arkadaşlar bunu almaya karar verdim ,hadi hayırlısı :D
TCL C755 QD-Mini LED 4K TV
Printable View
arkadaşlar bunu almaya karar verdim ,hadi hayırlısı :D
TCL C755 QD-Mini LED 4K TV
bunun fiyatı neden yüksek kendi sitesinde acaba kaçırıdıgım bişey mi var ?
TCL 50C755GTV 4K MINI LED 50'' GOOGLE TV « tclshoptr.com
teknosada daha ucuz mesela
TCL 50C755 50" 127 Ekran 4K UHD Google Miniled TV Fiyatı ve Ozellikleri Kampanyaları & Fırsatları - Teknosa
İlk aklıma gelen "ithalatçı garantisi" muhabbeti... Belirtilmiyor ama Teknosa kendisi satmıyor mesela, benzer şekilde Hepsiburada'da falan da satıcılar kendileri değil.
Doğubank Bilişim diye dükkan var mesela, çok güven vermiyor :D
Aynı şekilde bende oyun oynuyorum Race sim inden world of warships , Call of Duty , Scum bir sürü oyun oynuyorum orada ekran kartı etkeni var bende 144hz kullanıyorum oyun oynarken. Bakış yönünü hızlı çevirdiğin zaman evet 60fps de takılmalar olabiliyor doğru ama Tv de durum aynı değil seyrettiğin şey sinema. Kamera açısı vs bir sürü faktör zaten yüksek FPS ihtiyaç duymanı gerektirmiyor eğer süper aksiyonlu transformers vs izlemiyorsan. evet transformers izlerken 60hz yetmiyor. Ama izlediğin şeylerin ne kadarı o kadar aksiyon içeriyor. 144hz ekran ile 60hz ekran arası kalite farkı yok demiyorum ama haberleri 100 hz izlemene ihtiyaç var mı?
hocam sende de elma ile armut karışmış. fps başka bir şey panelin hz değeri bambaşka bi şey.
40 fps oyun da 120 hz destekleyebilir.
hz panelin ekrandaki görüntüyü tarama hızı. 60 ile 120 hz arasında bariz bi fark var. haber izlerken de oyun oynarken de. özellikle aksiyon filmleri ile spor müsabakalarında bu fark çok iyi belli oluyor. 120 hz panelde maç izlemeye alışmış biri 60 hz panelden keyif alamaz. telefonlarda bile 120 hz ekran yenileme hızına alışanlar 60hz telefon kurcalarken takılıyormuş gibi geliyor diyor.
ki bu sadece hz değeri olarak ele aldığımız paremetre. daha panelin aydınlatması var. direct edge ile mini-ledler arasında çok bariz bi siyah farkı var. oledde ise tam siyah zaten seyir zevkini maksimuma çeviren bir olay. yani gideyim 10 binlik bi tv alayım hepsi aynı işi görüyor demek şahin de a noktasından b noktasına mercedes de a noktasından b noktasına götürüyor demenin aynısı.
bende iphone 13 hanımda iphone 11 var. biri lcd diğeri oled. karanlıkta bi şey izlerken onun telefondan açmışsak ekran seyir zevkini inanılmaz törpülüyor küçücük telefonda bile tv'deki farkı siz düşünün.
Hocam elbette ki haberleri 100hz izlemeye gerek yok da, ben zaten aleti gerek PC'den ekran yansıtma, gerek oyun konsollarını bağlama, TV Box ile Neşfiliş, Tizney, Hede hödö tv, iptv vesaire gibi allah ne verdiyse izleme gibi çeşitli amaçlarla almak istiyorum. İzlediğim şeylerin de büyük çoğunluğu aslında aksiyon içeriyor, niye inanılmaz veya olmayacakmış gibi geliyor onu anlayamadım, standart televizyon karasal yayınını çok nadir izlerim ki ben zaten :) Bu anlamda yanlış bir şey yaptığımı düşünmüyorum :)
Aynen telefon örneğini de verecektim unutmuşum.
Bazen uygulama desteklemiyor diye geri çekip sonra tekrar açıyorum mesela telefonda, o bile deli gibi fark ediyor.
TCL'in Türkiye'de fabrikası var. Bunu kimse yazmamış sanırım. Bu arada bence TV bütçe işi değil tercih işidir. Çünkü her fiyata göre her çeşit marka TV var. Misal bütçem benim 150-180 bin TL olsa 98C755 TCL alırım. Eski Samsung 55" Smart TV deki YouTube ve Netflix çalışmıyor kesinlikle. Desteği kesilince el ele baş başa kalıp MiBox takıp kullandım 3-4 yıl. Şimdi bir düzgün işlemci ve ram sahibi Android TV de bunun olma olasılığı düşük. Belki herkese göre değil söyleyeceğim ama rootlama olsun vs.vs. çözüm yolları var. Samsung TV'lerde SammyGo diye bir Türkün yaptığı hack/patch olayı vardı ama oda acayip kısıtlıydı.
