Çukurova bölgesi için bende pm alabilir miyim?
Printable View
Luc oil in yuksek oktanlı benzın getırme alt yapısı var ama nedense Luc oil bu işe gırmedı. Ben Luc oil in yerınde olsam,belırlı sehırlere bu opsıyonu sunarım. ***** shell ve bp var sadece. Ve bu sayede premıyum musterıyıde cekıyor.
Luc oil bence yapmalı,sızce Luc oil ne yapsın?
Mumkun oldugunca paylasın. Sosyal medyayı fazlaca takıp edıyorlar. Bolca luc oil yazın...
98 degıl,97 ye gelen 95+ getırseler olur. 98 de otv cok,sebebını sormayın,konuya kufurler yazılır.
her arabaya her yerden yakit aldim, kirsal da bir iki yer disinda hic sorun ya da fark yasamadim.
bunlarin 99.9% u ayni degil mi? Nasil iyisi kotusu olsun
Bir motor yağında bir de bu konuda gerçekten plasebo etkisi oldugunu düşünüyorum. Motor yağları da aynı, yakıt da. Her yerden yakıt aldım, her markadan aldım hepsi aynı.
Ben o yüzden energy ve moil den alıyorum
Ben hepsini hemen hemen cok farkli araclarla denedim. Benzinde bp ve lucoil efsaneydiki bp kullanirim benzinde. Total, po, opet standart ama 10 kere shell aldiysam 8 i cok kotuydu 2 si vasat. Benzin dizel farketmeden cok kotuydu. Lucoil benzin aldim cok iyiydi hatta beni bp den vazgecirmisti 1 ay gecmeden bayiiligi birakip opet actilar yerine. Duzgun bi bayiisini bulursam 1 depo yine deniycem lucoil
Motorinde kukurt miktarlarinda fark var,yapmayin arkadasalar.
Benzin de sadece shell ve bp daha yuksek oktanli yakit satıyor. Umarim yakinda baska firma eklenir.
Farki gormek istiyirsaniz,araciniz log alip bakin degerlere. Depoyu tam bitirin,sonra doldurun benzini,50km sonra log alin.
Bence getirsin hatta 98 ve uZeri de getirsin su an ankara da benzin 6.26 98 ve ustu 6.5-7 tl olsa bir cok kisi alir cunku araclarini yurutebilmek icin sagda soldan etanol metanol toulen alip koyuyuyorlar.
Ben porsche veya ferrari gibi yuksek oktan ihtiyac duyanlar ne yapiyor merak ediyorum. Mesela 488 turbolu bunun kitabinda 95 mi yaziyor? Hic zannet miyorum ya da gt2 ler gt3 icin nedir yakit ihtiyaci? 95 uygun mu onlara?
Hepsi tuprastan cikmiyor mu? (mazot ithal ediyoruz da, benzin fazlasi bile veriyoruz diye biliyorum) Kukurtun benim anlayabilecegim bir etkisi var mi ki?
TDI'a shell v-power aliyorum bazen fuel save aliyorum, bazen bp aliyorum hic fark hissedemdim.
Yuksek oktanli diye sattiklarinda cok az alkol vardi hala oyle mi? standart arabalarda hic bir fark anlayamadim
Kukurt miktari fazla olanlar eurodiesel standartlarini karsilamaycak sekilde mi yuksek yoksa standartlar dahilinde mi degisiyor acaba ?
Benzin de cok fark hissetmedim yalan değil tabi log almak lazım farkı görmek için.
Ama mazot için yapmayın abi o kadar fok fark varki mesela totalin mazotuyla shell in ki bariz farklı.
Totalden alınca silkeleme ve dpf rejenerasyonu ile karşılaştım.
Mazotta kalite farkı olmasa bu kadar fiyat farkı olmaz baştan mantığı ortada. 60 kuruş farkla ucuza veren yerler var.
Ben tp yani türk petrollerini merak ediyorum nasıldır kalitesi ?
Geçenlerde aldım iyi gibiydi. Fiyatıda bi nebze uygun mazotun
Tupras dan cıkıyor ama 2 cesıt mazot olarak.Bu yuzden arada fıyat farkı var. Eskı nesıl dızel de fark etmez ama yenı nesıllerde sakın kırsal kullanmayın.
Aracın nedır?
Alkol den zıyade toluen var,ethanol zaten var yakıtlarda. Farklılık bu katkılarla oluyor.
Ben cıddı fark goruyorum tayyar ve i8 de. Hatta bugun dyno da cok ugrastırdı kalıtesız benzın bızı...
shelldeki fuelsave, bp deki ultimate olmayan yoğun kükürtlü mü şimdi?* Bence öyle değil.
Yüksek basınçlı, benzinli arabalarda fark tabiki çıkar diye düşünüyorum, STI varken ben de çok dikkat ediyordum. Ama "aile" arabalarında hiç fark göremedim. 4 sene 3.20 ile gezdim onda da hiç fark yok. Yani log alsam belki farkederdi ama ne menzil değişiyor ya da objektif bir fark oluyor. Ya da ben bu işi hiç anlamadım:) (daha olası)
Bizim benzincilerden aldıklarımız hep düşük kükürtlü, kırsal sanırım marka firmalarda yok
Access Denied fuelsave 10 ppm diyor.
