tork var mı tork...?
Printable View
tork var mı tork...?
Honda şimdi herkes gibi dusunmez kesin bi bildigi vardir Variable Pal Timing and Electronic boost control mesela :D (VTEC- Variable-valve timing and electronic-lift control)
vardır japonların bi bildiği
Honda işin kolayına kaçmıyor yüksek güç almak için .... Ve de adından böyle söz ettiriyor. Yani N/A isneniyorsa bu tercihi Honda sağlıyor.. Küçük hacimden,büyük hacme kadar.. Tabii büyük hacimde artık NSX yok ama yakında o da gelir... Ben sadece civic'te 1,6 lt dizel motor bekliyorum. Eğer bunu yaparsa yok satar...
bu arada honda nsx ı na olarak gtr a karsı hazırlıyor hatta test turlarında rıngde daha hızlıydı gtrdan...
Geçen bir sitede okuduğum habere göre honda yeni nsx'i üretmekten vazgeçmiş.
bu site yüzünden turbo üretilmio hondalar nası olsa 4 5 seneye turbolarsınız die :D
Honda neden turbo motor yapmıyo dıyosunuz ama alternatıf turbo araclarda mevcut pıyasada cupra-a3-meganeRs- vs. gibi.
o zaman neden illa HONDA? :)
Honda şimdiye kadar atmosferik motordan en yüksek hp leri çıkaran firma oldu. VTI bunun başlıca örneğidir. Örnekler çoğaltılabilir. Şimdiki s2000 e de baktığımızda yine sınıfının en yüksek hp sini veren atmosferik motordur. En verimli motorlardan biridir de ayrıca. Bu konuda hondayı gerçekten çok beğeniyorum. Özellikle bizim gibi tehlikeyi ve macerayı seven bu sebeple de sonradan bu tür arabaları turbolamaya yönelenler için kendi yarış arabanı kendin yap arabaları üretiyor :)
Turbo yapmamasının birçok sebebi olduğunu düşünüyorum. Arkadaşlarım hepsini yazmışlar. Hepsine katılıyorum. Ama başlıca sebebin ben de motor ömründen yememek veya maliyetleri artırmamak olduğunu düşünmekteyim.
Bu arada türkiyede hiç görmedim ama yurt dışında honda civic in dizelleri var. 1.7 dizelleri bulunmakta.
Ayrıca bizde de satılan honda accord 2.2 dizel motor da hondanın dizel ve turboya çok da uzak olmadığının bir göstergesidir.
Gelecek neyi gösterir hepimiz göreceğiz bakalım :)
Dizel araç bakarken, Honda'ile konuşmuştum. Neden dizel getirmedikleri için.
Bana açıklama olarak "Türkiye'deki dizel yakıtlara güvenmiyorlar" demişlerdi. Başlarına çok iş açar mantığıyla.
Onun yerine hybrid var.
Turbo konusuna gelincede bence gene aynı mantıkla başları ağırmasın die üretmiyorlar.
Hoş zaten TR'e getirmezler ;)
ctr 2.0 lt 200hp ile önde :p
nissan pulsar?sanırım 1.6 hacme en yüksek hp ye sahipti.yanlış mı hatırlıyorum?
1.6-204hp di galiba
honda accord 2.2 cdtigtivti :=)ların motoru isuzu diye biliyorum yanış mı biliyorum?
s2000 le aynı hacme sahip daha yüksek hp çıkaran makina var mı?
Bence bütün modellerinin sınıfında olan diğer araçlar turboya geçtiği için heralde farklı olmak istiyor sanırım.Honda hem atmo. hemde yüsek performanslı bazı araçları sınıfının üstündeki araçlara bile meydan okuyor :)
prensipleri bi kere yüksek devir vtec bunn dısında her türlü sey sayabilrz formulada yarısmıs bi firma cok gelismis motorlar yapabilrler ancak maliyet ne kadar olur vti dedigmz araba ne kadar kac milyon adet satıyor aküleri bile kücücük adamlarn bana göre yapamadıklarından acizliklernden degl setuplar farklı atmosferkden 30-50 hp almak zaten zor olay oluyo 50+ baya bi masraf oluyo demişsinz adam akıllı bi turbo sistem daha fazlaya mal oluyor
bi yem atalım dedik hemen yüzümüze vurdunuz:p tork kac ctr de:D
gercekten hot hatch de clio rs3 ve fn2 den başka arac kalmadı.
bence ıkısıde bırbırıne denk araclar oyle ahım sahım bı ustunluk yok performasnta ama konfor farkı cok buda satıs fıyatlarınada yansıyor halıye.
bence tum buyuk otomotıv fırmaları danısıkı dovusuyorlar.teknolojı olsa bıle yavas yavas suruyorlar pıyasaya.cep telefonlarında oldugu gıbı.ıster atmosferık olsun ıster asırı besleme olsun aynı segment arabalar gelenlde hep yakın performansı verıyor.markaya gorede aksesuar ve kalıte degısıyor.
N/A yı iyi yaptıklarından dolayı turbo ile işimiz olmaz diyor olabilirler.
butun yazılanlara katılıyorum ama bır tanesı harıc.dayanıklılık&uzun omurluluk olarak turbo yapmayacaklarını sanmıyorum.sonucta turbo olupta sorunsuz ,uzun omurlu motorlarda var.
bmwde turbo yapmıyodu uzun zamandır, son zamanlarda turboya dondu.. hondada donmuycek dıye bısıy yok.. atmosferıkten guc cıkarmak zorlaşmaya başlayınca cıta yukselınce gecebılırler gercı buda ekstra baya bı malıyet demek..
