TCL yeni girdi ülkeye ama çin işte. Bu markaya hiç bulaşmadım daha önce ama ekşiye baktım herkes sövmüş bence sende bulaşma hocam. Aynı fiyata Samsung 55CU8000 var. Hiç düşünmem samsungu alırdım.
Printable View
Ekşi de çok fena kötülemişler. O zaman en dandiklerini satıyorlar muhtemelen. Bir de çok satmış ama nereye muhtemelen ekonomisi kötü ülkelere bolca satmışlardır. mesela amerikada en çok satılan markalar 1-samsung 2-Lg 3-Visio 4-Sony 5-Hisense 6-Tcl
Just a moment...
Mesela ingiltere de 14 tv en çok satan 1. Samsung, en sonuncu 14. Tcl
404 Not Found
İnsan merak ediyor Tcl nasıl en çok satan 2. marka muhtemelen hindistan pakistan ne bilm romanya bulgarstan türkiye ukrania va böyle ülkelere satıyor. Amerikada 6. ama bı yaz ben amerikada ne mağazada gördüm tcl ne de gittiğim evlerde kimsede görmedim. Dediğim gibi muhtemelen ucuz ürün satıyor ha kötü olmayabilir ama samsung ve şg varken dönüp bakmal anlamsız
Forum yine saçmaldı yazıları… neyse yazamicam bir daha ama güvenen alaın Tcl tabi ben girmezdim o işe
55CU8000'i de not ettim, teşekkürler bu arada..
Marka ürün alıyorsun uygun fiyat diye, dandik ötesi çıkıyor mesela
https://www.youtube.com/watch?v=zWQWrmGFNSA
bu sektörün mercedesleri ya öldü ya küçüldü. bkz. sony. bkz sharp. bkz. eski toshiba.
öyle olunca da samsung gibi markalar piyasayı domine edince fiyatları yükseltti hele ülkemizden sony'nin çıkışı ile fiyatlarını sony seviyesine çektiler. şimdi de başka oyunucular çıktı. hisense gibi tcl gibi. daha dün çıkmış değiller globalda isimlerini büyüterek gidiyorlar.
tcl'i bilkom getiriyor. arkasında koç grubu var muhattapsız kalmamak gibi durum olamaz. internette illaki şikayetler olacaktır samsung için lg için hatta satılırken sony için ne şikayetler var(dı).
Öyle maalesef.
İthalatçısı çok önemli değil de, TV'nin sorun çıkarma potansiyeli daha önemli geliyor bana.
Teslimde çok fazla problemli TV var mesela.
Tabi ki elektronik şans işi biraz ama geldiğinde kutudan sorunlu çıkan, birkaç ay sonra paneli bozulan falan şeklinde işler var. Bu tip şeylerle uğraşmak gıcık ve yorucu. Sadece ondan korkuyorum.
C645'te belirtilmeyen bir şey var, DH'de konusunda okudum, belirli bir aydan sonra gelen-satılan modellerin model kodunun sonunda X2 mi ne yazıyormuş, ufak tefek farklılıklar varmış ilk seriye göre ve bazı problemlerin de giderildiğini söylemişler. Mayıs mı Haziran mı ne diyorlar, elde kalan bir mal falan denk gelmediği sürece bundan sonra alacaklarınız bu model olur denilmiş.
İkinci durum ise bir arkadaşım Samsung'tan sonra TCL'e geçti, teknik vs olarak çok acayip bir TV değil, standart bir şeydi sanıyorum, 1 yılı geçti galiba, problemsiz falan kullanıyorlar.
C645'in fiyatı ve oyun TV olarak geçmesi fena halde cezbediyor.
Şu saatten sonra standart bi TV almak istemiyorum, maks 50-60hz gösteren falan... Evlenirken aldık, üst model LG almadım diye pişman oldum.
Yıl sonuna doğru başka doğru düzgün bi alternatif çıkmazsa değiştiririm olmadı bakalım.
