User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
51 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Gelecek Elektrikli Araçlarda Elektrikli Motorlarda Mı ?

mhatch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şu anda solar enerji konusunda Sharpın ürettiği başparmak tırnağı büyüklüğündeki paneller uzayda kullanılıyor. Sadece 3 tanesi ile normal bir arabanın bütün elektrik ihtiyacını alternatöre ihtiyaç duymadan çalıştırabiliyorsunuz. Tavanı kapladığınız zaman Tesla gibi arabaların ihtiyacı olan Voltajı sağlayabiliyorsun. Ben teknelere ve evlere solar panel satıyorum. Şu an normal piyasada kullanılan panellerin verimi kendi verimi *4-5. Yani 100wattlık panel günde maksimum 500 watt ancak veriyor Ege gibi bir yerde full güneşte. Yakın zamanda o da gelişecek. Sharp piyasaya satıp fiyatı düşürmektense uzay teknoloji firmalarına satıp para kırıyor.
    Tesla konusuna gelince Tesla denen alete binip kullanmadan neye göre ahkam kesiosunuz onu anlamıyorum. 23 yaşındaki adam hayatında binip kullanmadığı araba hakkında yorum yapıp arabayı kötülüyor. Bu kafa ile devam ettiğimiz sürece bir halt olamayız. Kafayı daha iyisini nasıl yaparım diye yoracağına eyvah elektrikli arabalar çıkarsa ne mok yeriz diye düşünüyor.
    Çok böyle sataşma tarzı konulara dahil olmak istemiyorum. Madem yazmışsınız cevap vereyim. Ben bu tesla olayını kendi fikrimce belirttim. "Ooooo tesla en boktan araba falan diye teslaya *** atarak birşey demedim." Hissiz demişim neden otonom dahada açabilirim isterseniz. Böyle gelipte ulu orta yerde millete göstere göstere sataşmanız çokta anlamsız onuda anlamış değilim zatende 42 yaşındaki abicim. Fikirlerinizi belirtin dışına çıkmayın olayların. Olay benim sizin tabirinizle "*** atmam" değil. Tamamen nedir ? ne değildir ? ne olur ? ne düşünüyorsunuz? olayıdır. Fikir belirtme yani sataşma değil çok yanlış anlamışsınız. Teşekkür ederim yinede bilgi verdiğiniz kısım için. Son kısım olayı tamamen başka yere çekme olmuş. İyi forumlar

overblack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    elektirik sadece fişle çalışan bişi olarak kalmalı
    komançero garage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı overblack Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    elektirik sadece fişle çalışan bişi olarak kalmalı
    O da çok ağır olmadı mı abi ya

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teslanin su anki guncel tum modellerini hemen hemen hergun kullaniyorum. Kimine gore hissiz olabilir ki bende hala eski kafa olarak aynisini dusunuyorum ama gelecegin teknolojisi bu araclar. Iphone kullanir gibi surekli gelen update ler, servis derdi olmamasi onlarca sey var tesla sahibi olmak icin.

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gelecek bir gün gelecek hatta geldi maalesef. bende sevmiyorum bu elektrik süpürgesi olayını.

Bir kaç sene sonraki olası diyaloglar ,

Hafif volan : hafif pil taktım kanka
    Komple düz boru : kısa kablo çektim kanka
    Big turbo : big battery upgrade

alışın bunlara gençler
    .

marikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    MercedeS’in geçenlerdeki lansmanında 2025’de her modelin bir tane elektrikli seçeneği olacak ve satışlarımızın %50’si elektrikli olacak denmiş. Geçen bir youtube videosunda izlemiştim.

Cimmeria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arabayı bırak millet uçakları elektrikli yapma derdinde

BBC - Future - Norway's plan for a fleet of electric planes

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teslanin su anki guncel tum modellerini hemen hemen hergun kullaniyorum. Kimine gore hissiz olabilir ki bende hala eski kafa olarak aynisini dusunuyorum ama gelecegin teknolojisi bu araclar. Iphone kullanir gibi surekli gelen update ler, servis derdi olmamasi onlarca sey var tesla sahibi olmak icin.
    Düşününce hak vermemek elde değil abi

Alıntı HaKo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gelecek bir gün gelecek hatta geldi maalesef. bende sevmiyorum bu elektrik süpürgesi olayını.

Bir kaç sene sonraki olası diyaloglar ,

Hafif volan : hafif pil taktım kanka
    Komple düz boru : kısa kablo çektim kanka
    Big turbo : big battery upgrade

alışın bunlara gençler
    Güldürdün abi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @mhatch

Elektrikli arac teknolojisi icin asagidaki konuyu biraz oku, az biraz bilgi sahibi olabilirsin.

http://www.techturkey.com/forum/sohb...orida_-10.html

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @mhatch

Elektrikli arac teknolojisi icin asagidaki konuyu biraz oku, az biraz bilgi sahibi olabilirsin.

http://www.techturkey.com/forum/sohb...orida_-10.html
    Sonuna kadar okudum. Kalkış testi falan dehşet verici birşey ses kötü olsada Sizce bu şarj istasyonlarının falan türkiyeye gelmesi ve türkiyede elektrikli aracın yaygınlaşması tahmini olarak kaç yıl sürer ? ***** bizim ülke herşeyde biraz geç olduğu için