Access Denied v power da 10 ppm
Tam olarak aynı mantıktayım , belki mazot filtresi 20.000 de değil 19.800 de değişmesi gerekiyordur . Menzil 800 km den 795km ye düşüyordur. Yani teorikte kesin fark vardır. Ama günlük araçlarda günlük pratiğimde hiç fark görmüyorum ben. 1.5 dci clio ıv de 1.5 dci megane 3 de her yerden yakıt aldım yol üzeri saçma istasyonlar dahil. Fark göremedim.
TSİ'da Ultimatein benzinin de bariz farkedilen bir fark var arabanın gidisi cok degisti calısması
Valla FuelSave +40 km rahat ekstra menzil sagliyor. Ama performans olarak ornek vermek gerekirse Megane RS'e hic yaramiyor. Taa 8-9 sene once bi denediydim, bi de 5-6 ay once caktirmadan itelediler gibi geldi. O zaman bu zaman dikkat ediyorum. Ozellikle soruyorum ve mecbur kalmadikca almiyorum o yakiti.
Benzın de dengesızlık daıma olucaktır. Hep aynı kalıte cıkmıyor.
Urunlerın farkını anlamak ıcın aynı sartlarda kullanıp,ya menzıl yada performans farklarını olcmek gerek.
Sımdı gunluk standart bır arac 50-150km hıza 20 sanıyede cıkıyorsa ve bır baska yakıt da 21sec e dusuyorsa anlasılması zor.
Ama bu ıslerı kovalayan,arabasının performansını olcen bırı hemen yakalıyacaktır.
Yada menzıl. 700km gıdıyor,dıger yakıtta 730km. Bu kadar km yı aynı sartda yapmak zor,belkı bır mıktar fazla gazlandı,yada dolu arac ıle gezıldı vs vs. Ama bu ıse takık adam daha az menzıl gıttıgını mutlaka anlayacaktır.
Bunlar minor farklar tabı,ilgi ve alaka meselesı zaten.
Buarada ucuz dıye aldıgınız yakıtdan adam %2 calsa,nasıl anlayacaksınız? Ama fıyatı %2 ındırınce vay ucuz dıye gıdıyorsunuz,sıspenserde gordugunuz rakamlar(aldıgınız yakıt mıktarı) malesef cok rahat yanıltılabılıyor. Bır cok ıstasyon yakalandı otomasyon yolsuzlugu ıle.
Dıkkat edın.
Pahalı ya satan adamın çalmadığı da garanti değil güzel ülkemde. En azında çalacağını öngörerek %2 ucuza almak daha mantıklı.
Bir de Shell vs diye daha fazla ödeyip çalmaları ihtimali var.
Bir şey daha sorayım Eva diye bir marka var şu sıralar. Aslı astarı nedir herhangi bir grubun alt markası mı.
Böyle pembe pembe ibnemsi istasyon ları var barbie gibi.
Pahalıya satılmaz ama ucuzlardan yuksek satanlardan dıyelım,o da mumkun tabı. Denetım sart ama maluum ulke duzenı.
Ama kontrol etmek cok kolay,buyuzden kım calıyor kım durust ayırmak kokay. Durust meslektaslarımdan sasmayın ve az kalmıs olsalarda,onları bu hırsızlarla aynı kefeye koymayın. Artık durust satıs yapanlara enayı gozuyle bakılan bır ortam yasıyoruz.
Eva konusunda ne bılmek ıstıyorsunuz,farklı bır konsept de basladı ama malesef ınsan calıstırmak zor,ustune ıstasyonlarda kadın calıstırmanın zorlugu.....
Ankara Eskişehir yolu Damla Petrol güncel olarak motorin 5.80 benzin 5.96 bunların olayı nedir merak ediyorum 20 kuruş ucuzluk hem de Ankaranın göbeğinde..
Bugun uluyol berecte adini hatirlayamadigim bi istasyonda benzini 5.89 dan gordum , boyle bisey olabilir mi ?
Bp den hep sabit istasyondan alıyordum, geçenlerde v-power denedim, sanırım bir süre v-power ile devam edicem. Araba, R stage2+.
Eva eski starpet in yerine geldi konsept olarak bayan üzerine gidildi ama bayan zor . Ben bayan pompacı çalıştıriyordum. Ama kız erkek gibiydi şekil ve yetişme olarak zorluk cekmedi.
Eva nin genel koordinatoru tanıdığım şu anlık bir problem yok gibi "şu anlik"
İncirli caddesi bakırköy Moil 5,57 TL den aldım 2 gün önce yine valla çok güzel
Energy uzak kalıyor ordada en son 5,53 TL idi
Mazot bu rakamlar
3,4 günde bir fulllüyorum 1,5 dci yi şimdilik sorun yok 3 aydır
shell kullanıyorum ben hep
@FRee-hıfı Eva,Fullpet ve starpet melezı şirket.
16 falan ıstasyonları var,iptagaz ıle calısıyorlardı gaz tarafını. Stargaz yapmaya calısıyorlar.
Murat okalin patron,starın sahıbının oglu.
Farklı konsept de yaptılar ama olmadı. Tupras malı kullanırlar ama ıkmallerı cesıtlılık gosterır...
Genelde yerli sırket tercıh ederım ben olsam.
Dun yıne bp aldım,teste cıktım. Gercı yerlerde ciğ vardı ama cok hafıf bır yavaslama var aracta.
Bıtırıp shell denıyecegım.
Ataşehir fetih mahallesinde ki shell den alıyorum son zamanlarda 4 kere depo fulledim aynı pompadan motoruma menzil olarak ciddi bir artış oldu. Ya diğer istasyonlarda pompadan çakıyorlardı buranın pompası doğru ya da istasyonun benzini iyi.