Hacim artmadıkça günlük kullanımda atmosferikten çıkartıcakları güç belli , artık sınıra geldi bence na motorlar
K23A1• Turbocharged
• Found in:
o 2007 Acura RDX
• Displacement: 2300 cc (acura.com)
• Compression: 8.8:1 (acura.com)
• Power: 238 hp @ 6000 rpm (SAE net)
• Torque: 360 ft•lbf @ 4500 rpm (SAE net)
• Redline: 6800 (acura.com)
• Bore: 86 mm
• Stroke: 99 mm
yapıp yapmaması degil yapabiliyor ama neden daha çok N/A üretiyor Sorusuna cevap aramak lazım..
Geçenlerde arkadaşım arabamı kullanıyordu yanlış vites attı, eger turbo bir araç olsaydı sanırım orda kalmıştık.. :D
ayrıca, yurt dışında turbo örnekleri oldugu gibi, ve dizel örnekleride var, hatta bi DİZEL TYPER bile var hatta bir kaç gün önce görmüştüm int. de..
haklısın sınırda;)..hacımle beraber atmosferık zevkı guzel oluyo aslında f430 m3 csl fılan gıbı..
gt3 rs misal..
honda atmosferik motorda artık zirvede gibi bişey zaten ..ayrıca uzun km yapmalarıyla ünlü motorlardır honda motorları benim aracım 150 binde daha tek bi anahtar değmedi servis zamanları dışında ..honda motorlarını motorsiklet mantığıyla çalışıyor yüksek devir çeviriyor ve tork değerlerini yüksek devirde max veriyolar ..bence honda turbo yaparak bu ününü kirletmek istemiyor olabilir...bmw mesela m3 efsanesini illa atmosferik yapcaz diye adamlar hacimi artırdı kaldı ki bence bu hacimle m3 benim gözümdeki değerini kaybetti..çünkü twin turbo motoru kıstılar m3'ü geçmesin diye ve almanyada herkes twin turbo alıp biraz basınçla oynayıp m3 lere şaka yapıyolar ...tabi ne kadar km şaka yapabilirler orası ayrı bi olay..
bir sonraki civic typer sizce nasıl olacak, şuankinin bile gidişi eskisinden kötü olarak değerlendiriyoruz yine atmosferik bir makina kullanırlarsa ne düşünürsünüz?
Biz burda konuşuyoruz ama honda mühendisleri belki de bir sonraki type r da kullanmak üzere bir turbo motor geliştiriyorlar,belli olmaz :)
soylede bı olay var hondanın guncel ve kuvvetlı olan na motorları k20 ve f20 zaten stok ınternaller ıle 400+ whp lerı kaldırabılıyor...adam demıskı ben bu akdar yaptım ama sen manyaksan tak turbonu gec benı uhrastırma...:) omur meselesıne soyle bır yorum getırıyım yurtdısında 100k km turbo s2k kullananlar var daha da kullanılır...bence fayda malıyette cok basarılı...
honda bı typer yapıcak 2lıtre turbo :D bı kpro bı egzız yapıcan olcak 400 :D
Neden hala üretmiyor bilmiyorum ama çok yakın bir zamanda üretmek zorunda kalacağı aşikar.EP3'den FN2'ye geçişteki beygirdeki kısırlık kimsenin gözünden kaçmamıştır.Honda atmosferiğin sınırlarını zaten keşfetti.Honda mühendislerinin beygir üretim grafikleri(hacim yükselmedi sürece) azalan bir artışla ilerleyecek;turboya geçene kadar.
Turboya geçtiklerinde vti 160 hp efsanesi gibi ortalığı sallayacaklarına hiç şüphem yok.
Birkaç bilgi vermek isterim,ilk önce Honda litre başına belki ilk olabilir ama en yüksek HP çıkaran firma değil.Nissan ın Pulsar VZ-R N1 i var 1.6 197 HP olarak.Litre başına da 123 hp yaparak S2k nın da önündedir. http://www.carfolio.com/specificatio...car/?car=83666 Ayrıca bu kadar övülen bir motor neden dünyanın marka olarak ve motor olarak bir referans gösterilen yarışlarında (F1) bir derece elde edemiyor.Bu düşünülecek bir durum bence.Hondanın teknolojisini kimse gözardı edemez ama hala 1996 model araçları ilah olarak düşünmek 2009 yılı için bence hondacı olarakta bir handikap.
Dünyanın dört bir yanında firmalar turbo araçlarla görünmeye başladı ama honda hala atmosferikte devam ediyor.Ama birşeyi unutmayın Honda piyasadaki turbo araçlara karşılık olarak bu teknolojiyle cevap veriyor.Atmosferik veya turbo ne olursa olsun bunlar firmaların tercihleri doğrultusunda çıkıyor.Firmaların turbosu varsa honda da buna karşılık VTI teknolojisini kullanıyor ki bu teknolojide gözardı edilecek bir motor değil.
Honda atmosferik motor kullanmasındaki tek sebebin bir satış politikası olarak görüyorum.Arz-talep meselesi bence.Satışlarında bir sorun olmuyorki bir değişikliğe gerek görmüyor.
o motor japan spec.ona bakarsan s2000 de 250 hp ve lt de 125 hp japan speclerle.
ayrıca honda f1in en iyi motor üreticilerindendir.son gelişlerinde bir başarı yakalayamadılar o ayrı ama hem turbo f1 araçarında hemde atmosferik f1 araclarında en iyilerden biriydi
88de 16 yarışın 15ini kazana aracın motoru hondaydı ve turboydu