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mhatch Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sonuna kadar okudum. Kalkış testi falan dehşet verici birşey ses kötü olsada Sizce bu şarj istasyonlarının falan türkiyeye gelmesi ve türkiyede elektrikli aracın yaygınlaşması tahmini olarak kaç yıl sürer ? ***** bizim ülke herşeyde biraz geç olduğu için
    Edirne, İstanbul, Sakarya, Bursa, Ankara, Balıkesir, İzmir, Aydın, Konya ve Antalya da istasyonlar kurulacagi konsuluyordu ama su an ne durumda bilmiyorum. Su an icin tesla Tr icin mantikli bir arac degil hem istasyon yetersizliginden hemde fiyatindan dolayi ama insallah onumuzdeki yillarda mantikli olabilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Edirne, İstanbul, Sakarya, Bursa, Ankara, Balıkesir, İzmir, Aydın, Konya ve Antalya da istasyonlar kurulacagi konsuluyordu ama su an ne durumda bilmiyorum. Su an icin tesla Tr icin mantikli bir arac degil hem istasyon yetersizliginden hemde fiyatindan dolayi ama insallah onumuzdeki yillarda mantikli olabilir.
    Yok abi zaten şu an için bu kadar az istasyonla menzil kısalığıyla yetersiz. Siz orada da bahsetmişsiniz. Yol yaparken falan bizim insanımız beklemeye gelmez şarj edeyim de bekleyeyim gibi bir olay yok yakıtı doldur git. Bazıları depoyu bitirene kadar bile durmak istemiyor.

220T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hybrit ile var olan kaynakların ömrü uzatılmalı.Arabadaki her hareketi geri kazanmak üzerine bir sistem kurulması gerektiğini düşünüyorum.

Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.

TorqueTuning - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dizeller gidici bu artık kesinleşti, uzun bir süre ufak hacimli benzin & elektrikli hybritler bence piyasanın kralı olacak. Pil teknolojisinin gelişimine bağlı olarak da 20-30 yıllık süreçte %100 elektrikliler günlük hayatımıza komple girebilir.

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Peki elektrikliler günlük hayatta kullanımda diyelim, bu kadar elektrik tüketimi nasıl karşılanacak?
    25'' Tesla Model Y Juniper Long Range
    23" Fiat 500e LaPrima
    23'' Tesla Model Y Performance / SOLD
    Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TorqueTuning Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dizeller gidici bu artık kesinleşti, uzun bir süre ufak hacimli benzin & elektrikli hybritler bence piyasanın kralı olacak. Pil teknolojisinin gelişimine bağlı olarak da 20-30 yıllık süreçte %100 elektrikliler günlük hayatımıza komple girebilir.
    Aynen,bunu defalarca yazdım. Bu tıp altyapıyı hazırlamak kolay degıl. Ve bu kadar fosıl yakıtlı arac ve altyapısı var,bırden kaldırmakda mumkun degıl.
    Hele Turkıye gıbı ülkelerde en az 20-30 yıl gecmelı....
    En guzelı hybrid ıle halkı alıstırmak,altyapıyı hazırlamak gerek. Onda bıle turlu sıkıntı var....

said_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tesla nın lansmanlarından birisinde pil değiştirme fikri vardı,

Bence burdaki olay, pil değiştirme. Oturtabilirler ise, o zaman ciddi manada alıcı bulacaktır.

şarj istasyonları için alt yapı gerekli, tabi burda bir döngü var. eğer şarj istasyonu artar ise arabalara karşı eğilim artacak. Elektrikli araç kullanan sayısı arttıkça daha çok lokasyona şarj istasyonu yapmaya başlarlar. Misal, alışveriş merkezleri, müşteri çekmek için şarj istasyonları sayısını arttırır. veya Dinlenme tesisleri hemen koyar.

özellikle kalabalık şehirlerde, nasıl oturtulacak. apartmanda yaşayan insan sokağa arabasını park ediyor. nerede şarj edecek.
    Bu konular benim kafamı karıştıran noktalar.

Üretim maliyetleri konusunda bir bilgim yok, ama parça sayısı azaldığı için, elektrikli araçların üretimi daha kolay olsa gerek diye düşünüyorum. eğer fabrikalardaki üretim bantları rahatlayacak, daha hızlı üretilecek ise ve maliyetler azalırsa, otomotiv devlerinin geçmemesi için bir sebep göremiyorum. Benzinli araçlar çok uzun bir süre daha hayatımızda olacaktır, ama dizel bu son yaşanan olaylarında etkisi ile tamamen bitiyor.

Erdem K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MuMBar35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki elektrikliler günlük hayatta kullanımda diyelim, bu kadar elektrik tüketimi nasıl karşılanacak?
    soruya bak
    akülerden
    ya da avrupadaki gibi otoparklara dolum istasyonları kurarlar, ücreti mukabilinde doldurursun

sen RS'den vazgeçemezsin, boşuna kasma ...
    Subaru
    Technica
    InternationaL

PSN: ekduncan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Erdem K. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    soruya bak
    akülerden
    ya da avrupadaki gibi otoparklara dolum istasyonları kurarlar, ücreti mukabilinde doldurursun

sen RS'den vazgeçemezsin, boşuna kasma ...
    sormak istediği şey kapasite bence
    şu an ankarada trafikte 1 milyon araba varsa bunun taş çatlasın 100 tanesi elektiriklidir
    geri kalan 999.900 tanesi de elektirikli olursa tüketim nasıl karşılanacak?
    ben konu başında sormuştum dolum istasyonu ayrı bir sıkıntı ki onu çözdük diyelim
    bu kadar araca elektiriği neyle karşılayacağız? esas problem bu
    otomobiller doğayı kirletiyorsa nükleer santrallerde kirletiyor peki hangisi kapasite/hizmet oranı olarak doğayı daha az kirletiyor?
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler