araç senin plaka devletin diyorlar
yurt dışında yanılmıyosam 25 yada 250 euroymus ozel bir plaka istenıldıgınde.
bizim ülkede böyle bisey yapsalar devlet kendıne alsa bağışı katkı artar. bir çok insan almak ıcın para yatırır. hiç olmayan biyerden gelir sağlamış olurlar. sonuçta bedava vermek zorunda olduğu bir plaka var.
Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ
Arabayı alırken 33 plaka bırakmıştım uğraşmamak adına sonra 34 e dönmek istedim ama zahmetinden dolayı vazgeçtim şimdi çevirirsem özel olsun istiyorum bu işi kolay halledebilecek muameleci vs. varsa takipteyim
Bu konunun açılması güzel oldu çünkü yeni sistemi bilmeyen bende dahil bir çok arkadaşımız vardı.
Hocam tekrardan ücret talep ediyorlar bu her yeni araç alımında plaka için maalesef böyle oluyor.
Benim tanıdığım yakın bir abimde 34 MRT xx serisi var ( çok istedim vermediaracını 3 kere değiştirdi ve ciddi anlamda 20 bin Tl ye yakın değiştirmek için hava parası verdi muameleciye..
/// M POWER 3.20 // VW MK6 TDI //SEAT LEON TFSI
Çalıntı plakada emniyetin belirlediği harf grubunun dışında verilmiyor diye biliyorum
Yeni satış öncesi plaka ayırma işleminde muameleciye para vermeye hiç gerek yok, varsa bir tanıdık onun selamıyla gidilir yoksa gidin tatlı dille bu işle ilgilenen komiseri bulup karşısına dikilip güzelce pazarlık edilebilir. Muameleci daha uygun bir fiyata almanıza sebep olmayacak, üzerine kendi masrafını ücretini vs ekleyecek
Ben Beykoz için böyle yapıyordum, başka arkadaşlar Maltepe için düzenli böyle yapıyor vs.
+1
çok doğru muameleci bu plaka konusunda geçirmekten başka bi işe yaramayan biri
kesinlikle sizin aldığınız rakamdan aşşağıya alamaz
bende beykozdan KNG alıyorum hülya amir ve sururi müdürü tanıyorum gitmeden arayıp boştaki plakalı soruyorum seçiyorum whatsapp'tan şase ve kimlik bilgisini atarak hallediyorum
tanıdık yok isede gidip konuşarak almak daha mantıklı
Son plakamı M3'e 2 hafta önce soy adımdan dolayı 34 BAY 13 aldım kartal veriyormuş hiç tanımadığım halde arayada kimseyi sokmadan gidip konuştum kafamdaki rakamın çok daha altına aldım yani muameleci pişmanlıktır (plaka konusunda)
Kawasaki zx6r
Nissan 350Z
The Beetle
Konunun içinde geçen rakamlara bakarsak 500 600 liralar hayalmiş sanırım. Us plaka için gidip konuşayim dedimde kg gibi hiç bir anlamı olmayan plakaya 6bin yazmışlar.. Veya fiyat için yardımcı olabilecek abiler varmıdır aramızda..?
Gitmeden anlayamazsınız. Ben MCT için 5.000 TL den düşüremedim aşağıya. Plakalara bakan amirin ya da memurun neyse bilmiyorum işi vardı bizde kendisini bekliyorduk. Bahçede beklerken tanıdık çıktı 2.500 e bağladım tamamen tesadüf. Arkadaşım isim ve soyisminin baş harfini ve memleketinin plaka kodunu bedavaya aldı konuşarak. Tamamen sizle amirin arasında.
11' E92 M3 - 34 MCT 30
satılık eski bir lada samara üzerinde çok güzel üç harf plaka var sırf bunun için aracı alalım diyoruz
peki plakayı üzerinden alıp plakasız ya da farklı araca kaydırma gibi bir şansımız olur mu?
bağış parasına en azından ayağımızı yerden kesecek ikinci bir araç olur
Ne mutlu Türküm diyene
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)