Flood gibi olacak ama burada marka bazında servis yorumları yapmış
https://youtu.be/hOprEDqIF2E?t=667
TCL Hisense gibi markaları adetli kullanıyoruz.
Hisense bana daha güzel geliyor daha kaliteli gibi ama TCL de bilkom farkı var çok sevdiğimden değil ama daha güvenilir ve hızlı ilerliyor süreç
x2 x3 fiyat farkı vermeden aynı özelliklerde TV kullanmanızı sağlıyor. Kesinlikle tavsiye ederim. İşletmelerimiz için minimum 200 adet kullandık kullanmaya devam ediyoruz.
"bu sektorun mercedes'leri" kuculmedi, yokolmadi. sony, panasonic, toshiba, sharp vb. firmalara bisey olmaz.
kuculup yok olan TR pazari. uzun suredir burasi banglades kilikli bir ulke olarak degerlendiriliyor. bu seviyedeki pazar musterisinin biseyden anlamadigi ve butcesinin minimum oldugu varsayilip vasat ve alti modeller satilmaya calisilir. satin alamayan adama ne getirecek? haliyle TCL vs. gibi alt, daha alt, en alt kalite urun getirecek, gayet normal.
1. dunya ulkelerinde ise sony, panasonic, LG vb. firmalar her zaman goruntu kalitesi rekabetindeler ve daha ustun modeller cikmaya devam edecek. goruntu kalitesinin yaninda "ozellik zenginligi" gibi baska kriterler de var. entegre player/uydu aliciya sahip olmak gibi.
"elektronik isi biraz da sans" bir hurafe.
son 10 yilda tureyen, yetkinligi dusuk, cehaleti yuksek TR servis sektorunun isinde basarisiz oldugunu musteriye farkettirmemek icin uydurdugu bir laf. bu lafla ayni zamanda kendine yalan soyleyip basarisizligindan kacmaya calisiyor.
kutudan bozuk cikan sifir urun (dead-on-arrival DOA) her zaman olur, modern seri uretim imkanlari ile DOA orani cok cok cok dusuk seviyelerde. elektronik cihaz omurleri dogru sartlarda calistirildigi zaman cok cok cok uzun (40-50 yil ve otesi). elektronik mekanik gibi asinmaya tabi birsey degil. bu degerlendirmeleri yaparken unutmayin ki elektrik supurgesi, camasir makinesi gibi urunler saf elektronik kategorisinde degil.
sahsen kullandigim 15-30 yil yasinda bir cok elektronik urun var.
ANCAK;
elektronik urunler icin en onemli konulardan biri ev/ofis elektrik altyapinizda duzgun desarj eden TOPRAK HATTININ bulunmasi.
"kart yandi", "durup dururken bozuldu", "elektronik isi sans isi" gibi cumlelerin buyuk cogunlugunda toprak hattinin gorevini yapmamasi yatiyor. uzatmadan sunu soyleyeyim: toprak hatti ELEKTRONIK CIHAZ arizalarina yol acacak parazit sinyallerin topraga desarj edilmesi icin kullanilir. elektrikli cihazlar icin (buzdolabi, termosifon vb.) baska gorevi var, ikisini birbirine karistirmamak lazim.
TR'deki binalarda maalesef yeni/eski farketmeksizin toprak hatti duzgun degil. bu konu TR ortalamasi yuksek okul diplomasi bile olmayan "usta" tarafinda "gerek yok yeaa" olarak degerlendirilir. cogu evde prizi acin, toprak-notr hatinin birbirine baglandigini goreceksiniz. usta aciklamasi: "iptal ettik abi".
toprak hatti OLMASA BILE aldiginiz TV calisir. elektrik hatlarindaki paraziti teknik altyapi olmadan tespit edemezsiniz. bazi durumlarda hoparlorden gelen vinlama sesi ile kendini belli eder.
seyredersiniz.
bir gun bozulur.
servis der ki "omru bitmis", "sans isi", "bu modeller boyle cikti". ayni potansiyel sorun uydu alici, bluray player, bilgisayar gibi cihazlar icin de gecerli.
en basitten en ustun modele kadar hangi TV'yi alirsaniz alin, aletten olabildigince iyi goruntu almak icin;
- enhancer/optimizer/deeper color/acayip deep color falan filan gibi yapay ozellikleri kapatin.