Ayrıca markaların kendi bir iç model hiyerarşisi var. Misal TCL de kaliteli ana akım kodlar c745 - c755 gibi ürünleri 55 den daha küçük pek üretmiyorlar. Çalışma odama 40" TV lazım ama 40" olanların işlemci ve ram miktarları güzel bir ürün yok. İyi kalite için 55 yada nispeten 50 üstüne çıkmak gerekiyor.
Bir diğer konuda her sene yeni ürün çıkardıkları için bir ürün modelinde kronik sorun var mı yok mu uzun vade kullanım sonucu fikir belirtilmeden ürün piyasada bitip yeni seri başlıyor. O yüzden eski stok değilde yeni bir ürün aldığınızda ürün piyasa çıkalı 3-9 ay arası oluyor. Çok afaki ve hemen ortaya çıkacak bir sorun değilde biraz uzun vade de led ölmesi yada panel / kart arızası gibi şeyleri 2-3 yıl sonra görebiliyorsunuz. E bu ne demek. Elektronik biraz şans işi demektir. En kaliteli markaların bile fiyasko modelleri olabiliyor çünkü. Toshiba ve Sony laptoplarda olan sorunları yazmaya kalksak sayfalar yetmez.
Gittim geldim, hanımla kurutma makinesi bakınırken birkaç yerle beraber Samsung'a da uğradık, muhabbet ederken TV sordum, çok ani bi kararla 55Q70D aldık çıktık... İndirim de varmış, TCL'deki gibi miniled, 144hz vs olamayacak ama Samsung veya LG daha çok almak istiyordum halen, hadi dedim bitirelim bari. Neye niyet neye kısmet muhabbeti oldu ayaküstü.
Kurutmayı da hanımın kartı kesilip, ardiye olarak kullanılan küçük odada yer ayarlayıp öyle alırız dedik. O Samsung değil ama Electrolux olacak galiba, kurutma tavsiyesi konusu da açalım mı :D Artık o da kendi kararı olsun dedim pek karışmadım, bayinin önerisi üzerine alınacak galiba :D
Şimdiii.... LG 47LA620S isteyen var mı? :D
Ben de Grundig 75 GHU 9000 Ultra HD (4K) Google TV'ye kabardım. 36k TL.
Arçelikte arkadaş var, personel fiyatından bakarız dedi ama standart kullanıcı gibi yorumla TV'yi diye de ekledi.
Bende de zaten TV+, netflix, spotify var. Başka amaçla kullanmıyorum. Düz kullanıcıyı mutlu eder gibi yorumları.
Just a moment...
Bakalım, memnuniyet konusunda sıkıntı olacağını zaten sanmam da, şu kurulum işleri sıkıntı olabiliyor.
İnşallah düzgün servis falan gelir, ışık sızması yine çok problem değil de bulutlanma, ölü piksel, panel hatası şu bu olmasın aynen. Çok da nasıl bakılır edilir bilemiyorum, Türksat veya box'ı bağlayıp bakacağız artık herhalde.
Kimi servis renk şu bu zımbırtı videolarını açıp tek tek test ediyormuş, öyle titiz adamlara denk gelirsek ne ala.
Bir de aklıma geldi şöyle bir şey soracağım, mevcut yani eski TV'ye optikle 2.1 ses sistemi bağlı. Böyle bağlayınca TV'nin kendi hoparlörlerini iptal ediyor. Bazı TV'lerde hepsi birlikte kullanılabiliyormuş, TCL'lerde oluyor galiba ancak onda da güncelleme ile o özellik gitti falan diyenler var.
Bayide vatandaşa sordum ama desteklemiyor, destekleyen soundbar falan kullanmanız lazım dedi Q-Symphony için.
Derdim Q-Symphony değil, sadece birlikte çalışmaları, ancak anladığım kadarıyla olmuyor.
Elimdeki LG'de özellikle müzik, patlama vb ses efektleri ağırlıklı iken tiz vb ayarlamama rağmen diyalog sesleri geride kalabiliyordu, bakalım bunda nasıl olacak.
youtube dan lcd test falan yazarsan testi yapabilirsin servisin yanında. Ben açtım beraber bakalım dedim tamam dediler zaten hemen belli ediyor kendini koyu gri ve siyah renk geçişleri yaparken. Aynı anda ses oluyor. Yani hem ses sisteminden hem de tv den gelir demek istediğin o ise ama yankı yapar. Bende çünkü sinema sistemine bağlı bazen kendi kendine tv hoparlörü seçeneğine dönüyor sesi açıyorum aaa diyorum neden yankılı geliyor bir bakıyorum tv sesine geçmiş. Önce tv sesini açıp sonra optiğe dönersen olur en azından benim bir önceki samsung tv de oluyordu bunda da oluyordurdur kesin bakar yazarım.
