Herkes yansından ziyade ilk gidenlerin ciddi hakkı yenmiş oluyor. Bende kaldırılabileceğini veya bir miktar fazladan ücret ile çözme yoluna gideceklerini düşünüyorum. Bunların hiçbiri olmazsa kalan 400-500 bin kişinin celp tarihlerinin tek seferde ilan edilmesi en mantıklı davranış olur.
Diğer yandan devlete dava açıp sonuca ulaşmak ve kazanan taraf olmak biraz zor...
Savunma bakanı en geç aralık ayında celb tarihlerini ve yerlerini açıklayacağız demiş.
Abi allah için bilgi kirliliği yapma , bir önceki sayfa 4.celp açıklandı sana çıkmamış dedin her yerde açıklanıp açıklanmadığına baktım...
Bu attığın SS'de işlemlerini tamamlamış herkeste görünen ekran ... Bu şekilde görünenler var değil , herkeste bu şekilde görünüyor zaten.Yeni değişmiş yada başkalarına yeni gelmiş bir ekran değil
BMW G20 320i
https://www.youtube.com/c/smokemotion
Milli Savunma Bakanı Akar yaptığı açıklamada "Şu anda işlemlerini tamamlayan 633 bin 844 gencimiz, vatandaşımızın müracaatlarını tamamladılar, paralarını yatırdılar ve eğitim konusunda da planlamaya dahil edildiler. Bununla ilgili hem eğitim tarihleri hem de eğitim yapacakları yerlerin belirlenmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bu ayın sonunda, en geç aralık ayının başında bunlar tamamen açıklanacak.
Ben yanmadım ki aksine çok keyif aldım . Aynı tayfa aynı bölükte bir 20 daha yaparım
Ben yandım değil mevzu bana giren herkese gircek maddi anlamda , maneviyat katmıyorum bile
Ayrıca kanun da değişiklik maddesi yok bu şekilde değiştirmeleri zaten imkansız he değiştirdiler diyelim . Sonu ne olursa olsun acarim dava isterlerse vatan haini ilan etsinler . Assagi kasımpaşa yani
Livestrong
Hesaplasınlar kanki ,
benim askeriye gitmeden önce yaptığım alışveriş
Askeriyede harcadiklarim
1 maaş
Döndüğümde olan odemelerimin gecikmesi (daha önce hiç gecikme yok )
Ayrıca ben askerdeyken dedemin vefatı benim son vazifemi yerine getiremem gibi bissürü şey var
Savaş istiyorlarsa gelsinler sıkıntı yok![]()
Livestrong
Valla geçmiş olsun hacı, biz hala beklemece.
Ama şöyle bişey var,
1 maaş, dedenin vefatı (Allah rahmet eylesin bu arada size sabırlar dilerim) üzerinden ancak bişeyler iddia edebilirsin.
Askeriyede harcadığını zaten dışarda da yicektin derler en basiti, don atlet mevzuunda da veriyoruz der geçer borçlu çıkartır devlet her türlü![]()
21 gün de biter mi bilader allah kurtarsın şimdiden. Atarsa 226
06 SS 0006
06 MRZ 06
37 celp varmis subat 2020ye kadar surecekmis daha sacma bir sey duymadim. Millet bir an once bu durum cozulsun diye verdi zaten paralari.
1 milyona yakın başvuru olmuş , 2020 normal gibi![]()
Bir Okumuş Cahile Birde Yaşayan Ölü'ye Ne Dersen De Anlatamazsın...
Çok saçma iş oldu hakaten. İlk 2 3 celpte çıksa da gitsek bir an önce. Zaten 1 - 1 buçuk yıl sonrasına celbi çıkan adam hali hazırda çalışmıyorsa bedelli yapmasının bir anlamı olmayacak. Zaten iş bulamaz bu halde sonuçta kimse 1 sene sonra 21 gün askere gidecek adamı almak istemez. Gider 5.5 ay gelir parasını da geri alır. İş değiştirmeyi düşünen insana da engel oldular. Ben zaten çalışıyorum iş değiştirmeyi düşünmüyorum 1 sene sonra yada 1 ay sonra gitmem arasında bir farkı olmaz benim için ama herkes benim kadar şanslı olmayabilir.
Bundan önceki iki bedelli de katılım çok daha az olmasına rağmen eğitim şartı yoktu. Şimdi tarihin en yüksek kapsamlı (25 yaş-15 bin) bedellisini çıkarıp toplam 40 celp dönemi ve 2 yılda bunca insanı 21 gün zorunlu eğitime almak en hafif tabirle işgüzarlık.
Everyday I ** çapuling...
Arkadaşlar bu tek tip askerlikten haberi olan varmı kısa dönemim diye bedelli yapmadık. Tek tipe çevirirlerse benim işler sarpa sarıyor. Şimdi tecili bozsam şubata yetiştirirlermi diyeceğim ama tamamen bu boşlukla alakalı olabilir. Ne yapayım bozdurayım mı tecili ?
Daha öncekilerin bedeli daha yüksekti, katılım düşüktü, şu an bedel herkesin ödeyebileceği seviyede olduğu için çok fazla katılım oldu.
Tarihi belli olmadan, belirsizlik içerisinde yaşanan bir durum olsaydı eğer söyledikleriniz de haklılık payı biraz daha fazla olurdu, ama 15gün içerisinde herkesin celp dönemi belirlenecek, istediğiniz gibi program yapabileceksiniz.
Askerlik yükü sırtınızdan öyle yada böyle alınıyor, bedelli çıkmasaydı kaçak olarak çalışmaya/okumaya/yaşamaya mı devam etmek isterdiniz?
Bir arkadaşım kısa dönem olmasına rağmen 12 ay olarak askere almışlar, bedelli sayısı fazla olduğu için kısa dönemlere 12 ay çıkma oranı bu aralar biraz daha yüksek sanırım.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)