Atın ölümü arpadan olsun benimle mi yaşıcak amünüm :hehe:
Printable View
Cuma akşamı ve Cumartesi için istanbul anadolu yakası dolu tehdidi devam ediyor mu acaba?
Konu hakkında okuma yapacak arkadaşlardan destek ve bilgi beklemekteyiz.
Teşekkürler.
İstanbul'un diğer bölgeleri de aynı ise havanın bulutlu olmasından dolayı yer çok fazla isinmayacagindan süper hücrenin çok olası olduğunu düşünmüyorum. Çok iri taneli dolu olmayabilir. Sadece 2017de dolu yemiş biri olarak tahminim bu şekilde
tecrübeden kaynaklı tahmin olsada teknik açından tahmin değil maalesef :) Yeryüzünü sıcak olması doluda etken değil maalesef.500 ve 700 hpa sıcaklığı ve bu birimlerdeki rüzgarın dikey/yatay salınımı , 850hpada ki neme kadar bir çok faktör var.Şu a gözüken risk çok yüksek en basit değer cape bile 2150 lerde.. süpernova zaten 2k'da start veriyor.tabi bütün her şeyin olup , en ufak parametre koşul sağlamazsa o dolu düşmez.Yani tek bir etkene , dayanmak imkansız :)
aracı bu sabahtan kapalıya koydum..pazartesi,salı gününe kadar çıkarmam.Kafa rahat olsun.
Yarın Yeşilköy-Büyükçekmece-Etiler gezmem vardı, dolu yer miyiz ki?
@S.Özeren Pazar günü risk var mı? Ya bir anda 14 derece düşüyor hakikaten iyi şeyler olmayabilir :(
Beyler expapos sitesine girebilen var mı? Ben güvenlik nedeniyle giremiyorum.
https://pbs.twimg.com/media/E8Gw_rJX...pg&name=medium
https://twitter.com/BunyaminSurmeli/...13570760257542Alıntı:
#İstanbul #Kırklareli çevrelerinde bu akşama kadar çapı 2 cm’den büyük #dolu oluşma ihtimali (sarı alan) yüzde 15. Kırklareli kıyılarına doğru olan alanda ihtimal yüzde 30’u bulur.
İleri doğru kayıyor her baktığımda akşam 9 diyordu şimdi sabaha karşı diyor fırtına
İstanbul'u pas geçer, İzmit'ten başlar bu hızla :)
Kapalıya aldık bekliyoruz. İnş doluya çevirmez.
Son güncelleme
Anadolu yakası ve batı Karadeniz iri taneli dolu riski bu sabaha kadar %20
Yarın sabahtan öğlene kadar %10
Antalya Burdur ve çevresi yağış alacak orman yangınları adına çevrede nem de yukselicek
Muğla vs malesef yağış yok.
Karadeniz de sel riski var
Havada bulut mulut kalmadı bu saatten sonra artık yağacağını sanmıyorum. Ne kütlesiyse o pas geçti gitti herhalde.
1 damla bile düşmedi ama olsun risk varsa mecbur tedbir alacaz kaskomuz yok :)
Ya dün akşam peder radar görüntülerine baktı, bizi pas geçecek gibi gözüküyor dedi. Ona rağmen ne olur ne olmaz diye otomobilleri sarıp sarmaladık. Ben yolculuğu erteledim. Bu kadar aksiyon aldık ya bir *** olmadı.
Bir seferde maunvalidenin yazlıkta baktım git gide yaklaşan yıldırım topluluğu var. Kapalı garaj imkanı yok. Bagajdan yoga matlarını çıkardım üzerine serdim bantladım. Gece vakti millet bana balkondan bakıyordu ne yapıyor bu zır deli diye. Hava bir anda buz gibi oldu, ulan gelir beni bulur dolu yağar diye önlemimi aldım diye cevap verdim. Kaba etiyle gülenler mi istersin ne ararsan vardı.
