştir ve yetiştir. Yabancı dil öğren, benzer zanaat sahipleri dünyada neler yapıyor, araştır. Elimizin altında internet diye birşey var artık.
Yeni nesilin atladığı şey bu yukarıdaki. Herkes iyi kötü bir üniversite okuyup, sonra masabaşı çok para kazandığı iş istiyor ama öyle bir dünya yok.
Senin yaşında olup şimdiki akla sahip olsam, okumayı seçsem diş hekimi olurum ama zanaat kazanmak isteseydim kesinlikle kuaför olurdum.
İngiltere'deki Türk'lerin %50si kuaför %40'ı kebapçı %10'da geri kalan.
Elinde bir zanaatın varsa Kanada, İngiltere gibi ülkelerden kabul almak çok kolay. Ve çok ciddi paralar kazanıyorlar.
"Korkmadık, savaştık"
kim diyor bunu? belki makinede sektör biraz ağır işler ama hic iş arayan elektrik mühendisi görmedim. izmir manisa bölgesinde bütün fabrikalar ve işletmeler 2 yıllık mezun makine ve elektrik arıyor. hele eletrikten mezun olduktan sonra yanına ekad belgesi koysardan sırtın yere gelmez.
Romeo <3 Giulietta
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)