Yapılan kazanın savunma yapılacak bir tarafı yok.Kaza yapan şahsı da kazadan 4 gün önce tanıma fırsatım oldu.Hatta bak dikkat et bu araba öyle şakası olan bi araba değil diye uyardım.Önceki yorumlarda da yazıldığı gibi "yok abi zaten korkuyorum arabadan" gibisinden bi cümle kuruldu.Sonra yaptığı " cahilliğin " sonucu ortada.Şükür 350z içinde bulunanlar harici hiç kimseye birşey olmadı.Kendi cahilliğinin bedelini en azından başkaları ödemedi.
Ambulans olayına da şöyle diyim; içi boş bir "hasta nakil aracı" aynı şeyi bana yapsa ben çarparak durdurur şoförünü de bilakis döverdim. ( Dava süreci vs olduğundan detaylı anlatamam )
Makas vs. cart curt olayları bizim gibi forumda yazan çizenlerin bir çoğunun belki de yaptığı cahilliklerden biriydi.Ama hala içimizde olmasa dahi çevrede görüyoruz çocukluğunu atamamış insanları veya geç yaşta araba sahibi olanları, yapmasalar tabi ki daha iyi.Yalnız şu çok dikkatimi çekiyor, arabayı 189023190 kere daha toplasalar parası yetip de alamayacak veyahut ailesi, eşi-çocuğu nedeniyle binmeyecek kişilerin her kazada araba ile yorum yapmaları komik değil mi ? Bu kazadaki arabayı toplayacak birinin olacağını düşünmüyorum.Çünkü araba sizin kazada gördüğünüzden çok daha kötü durumda.Ama niyeyse ne zaman s2000 kaza yapsa,350z kaza yapsa, type r veya sti - evo kaza yapsa ; " ne olacak toplanır şu kadar paraya satılır " derken acaba neyi amaçlıyoruz ki.Zannımca içimizden birine kimse gidip zorla kazalı araba aldırmıyor ise bu konuda konuşmak dışarıdan bakınca bayat ve komik duruyor.Son olarak allah düşmanımın dahi başına vermesin,herkese sağlıklı,sıhhatli,kazasız belasız sürüşler dilerim.
- Doğruları konuştuğundan dolayı hüküm giymiş user.
Kardeş..
Yanlış anlama da.. İçi boş hasta nakil aracının 1 dakika sonra dolup dolmayacağını, kimin ihtiyacı olup olmayacağını Allah'tan başka aramızda bilebilecek biri varsa ve bunu ispatlayabiliyorsa söyle de ona tapalım...
Bu ne gevşek bi laf.. İçi boşmuşmuş da...
Ya gidin işinize gözünü seveyim. Hadi abicim hadi
microhatch C1 ist.park 3:00,54
https://www.youtube.com/watch?v=C1K8fwGhcsA
https://www.instagram.com/c1_bvb973/
İçi boş hasta nakil aracı seyir halinde yolda giderken içerisi 1 dakika içerisinde dolma ihtimali olmayan araçlardır. Mevzuata göre açıklamasını da aşağıya ayrı ayrı yazayım kısaca.
Hasta Nakil araçları; ambulansların(acil yardım, hasta nakil, yoğun bakım, özel donanımlı vb.) dışında, nakil esnasında normal şartlarda tıbbi müdahale gerektirmeyen hastaların sağlık kuruluşlarına veya sağlık kuruluşundan evlerine götürülmesi amacıyla kullanılan sedyesiz araçlardır.
Ambulans; Yaralı ve Hastaları hastaneye, ilk yardıma müsait olan bir yere veya devamlı ve yeterli tıbbi bakımın uygulanacağı sağlık merkezlerine taşımakta kullanılan; içi özel olarak techiz edilmiş araçtır.
Buna ek olarak durumu kritik olan hiç bir hasta nakil aracı ile taşınmaz.Bunu da sana kulaktan dolma bilgilere sahip biri söylemiyor sakın yanlış anlama.Kendim bizzat sayısını hatırlamayacağım kadar Karayolu ulaştırma çalıştaylarına katıldım.
Ben burada yaptığı davranışlar yanlış değildir demiyorum.Yaptığı kaza büyük cahillik.Ama diğer mevzuda tamamiyle medyanın sapıtmasıyla büyüdü.Yoksa içinde uçan sineğin kaydının tutulduğu bir taşıta yol vermeyince cidden öyle 350 tl gibi rakamlar ödeyerek işin içinden çıkamıyorsun.