Evet, nihayet ben de TV'leri 2'ye indirebildim. OLED gönlümden geçiyordu ama gerek fiyat, gerek ekran yanması, gerek oyun falan oynamıyor oluşum, düz TV-Netflix seyredicisi olmam, tam karanlık ortamda TV seyretmemem vs sebeplerden ötürü bir sonraki TV yenilemeye kadar erteledim.
Yoksa gönülden Samsung 77S90C (100k TL) veya 77S95C (123k TL) geçiyor.
Bu 2 adet 75 inch TV için görüşlerinizi rica ederim:
* TCL 75T8B, QLED, google TV, servis hizmeti soru işareti, 65k TL civarı fiyat
* Samsung 75Q80D, QLED, Samsung Tizen sistemi (2-3 yıl sonra destek falan vermez Samsung, Mi box günlerine geri döneriz), dolby vision yok, servis hizmeti TCL kadar olmasa da soru işareti, 69k TL civarı fiyat
Just a moment... burada da kıyaslama tablosu var.
Hangisi tercih edilir? Ben google TV tarafındayım.
Samsung hakkında bazı olumsuz yorumlar okudum da, size şöyle bir örnek veriyim.
Bugüne kadar hep samsung kullandım, son kullandığım tvnin paneli 8 sene sonra bozulunca samsung 1500 tl parça fiyatı karşılığında 55 QLED 4K verdi. O zaman tvnin fiyatı 15bin tl idi. Özetle %10 vererek sıfır televizyon sahibi olduk.
Samsungun müşteri hizmetleri gayet iyi çalışıyor, garantisi olmayan ürünlerde bile yaptıkları ortada. Bu nedenle geçen haftalarda 85 QLED aldık yine samsungtan, harika bir televizyon.
Garajda da 85 Onvo kullanıyoruz ama tabi yakınından geçmez samsungun, fiyat performans için işyeri garaj vs için uygun bi ürün.
Merhabalar, 55" boyutunda 18-22 bandında TV bakıyorum, evde kullanma niyetiyle, Youtube-Netlifx-BluTV gibi uygulamalar olması çok güzel olur. Yeni evlendik, bi tv ihtiyacı doğdu, burada marka takıntım yok, belirli markaya yönelimim yok. Burada nasıl önerileriniz olur, bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorumm.
Alternatif olarak, televizyonda bu gibi özellikleri koymadan, kendisinin daha kaliteli olup, yanına Xiaomi akıllı boz vs koyarakta, aynı fiyat bandına daha kaliteli TV temin edebilirsek, o da olur, bilgili arkadaşlar beni bu dertten kurtarın
Tam ben de bu spekte alacağım yakın zamanda. Bandı sadece bir miktar daha artırabilirim bir yandan pc de oynadığım için. 50> olacak şekilde 20 25 aralığında bir şey bakıyorum kısaca, sadece aklımda marka model specler için seçenek olsun diye tavsite alabilirim, şu olması çok iyi olur şu olsa daha iyi gibi. Bu arada ps diyorum da psyi de haftada ortalama 2 saat açıyor açmıyorum. :)
Merhaba,
12 yıldır severek kullandığım panasonic neoplasma 42" televizyonum arızalandığı için yeni tv arayışı içine girdim ve malesef çıkamıyorum.
65" olarak philips 65pus8108 ve samsung 65du7200- 8000 gibi serilere odaklandım. özellikle philips in belirttiim modeli hakkında deneyimi, fikri olan var mı? hangisi tercih edilebilir.
Teşekkürler,
amblight güzel keyifli bir özellik fakat benim için olmazsa olmaz değil, philips ,amazon prime indiriminde 30.500₺ gibi güzel bir fiyatla satışta olduğu için kafamı kurcaladı. Fakat akşam 65DU8500 Serisi Samsung 'u da 35.000₺ gibi bir fiyata buldum amazondan ona yöneleceğim teşekkürler.
TV'den beklenti nedir bilmiyorum ama artık standart LED devri bitti bence. QLED gayet güzel bir teknoloji, ben dün samsung 75QN85D aldım. QLED'in geliştirilmiş versiyonu Neo QLED bu TV. Bugün geliyor.
Gönül OLED istedi ama plazma TV'ler gibi ekran yanığı vb olaylar çözülmeden alınmaz, yoksa OLED bu işin nirvanası.