- seyredeceginiz odada arka plan isiklandirmasi saglayin; forumda Philips'in isik sistemini kullananlar konu acmisti.
- TV'ye giden yayin kalitesini arttirmaya calisin: youtube'dan kalite beklemeyin. hicbir stream firmasi (Netflix, Disney+ vb.) bluray kalitesine cikamaz. Full/Ultra HD bluray her zaman olabilecek en yuksek goruntu kalitesini saglar. Astra uydulari gibi uydulardan yabanci kanallari seyrederseniz kanal d, show tv vsvs.nin yerlerde gezdigini anlarsiniz.
toprak hattinin OLMAMASI bazen goruntu kalitesini dusurebilir. benim Panasonic Viera plasma TV'de toprak hatti sonrasi renk degerlerinde gozle gorulur bir kalite artisi oldu.
konu genis, araba forumunu hardware forumuna cevirmemek icin daha fazla yazmiyorum. TV & video sistemi ile muzik sistemi arasinda buyuk benzerlikler var. muzik sistemi kalitesine onem verenlerin uyguladiklari prensipler TV icin gecerli.
:heyoo:
abii agzına saglık ,egitim şartt diyorum bende :D
Güzel yazı ama sanki tek problem elektrik gibi olmuş, yalnızca o noktada pek katılmayabilirim. Yoksa tüketici bilinçsizliği, pazara giren ürünler vesaire anlamında katılıyorum.
Bu arada pazardan Sony çekilince LG ve Samsung'un "fahiş" fiyatlara çıktığı söyleniyor, doğru mu bilmiyorum.
Elektronik hala şans işi iddiasına devam edebilirim sanırım yalnız :) Bir malı alırsınız bozulmaz etmez, başkasına aynısını aldırırsınız elli kere bozulur. Tavsiye ettiğinize pişman eder :)
Bir de işin garibi, DOA olur da, TCL'lerde normalin üzerinde bir kırık teslim muhabbeti varmış, dikkat çekmiş, X'te yazmışlar, DH'de paylaşmışlardı.
Neyse, kısaca şöyle diyeyim;
Halihazırda 120-140hz görüntü destekleyen, 4K, görüntü kalitesi düzgün, TCL C645-745 serisine birebir rakip olabilecek "oyun" TV tavsiyesi isteyeyim madem.
Ama olamıyor işte genel itibariyle, benzer özelliklere sahip LG Samsung'lar rahat iki katına geliyor.
Ha 20'ye TCL yerine 40'a şu LG var çok daha iyi ve 9 taksite veriyor aha şurası diyorsanız hemen alayım :)
Evet ya bakıyorum bakıyorum çok acayip fiyatlar çıkıyor.
Almışken de öyle süper standart bir TV almak istemedim. Samsung'un çok güzel bi TV'si var, S90D idi galiba, 50 küsür bin TL en ucuz. 55 inch o da..
Peşine 9-12 taksit işleri olursa anca öyle alabilirim herhalde. O da nette zor, bayi falan dolanayım bari fırsat bulduğumda.
Yok yanlış yazdım, S90D 69 bin TL civarı ve etrafta pek yok :)
Bahsettiğim LG C4 imiş galiba, 50 küsürlerde. O da güzel bir oyun TV...
