Şu otoyolların çook daha kalitelileri güneydoğuya yapıldı, ve tüm bağlantıları bitirilene kadar senelerce bedava kullandık,şuan bile çok makul 500 km gidiyosun bi fsm parası neredeyse.
Printable View
Şu otoyolların çook daha kalitelileri güneydoğuya yapıldı, ve tüm bağlantıları bitirilene kadar senelerce bedava kullandık,şuan bile çok makul 500 km gidiyosun bi fsm parası neredeyse.
Bir depoya gidip geldiğin yolda, depo parasından fazla yol parası verdiğin tek ülke olma gururunu yaşıyoruz.
Acaba Bursa Batı ile Balıkesir arası kaç tl olur?
ekşiden çaldım. aman dikkat diyeyim. 4'ünde açıp akşamına kapatmasınlar bi de :DAlıntı:
çok hız yapılmaması gereken yoldur.
çünkü yolda çeşitli bölgelerde küçük göçükler olduğu, ancak açılış yapılması gerektiği! için yolun göçüklere rağmen açılacağı, yer yer tek ya da 2 şeritten seyahat edileceğine dair dedikodular olan yoldur.
birkaç gün içerisinde doğruluğunu göreceğiz.
ücret tahmini yapalım :D bence 168tl + köprü olur.
Tahmine gerek yok ücretler belli.
Alıntı.
Alıntı:
Köprü geçişinde Otomobilde tavan ücret 35$+KDV
Otoyolda km.başı Otomobilde tavan ücret 0,05$+KDV
İzmir-Akhisar arası 113,6 km. (bağlantı yolları dahil) şu anda Otomobilde uygulanan ücret 38,00 TL
Sonuç olarak işletmeci kuruluş olan Otoyol A.Ş.ücret tarifesinin uygulamasını şu anda tavan ücretten yapıyor.
Bursa Akhisar arası yaklaşık 200km olduğundan 140TL+köprü diyorum
300-400 TL arasında bir maliyet olacağı konuşuluyor.
Deger mi sorusu geliyor :)
200Tl o yol için süre ve yol kazancı durumuna bağlı olarak verilebilir. Yine de 300e yaklaştıracaklardır toplam ücreti. Mesela, İstanbul-Bursa vakit kazancı bakımından mantıklı oluyor. Özellikle, feribot 70-75 iken köprüye 100Tl vermeye değer. Ama, Akhisar- İzmir yolu bana gereksiz uzun geliyor. Bir kere geçtim, sürekli 200+ gitmeme rağmen bitmek bilmedi. Bir de üzerine para aldılar:) Akhisar'ın öncesinden çıkılıyor olsa rahat 30 dk kazandırır ve o zaman düşünmez kullanırdım.
Bu paralara zor sanki, sosyal devlet anlayışından tüccar devlet anlayışına geçilince bunlar oluyor 200-250 tl ye ist gidiş dönüş uçak bileti bulunuyor otobana para ver benzine ver yorgunluk radar bonus çekilmez bence .
Ama o köprü değil mi ;) Biz alışmışız malesef 150km otoban kullanıp 4tl vermeye İzmirde, inanılmaz saçma rakamlar bunlar.
Bu otoban resmen İzmir ve İstanbulda yaşayan belli bir kısmın suyunu sıkmak amacıyla yapılmış gibi resmen başka bir mantıklı açıklaması yok çünkü diğer otobanların ücretleri ortada. Yap işlet devret v.s olması sade vatandaşı ilgilendirmiyor.
Bu işletenler devrettiğinde devletin gecişleri ucuzlatacağını pek sanmıyorum :)
Fiyat belli oldu, bursa batı - izmir arası 119.75 lira
136.55 te köprü ve bursa arası, totalde 256.3 ₺ yapıyor.
260 tl istanbul - izmir arası yani öyle mi ?
Güzel para
Biz neden vergi veriyoruz ki?
Şaka gibi... çift yakıt parası gibi bişey oldu
1 saat geç giderim yinede bu çakallara para kaptırmam
180 e bağlayıp gidersen 300 tl de yakıt gider, gidiş dönüş 1100 TL . Güzel para.
Adamlar bu işte iyi para var deyip Ankara İstanbul otobanını yağlayıp ballayıp 150ye falan çıkarmasa bari şaka gibi ya 260 otobana ver 350 de araba yaksa 600 lira kafadan gitti
Plakasız motosikletlilere yarar anca...
Böyle olucagi belliydi hatta yazıldı çizildi.
İşin garip tarafi,otobani kullanmayacaklar hatta ömründe gormeyecekler alkışlıyor.
Kullanma potansiyeli yuksek olanlar isyanlarda....
Ne garip ulke haline getirdiler güzel vatanımi.
Aramızda bunlara oy vermiş veya verenler var.
Bana cidden ne hissederek yada düşünerek verdiginizi soylermisiniz?
Bize ışık olsaniz?
Gişeden gişeye kontrolden muaf özel otoban. Ama bursa tarafı tünellerin orada seyyar duran radar aracı gördüm. Hatta 8-10 geçişimde 3 defa özel otoban içinde radar aracı gördüm. Ama şimdi otobanın tamamı açıldı, fiyatlar zaten uçarken bir de içeriye radar koyup insanları ürkütürlerse daha beter olur diye düşünüyorum.
Bence çıkıp İstanbul izmir arası 3,5 saat diyeceklerine mesafe 2 aaatün altına indi diye reklam yapsalardı daha iyi olurdu. Bu yolda hız sınırını kaldırdık de ya da hız Sınırı 200 km/h falan de, açılışta biri yardırsın 1,5-2 saatte katetsin yolu. Daha havalı olurdu.
Altınovadan girip bursa istikametine giderken tünellere gelmeden önce radara girmiştim. Köprü dahil hız koridoru uygulaması yok ama mobil radarlara dikkat
Yeryuzunde bu tarz bi fiyatlandirma olamaz
Gidis gelis 520 TL nedir
S...... sizin yapicaginiz hizmeti de yolu da..
Gun gelicek bu soygunlarin ( 3.kopru ,avrasya tuneli ,izmir otobani ) hesabi sorulacak elbet ya sabir..
Bayram harici kimsenin kullanacağını sanmıyorum gene zenginlerin işine yaradı sadece Akhisar girişini kullanırım o yoldaki trafik lambaları yüzünden
Ankara-İstanbul dewlet otobanı 25 TL galiba...........
130-140km civarı avantajı var bana ben o fark için 35tl yakıt harcıyorum varsın 1-2 saat gec olsun 256tl yerine 35tl... dönüş yakıtımı otoyola vermeye gerek yok....
Hizmet yol süper ama herkese uygun değil :)
Bu arada açılışta fiyat konuşulmasın diye açıklamadılar henüz. Sanki bedava gibi tören yaptılar paranın p si konuşulmadı, törene gidip alkışlayan vatandaşların kaçı kullanabilecek yolu ?