Ama dediğim gibi TV'den beklentiler önemli.
TCL aldım 55'' olacak şekilde. Şu anda gayet stabil çalışıyor. Modlar (TV-Netflix-YT) arası geçişte çok aşırı yavaşlık yok, tv kaliteside muntazam şekilde. Genel olarak memnun kaldım, kişisel kullanıma uygun. Aldığımda 17.xxx TL fiyatı vardı. Şu anda o civarlarda haeln
TV alıp da TOD'dan maç izleyecekler için Philips tercih etmemeleri mantıklı olabilir.
Philips Ambilight serisi bir TV aldım, memnunum da ama ne f1 ne maçları izleyemiyordum uygulamadan.
Bir sürü philips kullanıcısı da şikayet etmiş; böyle bir şey hiç aklıma gelmediği için bu konu özelinde bir araştırma da yapmadım haliyle alırken.
Güncel durumda son 2 yarış ve 2 maçtır sorun yok, sorun neydi de nasıl kendiliğinden çözüldü bilmiyorum, ama yine aklınızın bir köşesinde dursun.
Merhaba güncel bir 65" tv tavsiyesi alabilir miyim?
Tek kriterim smart tv arayüzünün akıcı olması ve 2-3 sene içinde yazılımın çöp olmaması.
Merhabalar.
Konuya bir güncel çekmek istedim. Güncel 55-65' tavsiyeleriniz neler olacaktır? 60-80k TL arası bir bütçe, aile evinde uzun yıllar sorunsuzca kullanılacak bir tv için yeterli midir?
Bir güncel de benden olsun, yazlık için geçmiş yıllarda odamdaki tvyi götürüyodum bi tane alıp odadakini direk yazlık tv yapma düşüncem var.
Samsung 32" basic bi led tv var, 32"-43" arasında ara ara ps5 oynanacak fiyat 20bine kadar önerileriniz varsa alabilirim. Hburada da bir kaç model baktım ama kargolama, kullanılmış(muhtemelen montajda sorun görülüp giderilen) örnekleri görünce pek razı olmadım uygulamalardan alışverişe
LG Oled teknolojisinin yaratıcısı ve şu an piyasadaki en iyi OLED TV ler LG marka.
OLED de günümüz görüntü teknolojisinin en son vardığı nokta.
OLED alacak bütcende var. Hiç düşünme..
Oyundan ziyade ekranın refresh değeri olarak bakmak lazım.
Ekranın saniyede 60 veya 120 kere yenilenmesi elbet fark yaratır.
Mesela 60 hz tv'de topu takip ederken kuyruklu yıldız gibi arkasında iz bırakır, 120 hz'de bu hemen hemen yoktur, 144 hz'de hiç yoktur.
Veya bazı reklamlarda alttan kayan yazılar bazı reklamlarda hiç okunmaz şekilde kayar ya, işte bu hertz değeri farkı.
Memleketimde yayınların çoğu 50 hz bildiğim, bazı özel kanalların hertz değeri yüksek oluyor.
Almışken bence en az QLED imkan varsa OLED alırsan esas görüntü farkını yakalayabilirsin.
DOHC da yazmış, ben de eskiden benzer kafadaydım, 100hz tv çıkmış, "100hz yayın yok ki" diyordum. Ancak büyük yanılgıymış.
Bilgisayarda monitör işlerine girip de hz değeri yükseldikçe elde edilen görüntü olayını anlayınca tv'de de durumu anladım :)
Yayınlarda hz değeri düşük olsa bile TV'nin gösterebildikleri sayesinde de iş baya değişiyor yani bu bakımdan.
55Q70D kullanıyoruz, çok güzel televizyon tavsiye edebilirim. Belki 75 yerine 65 yapıp seriyi yükseltmeyi tercih edebilirsiniz... Ya da bütçe varsa biraz daha üste çıkabilirsiniz.
Diğer başka marka model TV'lerde de var mı çok bilmiyorum mesela ama eğer bu modele göre bir olaysa mutlaka tercih edin; görüntü işleme özelliği var, örneğin kabloTV, görüntü en fazla 1080p, 4k'lık TV'de 1080p daha da kötü görünüyor tabi. TV alıp bunu işliyor ve daha iyi bir görüntü kalitesi ve çözünürlük ile izleyebiliyorsunuz.
Anlasıldı her türlü 120hz olacak :) gayet acıklayıcı oldu.. Dün Teknosada 65" oled gördüm görüntüsü cok iyiydi resmen kafamı karıştırdı..
Acaba diyorum ekran boyutunu düşürüp 75" yerine 65" yapıp, QLED yerine OLED mi düşünsek hoş ikisini yanyana görüp farklarını anlama şansımda olmadı gerçi