1881 - 193∞
Bakan araçlarında plakalar yerine göre sivil - siyah - kırmızı takılı gezerler çoğunlukla sivil plaka gezerler sanırım güvenlik amaçlı yani sivilse yol vermeyim demek saçma olur eğer keyfi geziyorsa çakar siren bilemem ama görevlilerse ve özellikle makam içindeyse ani fren, şerit değiştirme vs yapmazlar konforlu götürmek adına işleri de oldukça zor bence yol verin geçsinler belki cidden görevlidir şöförde emir kulu zor durumda bırakmamak gerek
Gecen sene ayni olay... basin expresste ise gidiyorum arkamda siyah bir audi cakarli standart kendini yirtiyor polis sireni vs.. plaka sivil , ki ortamda musait ama arkadas padisahin sol tasagi oldugu icin istedigi seridi kapatmakta ozgur havalimanina kadar sol seritten ayrilmadim. Havalimaninin onunde polisi gorunce durdum, yavsak giriste hemen cakarlari kapatti.. Ondan once girmenin verdigi avantajla direk polise sikayet ettim. Ayirip asagi indirdiler..
Ne olursa olsun kimin adami olursa olsun sikimde degil. En yakin arkadaslarimdan birinin esi bunlar yuzunden panikleyip onundeki araca carpti icinde 16 aylik bebekle..
Tango-1 never dies.
yıllar önce 206 varken, gri komple cam filmli fluance geldi tamponuma kadar girdi çakarlar yandı sirenler çalıyor geçmek için 120 falan gidiyorum. çekildim anons etti hızlı çekil diye. Bilenler vardır aydınlıkevler de ki 82lere geldik asıldı frene çakarlar kapandı. Dedim ki gel şimdi sıra bende önde plakam da yoktu, girdim tamponuna basıyorum sellektörü çekil diye. sağa kaçmaya çalıştı saçmaladı korktu, çekildi asıldım 3-4 bıraktım. yanıma geldi camı açtı yazdım yazıcam gibi bi hareket yaptı bende el salladım uzadım sonra. Ne gelen vaaarrr ne gidenAma şu sıralar uymamak lazım. başbakanlık koruma da ki arkadaşım bile koçan verdiler yazın diye sıkıştırıyorlar diyor.
Find what you love and let it kill you
Sonuna kadar katılıyorum abi ama memlekette demokrasinin beşiği denilen Odtü'de bile idari personelle akademik personele ayrı, öğrenciye ayrı muamele var. Yol kenarına, normalde park yapılmaz ama park yapılmaz levhası yok, park ettiğim için ki ağaçlık bölge önüm arkam onlarca idari akademik stickerlı araçla doluyken aracıma ceza yazıp 2 ay men etmişler odtüden. Adaletin şu an gelmiş olması lazım...
Bir bakan koruma aracı çarpmıştı park halindeki aracıma, fotoğrafları çekmeden önce bagajdaki plakaları taktılar, iki plaka da gayet sıradan plakalardi. Plakanın sivil olmasına falan kanmayingeçen Ankara girişindeki çevirmeden beyaz BMW 525 geçti cakarli, polis geçerken göz ucuyla baktı kontrol bile etmedi
Resmi plaka olmadığı sürece kesinlikle yol vermiyorumEmniyete giriyorlar orda bile darlıyorum. Bzıları camı açıp yazdım hareketi yapıyor el sallıyorum onlarada. Bu zamana kadar da hiç ceza yemedim. Eğer ki yersemde mahkemede itiraz ederim hiçte umrumda değil dingonun ahırı değil burası . Daha oncede defalarca polise şikayet etmişliğim var. Benim seçtiğim adamın benden üstünlüğü olamaz. Önünde polis aracı ile gittiklerinde müsade ediyorum.
Avrupa yakasında tem veya e5 te akşam 6 civarı çakarlı sprinter-crafterlara denk gelen oldu mu ? Önlerinde ekip otosu sirenler çakarlar trafiğin anasını belliyorlar. Hakim ve savcıları lojmana götürüyorlar, evlerine dönerken ne aceleleri var anlamış değilim. Sen daha evine dönerken halkın hakkına tecavüz ediyorsun sonra da mesai saatlerinde adaleti sağlıyorsun yersen....
Beraber gazlamisligimiz var korumalarla. Arkadan yetismistim, dedim naabio bunlar bi adalet dagitayim, trafik kitlenince koruma olduklarini izah etti adamlar 4 kisi olarakkisacasi yol verin, ihbar edin. Gorursenizde takılmayın.
Otobanlar da ve şehirler arası yollar da benim de başıma denk geliyor sürekli.
Yazın Ankara Kırıkkale arasında denk geldi.
Baktım 2 koruma arabası siyah passat diğeri a8 mi o seri bir arabaydı.
Dedim bu kim ya yol vermedim bir süre sirenler kornalar uzun kısalar sonra geçtim sağa baktım.
Bayan lidermiş. Dedim sende mi vay be IYI miş dedim :S
/// M POWER 3.20 // VW MK6 TDI //SEAT LEON TFSI
Yol verin gitsin ya ne uğraşıyosunuz mallarla![]()
Ben en çok sıkışık trafikte kaçacak yer olmayınca uyuz oluyorum. Lan trafik zaten yürümüyor ne gürültü yapıyosun. Gak gak guk guk gaaaaaaaakk, viiiiuuuuuuu... Kes lan![]()
Avukat bi arkadaş var, polis gıcıklık yaparsa uğraşmayı seviyo, trafikte falan takıştığı zamanlarda sivili korumayı geçtim, üniformalı polise bile "şimdi 155'i arıyorum, gerçek polis misin değil misin tespit yaptıracam" diyince adamlar niyeyse geri adım atıyormuş. Niye şimdi uzatacağız o kadar, gerek yok yaauuv falan diyorlarmış. İşe yarar mı bilemiyorum![]()
Yahu o kadar televizyonda haber gectiler, sivil çakarli araclar emniyet seridinden gidemez vs diye fakat hala devam ediyorlar. Kanunun yazili olupta , uygulanmadigi tek ulkeyiz galiba.
Var ki açıyoruz, olmayan ne yapsın ?
Bu kadar para verip taktırdık kullanmayalım mı yani ?
Ayrıca servis araçlarının önünde resmî polis aracının yol açmasına takılmış biriside, polis orda arkada çakarlı servis aracı polis zaten ceza kesecek olsa keser ...
Sana düştü yargılamayı yapıp infazı vermek ...
Vermeyin ama vermeyin yol vermeyin biz nasılsa alıyoruz o yolu ...
...
2004 model Doblo 1.9 jtd varken benim de başıma böyle bir olay geldi. Sol şeritte 120-130 araç solluyorum.(Sağa geçme imkanım yok.) Selektör yaparak geldi çakarlar vs. ama ben de pek sallamadım.3 tane a6 yada 8 hatırlamıyorum.Geçtiler yanımdan.Bende verdim peşine,her gün 3 kez geçtiğim yol.Sıka sıka gittik.180 civarı bir hızda yakaladım bunları ama gaz pedalı dayandı dibe.Adamlar eğitimliydi kesinlikle.Frene bir asıldı.Öndeki ikili uçtu gitti.Sonra adam da gazladı gitti.Yetişemedim.Adamlar hızlı çıktı yani.Ama hızlı bir şey olsaydı altımda denemek isterdim arkalarından gitmeyi.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)