Yaşınız büyük,haddim olmadan yanlış anlaşılarak saygısızlık ettiysem kusuruma bakmayın.Ama genel itibariyle durum bu, başa gelmeyen pek bilmiyor.Umuyorum ki Türkiye'de bu tip haberleri artık görmeyeceğimiz günler yaşarız.
- Doğruları konuştuğundan dolayı hüküm giymiş user.
Mevzuata gel.
İyi güzel açıklamışsın da...
Sireni bangır bangır bağırarak ilerleyen bir ambulans, hasta nakil aracı ya da her neyse, bunun içinde hasta mı var, hasta almaya mı gidiyor, ne ediyor o saatte, vb. ilk akla gelen sorulara cevap verecek nasıl bir mekanizma var? Anlat da öğrenelim.
Cep telefonları için bi program ya da uygulama mı var? Üzerine tabela falan mı asıyolar, hasta var çekilin gibisinden...
Yoksa bu zat-ı muhterem müneccim miydi de anladı ve yol vermem ben buna dedi. ? ? ?
Yani biz nasıl anlayacaz bu araçların aciliyeti olup olmadığını? Anlatın da öğrenelim. Anlarım ben merak etme.
Videoyu görmesek neyse.. İnsanı aptal yerine koymayın.
İki sorum var
1-)
Bu şahsın yaptığı ( yol vermemek değil bu arada direk önünü kesmek ) mevzuatlara aykırı değil yani öyle mi ??
2-) Forumda yorum yapmadan önce size mi mal beyanında bulunuyoruz ?
DÜNYADA İKİ BİLİNMEYEN VARDIR.BİRİ KUTUPLAR , DİĞERİ TÜRKLER.. Albert Sorel
Hasta Nakil aracı diye tabir edien aracın adı zaten AMBULANS değlmi ?
Sonuçta içindeki Hasta yanı neyin kafasını yaşıyorsunuz
Abi bende makas atiyorum yeri geliyor, gazliyorumda ama savunulacak bir tarafi yok.Burada ki tek pozitif nokta motora vurmamak icin dalmis bariyere.Vursa zaten motorluya gecmis olsun direkt olurdu, en azindan kimse olmemis.Ama tutupta emniyetten gecip,makaslarken kaza yapiyordan motora suc atmak cok sacma.Ambulans isine hic laf etmiyorum o ne terbiyesizliktir oyle...
Az daha zorlansa polo suclu cikacakHatta cikartayim hemen bir senaryo yazip.”O polonun yaptiklariniz siz bilseniz, kenara cekip doverdiniz.350z’de oyle yapmaya calismis ama polo delikli nane cikinca yakalayamamis.Emniyetten gidip tam dovmek icin yakalarken sen motorlu tut emniyet seridi iptali yap...” Ben %50 polo %50 motorcu suclu diyorum
![]()
BMW G20 320i
https://www.youtube.com/c/smokemotion
O değil de motorcu şimdi korktu teker kitledi düştü. Bu adamın parasını zararını kim karşılıcak? Temas olmadığı için kendi cebinden mi ödeyecek?
yaww ambulans,hasta nakil aracı,itfaiye,belediye otobüsü,şahsi araç ne farkeder önünü kesiyor,yoldan çıkarmaya çalışıyor,sıkıştırıyor.tehlikeli araç kullanıyor.aracı ile diğer aracı tehdit ediyor,kendi aracını silah olarak kullanıyor.
illa ambulansın taklamı atması lazım,illa biri yaralanıp,ölmelimi.
microhatch C1 ist.park 3:00,54
https://www.youtube.com/watch?v=C1K8fwGhcsA
https://www.instagram.com/c1_bvb973/
Öncelikle bu konuya son postum olduğunu belirterek başlayayım.
Şimdi tek tek ele almak gerekirse.