Bir de LG OLED55C34LA var, C4 ile aynı değil galiba ancak o da iyi görünüyor.
ok boomer. :D
yazı neresinden tutsan elinde kalıyor.
dünya tv pazarından haberiniz yok üfleyip durmuşsunuz. ölmedi madem bir zamanların devi sony dünya pazarının yüzde kaçına sahip? toshiba'nın sahipleri kim? bu dediklerim diğer firmalar için de geçerli?
sony telefon piyasından silindi gitti, nokia ve blacberry gibi devler iflas etti. toshiba ve sony laptoplarda da patladı. kısacası devler bir bir patlıyor. tv sektöründe de patlıyorlar daha da çok patlayacaklar siz kabullenemeseniz de.
https://www.internationalbrandequity...market%20share.
elektronik işi biraz da şans artık. eskisi gibi 30-40 sene çalışan beyaz eşyalar yok. hele tv'ler her sene yeni modeli çıkıyor hangi firma ister 30 sene çalışan tv yapmak ha yapsa kim kullanmak ister 30 senelik tv'yi?
entegre uydu alıcı mı?:D herhalde temizinden 15 senedir hemen hemen her tv'de var bu :D a101'den zubizeretta marka tv alın onda da var.
bi de şey şu kölelik zincirlerinizi çıkarın artık. 1. dünya ülkesi tv satış rakamlarının ve rekabetin uçuk olduğu Abd pazarında 4 japon firması(sony-sanyo-sharp-toshiba(toshiba'nın sahibi hisense:D)) 2 çinli'den (hisense-tcl) daha az tv satıyor.
Türkiye çok ciddi nüfusa sahip ciddi de bir ekonomi. genel vaziyet boktan olabilir ancak her zaman hiçbir krizden etkilenmeyen yüzde 10'luk bir kesim var. 8.5 milyon insan yapar. bu insanların tv alırken lg'de samsung'da daha ucuzu var sony almayayım dediğini mi sanıyorsunuz? eskisi gibi satamamak onların suçu.
aynen biz 3. dünya ülkesiyiz o yüzden samsung 850 binlik tv getirmiş piyayasa aynen :D
SAMSUNG QE 98QN990CTXTK TV Fiyatı ve Ozellikleri- Vatan Bilgisayar
850 binlik TV al
HDMI yerine kolelik zinciri tak
koselerine kucuk carki felekler tak
sans isi, dondur dondur goruntuyu ayarla
toshiba'nin sahibi kadir toshiba, yakin arkadasim
TV isi zort, kayseri halinden sogan alip istanbul halinde %10'la veriyorum dedi
yani sen dogru biliyomussun
(nasil cevap?
oncekini tutamamissin bunu tutasin diye cok teknik yazdim
ergenligini atinca like'lamayi unutma)
Söz biliyorsan söyle, inansınlar; bilmiyorsan söyleme, seni bir adam sansınlar.
Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, bilgiye ve bilgelikte temkinli olmanın önemini vurgular. Eğer bir konuda yeterli bilgiye ve anlayışa sahipsek, düşüncelerimizi açıkça ifade etmeliyiz. Ancak, konu hakkında yeterli bilgiye sahip değilsek, sessiz kalmak ve öğrenmek daha iyidir; bu sayede saygınlığımızı koruyabiliriz.
Hmm evet öyleymiş galiba, önceleri oyunda aktif olsun yeterli diyordum ama "gerçek 120" olması daha iyi olacak yayınlarda falan da, box kullanıyorum zaten.
Aynen öyle işte en yakın LG'yi 50'ye bulabildim. 9-12 taksit olursa alırım da bu şartlarda TCL ağır basıyor. Dediğim gibi marka konusunda soru işaretlerim var yalnızca, onu aşamıyorum, acaba acaba modundayım.
@DOHC
Ne yapayım Grundig'i yav, özelliklerini bile doğru düzgün vermemişler, ben TCL'e zor yaklaşıyorum sen Grundik dedin :D
tv'de yerlilere pek bulaşmazdım ben olsam. daha bi kırk fırın ekmek yemeleri gerekiyor.
bu arada 2024 modeller gelmiş :D bu işin sonu yok ama f/p kralı tv yapmış adamlar.
https://www.teknosa.com/tcl-tcl55c75...B&gclsrc=aw.ds
asla kaçırmazdım. 144hz panel desteği, mini-led, 500'ün ezirnde local dimming zone, HDR 1300 nit parlaklık, dolby atmos, dts, onkyo ses sistemi, gerçek 10 bit panel. adamlar elinde ne varsa yağdırmış tv'ye.
