dün gece penceremin önünden,alt katta ki carrefour'un kolileri geçiyordu.
not:3.kattayım.
Printable View
dün gece penceremin önünden,alt katta ki carrefour'un kolileri geçiyordu.
not:3.kattayım.
gugle amca gece 2'de yağmur diyordu yağmadı sıcağıyla başbaşa kaldık
Arabayı garaja koyduk, gelen giden yok şimdilik buralarda da :D
https://www.img.gen.tr/images/2021/07/05/adsiz.jpg
yarın sabah ve öğle saatleri bu bölgeler dikkat etsin
Bu haftaici istanbul icin yagmur gozukuyor. Sali-persembe arasi , dolu riski var mi acaba ?
biraz önce leventte yeni çalışma arkadaşımıza arabasını teslim ediyorduk vazgeçtik , yeriner jet ski verdik . öyle bi yağmur vardı ona binip gitti
ümraniye beykoz arası ciddi sağanak vardı 1 saat öncesine kadar, silecek yetiştirmiyordu gerçekten
Düzce ve çevresi
Sakarya ve çevresi
Doğu Marmara nin kuzeyi hariç
Dolu riski yok denicek kadar az
18 Temmuzda sıcaklar geliyor 40-50 derece diyorlar
Sıçtık, dışarı çıkılmaz. Evde klimanın altında yamulana kadar takılırım. Ya da uzun bir bambu kamışı ile havuzda oturayım. Bugün zaten sıcaktan mı nedir, ofiste yerlere serildim. Benim bünye mevsim normali dedikleri sıcağı zaten sevmiyor, hafta sonu sıcaklığını hiç almayayım :(
41 yaşında kendimi 61 gibi hissediyorum :(
güneş resmen tecavüz ediyor,ama acayip keyif alıyorum:D
Şakası bir yana,gün içerisinde şapkasız çıkmayın mümkün mertebe.Gerçekten aşırı bir sıcak var.Ben ağustos çocuğu olduğum için seviyorum ama,bu kadarıda sağlık için fazla.
10 gün önce Antalya' daydım, hayatım boyunca bu kadar sıcak ve yakıcı güneşe hiç denk gelmedim. Kimle konuşsam bu sene gibi sıcak asla görmediklerini söylüyor. Havuzda çocuğun peşine gezerken koruyucu krem sürmeme rağmen pert oldum.
bu sabah hanımı bırakmaya çıktım klimayı açtım her zamanki gibi. bir anda fan gitti. Kompresör devreye giriyor ama fan üflemiyor. Fan motoru sizlere ömür. 36-38 derece sıcaklıkta sanayii de tamir edebileceğim yer aramak çok kötüydü gerçekten.
Klima yokken napıyormuşuz yav
Cumartesi günü 7 Ağustos için boğaz ve Anadolu yakasına iri taneli dolu riski mevcut
Guncellendikce bilgilendircem
Son dakkaya kadar çok şey degisebiliyor
Bu gece 2021-2022 KIŞ Dönemi ve önümüzdeki süreç ile ilgili yazacağım.
Pazar akşam Harbiye açık hava'da ıslanma ihtimalimiz nedir?
bu arada yarın daha sıcak olacağını ben bilmiyordum bugünden 3 derece daha sıcak olacak diye google söyleyince hasikiome oldum
Öncelikle yangın bölgesindeki arkadaşlarımız için tekrardan geçmiş olsun..En kısa sürede acılarımız dinecek olsa da ilerleyen senelerde bu tür afetler artacak maalesef.Vizyon,ilim,bilim..bir çok şeye ihtiyacımız var.
-Daha önce bahsettiğim gibi daha çok sıcak daha çok soğuk yani mevsimsel kaymayı 2025'e kadar peak yaparak yaşayacağız.Uzun vadeli planlarınızı bu yönde yapınız.Özellikle bu değişimden kaynaklı doğal afetlerin artışı ve doğanın kimsayal tepkiye uğraması sonucu oluşacak her türlü hastalık vb tehditlere karşı artık ciddi derecede önem vermek zorundayız.Üzerinde yaşadığımız dünya ciddi bir değişim yeni bir sürece giriyor çünkü.Sadece ülkemiz için değil bir çok bölgede güçlü afet vb haberleri göreceğiz maalesef.
-1 eylül itibariyle yaz bitmeye başlayacaktır.Rölantide tatlı bir ılıman hava eylül ayının ilk yarısında hakim olacak.Eylül ayının 2.yarısında ise ufak bir sıcak atak olabilir.
-Ekim ayının geneli serin,bol yağışlı geçecektir.
-Kasım ayında pastırma süreci uzun geçecek,en sıcak kasım ayı olmasada top 3'e girebilir.(soğuk kasım-soğuk kış tezini aksatcağını sanmmıyorum ama)
-Aralık 10'a kadar ülkede ciddi bir kar yağışı / atağı beklemiyorum.Aralık 10-20 arası uzun sürecek kuvvetli kar /don / tipi göreceğiz.
-Kar yağışlı bir yılbaşı marmara bölgesi için mümkün.
-Ülkenin batısı aralık-ocak ayında kar yağışına doyacak.doğusu ise şubat-mart ayında doyacaktır.Soğuk ve kar görmeyen yer (kıyılar hariç) kalmayacaktır.
-Kıyılarda ciddi yağışlar göreceğiz kış boyunca.
-Ciddi don tehlikesi ve tipi şeklinde yağışlara tanıklık edeceğiz.
-Geç gelen ama sibirya ataklı bir kış olacak.
2020-2021 döneminde olduğu gibi bu dönemde de kendi sınırlarımı zorlayarak nokta atışa devam edeceğim :) Eylül 15 gibi tekrar revize edeceğiz. Sizlerin bilmesi gereken en önemli şey her şeyin extreme noktasını yaşayacak noktaya gidiyoruz.Herkes kendini hazırlasın.
Engin bilgilerinizle bizi aydınlattığınız için teşekkür ederiz red fish bey.
Bir şey soracağım hala gölde kıvrıla kıvrıla yüzüyoe musunuz? :D :D :hahaha:
Merhaba tekrardan
Yeni çıktılar geldi
Dolu ihtimali %30 ( iri taneli)
Özellikle boğaz hattı ve Anadolu yakası risk çok ciddi şekilde devam etmekte
Yarın da son ciktiya göre yorumlucam
Ancak önlem almakta fayda var
Şansımı seveyim düğün için birazdan İstanbula gideceğim arabayla cuma ve cumartesi akşamı...