Kaza ile ilgili olarak, ne yazık ki yaşandı ve zamanı geri alamıyoruz.Trafikteki diğer sürücüleri Allah korudu,verilmiş sadakaları vardı veya şanslı günündeydiler.Kaza yapan arabadan sürücü zaten hukuksal olarak kelimenin tam anlamıyla s... tuttu.Haketti zaten diyecek bir şey yok tüm tutanaklarda vs. sürücünün durumu vb yazılı ve bu işten en ufak yırtma şansı kesinlikle yok.Yolcu koltuğundaki kişi ( tanımıyorum ), motora vurmamak için bariyere ilk dokunduğu saniye ön camdan fırlıyor takla esnasında araçta yok, ki olsa sağ kapının metal kısmı yolcu koltuğuna saplanmış durumda olduğundan şuan yaşamıyor olacaktı, doktorların beyanı ile %20 yürüyebilme şansı var bundan sonraki hayatında.Ha bir de her şeyi en ince ayrıntısına göre görüp exper yapan arkadaşlara da selam olsun.Diğer araç Polo değil DS3.Motorlu arkadaş ise kazanın sonrasında hastaneye gelip, kaza esnasında kalça kemiğini kırdığını belirtip para talebinde bulunmuş.Tabi ki bulunabilir,hukuksal bütün yollar hakkıdır.Ki görüntülere bakacak olursak da kazanmama şansı yok,ama kalça kemiği kırık olan birinin de hastane içerisinde yürümesi abes geldi.O da üzerimize vazife değil tabii yine fiziksel olarak sapasağlam dahi olsa yine de mahkemeye başvurma hakkı var.
Eski olay ilgili yine tekrar ediyorum, hasta nakil araçları asla ve asla acil vakalara G Ö N D E R İ L M E Z .Önce bunu kavrayalım.Evet videodaki hareket büyük yanlış.Ki zaten o esnada sürücünün o arabanın ambulans mı olduğunu, nakil aracı mı olduğunu düşünecek pozisyonda değildir.Hepimiz onu ambulans olarak görürüz.Sivil araç dahi olsa üstüne kıramazsın,kırmaman ve sakinliğini koruman lazım.Videonun öncesini gören yok zaten, ne hikmetse Emniyette hiç mobese falan duymamış tipler ve öncesini izlememişler.Böyle bir şey mümkün olabilir mi sizce? Adamlar E-5te makas atan arabalara mobeseden ceza yolluyorlar,bunun da geçmişini elbet izlemişlerdir.Yani ne yazık ki orda da yaptıklarını sanki sivil bir araca yapıyormuş gibi değerlendirilecek.
Nerden tutarsan tut elinde kalacak bir mevzuyu burda kimseye savunacak değilim.Ortada çok büyük yanlışlar bütünü varken,odaklanılan araba işte tekrar toplanır şu paralara satılır enayinin biri alır vs. muhabbetine ilişkin yazmak istemiştim başta,sonra biraz amacından kaydı orası da benim hatam tabi.Ama lütfen aaa o ne biz hiç yapmadık,"makas mı hiç duymadım" , "yolda kavga mı? hiç görmedim" gibi duyar kasmak komik oluyor yani.Şimdi nasıl hepimizin ya eşi var, ya çocuğu var onları düşünerek gördüğümüz manzaraya kızıp "linç" ediyorsak, biz bu hareketleri de yaparken de birilerinin eşi,çocuğu, ailesi vs. arabalarıyla bizimle yolda seyahat ediyordu.Bu benim düşüncem.
@TolgaUs , sizin yetiştirdiğiniz falan biraz komik olmuş dostum yalnız ona takıldım.Benim şahsi fikirlerim,yorumlarım ve gördüklerim ile kurumun ne alakası var bilmiyorum ama bunu şeye yoruyorum sürekli ağlıyorsun ya " ühüü motorları sıkıştırıyorlar " vs. diye, sana tek tavsiyem burası Türkiye ve kendi canını en çok sen düşüneceksin,kendi emniyetini de en çok sen alacaksın.Muhtemelen senden daha fazla km yapmışımdır motorsiklet ile fakat henüz hiç kötü hatıram yoktur.İçinde motorun olduğu konularda da rica ediyorum artık kelimenin tam anlamıyla " zırlayıp " durma, yazdığın yorumu geçmek için sayfayı kaydırırken sarf ettiğim efor bile senin için çok fazla.
Saygılarımla.
- Doğruları konuştuğundan dolayı hüküm giymiş user.
Kimseyi savunmuyorum diyip , paragraflarca savunma yazısı yazmak.![]()
kızlar uzadıkça çirkinleşiyor; kız dediğin 1.60 - 1.75 olacak. 1.85 kız mı olur ya. he bu arada 1.45 de olmaz, o ne lan öle iddaa oranı gibi..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)