Az yorum bakayım dedim, süpersonik uydu alıcısı hata yapmış galiba, kanal kayıt ederken saçmalamış kendi kendine kapanıyormuş ve Türksat'ta olmayan poker kanalı falan geliyormuş, Şikayetvar'da 1-2 şikayet var böyle :D
İşte böyle sorunlar gıcık eder mesela. Hoş, alıcısını kullanmam zaten i-kutu var, box var onları bağlarım da... Eh artık bu sorunları da çözün be kardeşim, olmasın...
bak işte o kısma bi şey diyemiyorum. gerçekten çok can sıkıcı hatalar. her sene yeni tv yapacağız diye yazılımsal olarak patlıyor markalar. her markanın altı şikayet kaynıyor maalesef.
bende sony tv var türkiye'de hemen hemen son gelenlerden. konusuna giriyorum hergün başka bir sıkıntı paylaşılıyor paraya sony diye kıydık ama o da hatasız değil. ha keza diğer tv başlıkları da öyle. bazen yazılımla çözüyorlar sorunları bazen çözemiyorlar ya da desteği kesiyorlar o kötü. benim tv teknik olarak 2020 ama 2021'de elektrik tüketimi için güncellenmiş model. hala daha yazılım desteği alıyor. umarım uzunca bir süre daha alır. validelerin evdeki lg 2 sene'de desteği kesmişti. bir de her akıllı tv'nin sonu akıllı kutu o yüzden panel kalitesine odaklanın derim..
Just a moment... sitesinin arama motoru bayağı detaylı imkanlar sunuyor.
Piyasadaki tüm modeller var mıdır bilmiyorum ama bence faydalı.
arkadaşlar neden TV alırken aman en iyisi bilmem kaç hz olanını alayım derdindesiniz. Alın standart ucuz yollu sağlamlığına emin olduğunuz bir markanın ürününü. 50 yaşıma geldim mevcut kullandığım tvyi 10 sene önce aldım Samsungun amiral gemisi 55 inç diye. Evlenirken 46 inç LG almıştım küçük geliyor diye değiştirdim. 65inçlerin kalitesi iyi değil diye. Samsungu hala kullanıyorum ama 2 sene önce ulan Tvnin görüntü kalitesi bozuldu artık değiştirelim derdine girdim. Hanımda araştırdığımı gördü hayırdır dedi. Anlattım yoo görüntü kalitesinde bişey yok dedi. Alla alla ne anlayacak o dedim içimden. Sonra Teknosaya gittim yine amiral gemilerini inceliyorum yakından cam gibi. Aha diyorum bizim Tv gitmiş. Eşim yanıma geldi. Beğendin mi diye sordu. Evet bak cam gibi dedim bizimki böyle değil dedim. Çekti kolumdan salonda oturduğumuz mesafeye çekti Şimdi bak dedi. Anaaa tamam fark var ama uzay değil. Hanım döndü bana yürü dr a gidelim dedi. Göz doktorum çocukluk arkadaşım herif prof oldu. Ona gittik. Ne şikayetin var dedi. Dedim böyle böyle Tv net değil bence Tv eskidi dedim. Baktı Tv de bi *** yok yaştan katarakt başlamış sol gözünde %60 sağ gözünde %30 engelleme var tv ye dokanma, olm bu kilolar ne gözü sittir et onu hallederiz dedi mide ameliyatı yaptırdı. Gerçekten de uzay kalitelisini bilmem o şu bu özelliğinde olanını da alsanız sevişme sahnesinde siz hala seyirci olacaksınız 3D de taksanız. O nedenle parçalanmayın tv için. Tv alırken de gidin bakın zaten yakından ohaa dediğiniz ayrıntıları oturma mesafesinden baktığınız zaman gözünüz kesin olarak göremeyecek hız ve mesafeden dolayı. Tavsiyedir oturma mesafenizi ölçün adımla. Gidin büyüklüğüne o şekilde test ederek bakın. Tv izlerken hareketli sahnede gözünüzü kafa çevirme sınırına kadar hareket ettiriyorsanız o tv size büyük demektir. Belli bir süre sonra baş ağrıları başlar sizde ulan neden benim başım ağrıyor diye düşünür durursunuz. En ideal mesafe göz hareketlenin minimumda olduğu mesafelerdir. Eskiden çocukken yakın oturma gözün bozulur derlerdi. Millet Tvnin başına oturur kedi gibi kafasını hareket ettirirdi başı ağrırdı gözüm bpzuldu sanırdı.
Peki abi :)
Yani bu şuna benzedi, zamanında bir araçtan bahsederken i10 kullanan vatandaşın biri, "ne var ki, bu da gaza basınca gidiyo, o da, ne gerek var ki" demişti.
Ona da peki demiştik, duruma böyle bakınca başka bir şey denemiyor ne diyeyim, "kardeşim bu 200 beygir, 100'e 7 sn'de çıkıyor, seninki 15sn'de çıkıyor, ikisi bir mi hiç" desem ne değişecekti. 4 tekeri var mı, var, koltuğu var mı, var... Araba işte...
Topraklama, dahili uydu alıcısından sonra katarakta geldik, hayırlı olsun, konu gittikçe ilginçleşiyor :D
TV seçim yardımında arkadaşlar bizi düşünüyor, almayın diyor, boşa masraf yapmayın :P :D
otomobil ile aynı şey değil birinde hissedebiliyorsun. Göz en baba 60 Hz i fark edebiliyor daha yükseğini algılayamıyorsun superman değilsen. O nedenle gidip saçma sapan paralar vermeyin 144hz vs olanlara bunu diyorum.
Gözün fark etme ve çizimleri sinema gibi hareketli görme işi saniyede 25 kareden sonra. Altına düştüğünde kare hızı düştüğünden gözle fark edilebiliyor. Üzerinde ne fark ediyor denilebilir. Ama fark ediyor. 50-100-200 FPS gibi rakamları da fark edenler var. Terim veya örnek anlamında belki yanlış ifade edebilirim, daha iyi bilgi sahibi olanlar düzeltebilirler.
Bunun haricindeki Hz muhabbeti ise FPS ile bağlantılı ve/veya benzer olmakla birlikte biraz daha farklı bu "Yenileme hızı" hikayesi.
Ben de çok başlarda "bizde zaten böyle yayın yok, ne yapayım 100hz TV'yi" gözüyle bakıyordum ancak işi bilenler ne kadar yanlış düşündüğümü öğrettiler :)
PC'de monitör alırken ve kullanırken de bunun olayını anlamış olduk. 6-7 yaşından beri oyun oynayan biri olarak sağlam bir oyuncuyum diyebiliriz. Bu noktada artık en ufak değişikliği fark ediyor insan.
Bir de atıyorum 50hz yenileme hızına sahip TV'de aşağıda kayan yazılar veya çok hareketli nesneler takılarak veya okunaklığı bozularak giderken, yenileme hızı bu anlamda değiştiğinde netlik ve akıcılık da bu anlamda değişiyor.
60hz'in üzerini göz fark etmiyor kısmı bu anlamda yanlış olabilir, zira oyunlarda yanlış mesela :) 60hz monitör ile 165hz'in gösterdikleri bambaşka olabiliyor.
Bu durumda 165hz monitöre de boşa para verdik, tüh :)
Standart bi kullanıcı olsam zaten böyle bir TV arayışına girip kafayı kırmayız :) Yoksa 20 bin TL'ye alırım bi Samsung veya LG geçerim.
Ancak bu aletleri gördükten sonra da az biraz da "merak" olunca, "işte TV, ne gereği var" olmuyor bu iş. Evet, "rahatsız" olan biziz kabul ama böyle :D