Yetmedi, mad max kıvamına getirdiğim otomobille yakındaki akaryakıt istasyonuna gittim, orada ters açıda kalan üstü kapalı bir yere çektim otomobili. Göz gözü görmeyecek şekilde yağmur yağdı, hiç dolu oluşmadı. Birkaç saat bekledim tamam lan bitti gitti diye evin önüne döndüm. Sabah mermi gibi yine yağmur yağdı.
İşin özeti, dün ben hava durumuna bakmayıp Subaru'yu dışarıda tutsaydım, gece fındık tanesini geçtim tenis topu büyüklüğünde dolu yağardı. Bu kadar önlem aldım, sağa sola ekran görüntüleri attım, yine bir mok olmadı.
Ofisteki arkadaş bile hiçbir şeye bakmadan ya salla gitsin bir şey olmaz dediydi. Olan benim yolculuğa ve hanımın aşı randevusuna oldu. Az önce de eşim aradı, ne oldu dolu yağdı mı dedi. Kem küm ağzımda lafı dolandırdım, ya halen risk var dedim. Kesin küfür etti.
Yapacak bişey yok abi
Önlem alınacak değerler vardı
Son güncelleme de oranı ve bölgeyi de yazdık zaten
Benim kendi aracım da kapalı otopark da ki dolu ihtimali olmayan bir bolgedeyim
Yaa bişey olmaz mantığı bana ters
Havada ki tüm değerler uygundu
Batı Karadeniz için hala öyle..
Yanildiysak ülkenin mgm sinden havayı koklayan adama kadar herkes yanıldı :)
Yahu hava tahmini adı üstünde, değerlere bakıp bir tahmin de bulunuyorsun. Emeğinize, bilginize sağlık, tutmadıysa sizin suçunuz, kabahatiniz yok :)
İstanbul'da yağmadı ama Bursa'da gece yağmış. Ha bende radara bakıp yahu bu bizi pas geçecek herhalde dedim ama ne olur ne olmaz diye seni dinledim. Her işte bir hayır vardır derler.
Sağlık olsun, siz uyarınızı, bilginizi, emeğinizi esirgemeyin :)
Karabük'te yangın bölgesine yağmur yağması sevindirici oldu. Bu arada telefonun uygulaması şimşekli yağmuru normal yağmura çevirdi akşam 9da yağacak gibi
İşyerinde bi vatandaş vardı bizim, meteorolojiye sövüyodu durmadan, adamlara mail falan atıyodu sizin yapacağınız tahmini diye.. Ulan dedim gelip alacaklar seni mal mısın :)
Aynen adı üzerinde tahmin sonuçta, adam diyor ki bir sürü parametre var biri olmadı mı iptal...
Benim de gözlemlediğim, teldeki uygulamalar falan da en çok 1-2 gün kala net en tutarlı tahmini yapıyor. Rüzgar, bulut, hava akımı bilmemne artık o zaman net hale geliyor çünkü anladığım.. Öteki türlü, uzaktan aha geliyor dediğin şey başka bi hava akımı bilmemne ile karşılaşıp yön değiştiriyor etkisini yitiriyor, bişey oluyor.
Yangın yerlerine yağsa bol bol... Oralarda da hava dönmüş biraz neyse ki, nem artmış, sıcaklar biraz etkisini yitirmiş falan. İnşallah iyi olur..
Çok doğru bir yorum
Parametreler çok uygundu istisnasız hepsi dolu yağışı diyordu
Biraz önce inceledim dün gece verilerini
Biz uyurken sıcaklık düşüşü ve kuzeyli rüzgar cape değerini indirmiş assagiya , yağmuru da almış goturmus
Dediğiniz gibi bu bir tahmin ve hepimizde temmuz 2017 travması olduğu için daha hassas davranıp önlem alıyoruz
Valla buradaki yorumlarınıza bakarak çoğu kez önlemimi alarak hareket ettim. Herkesin bildiği gibi "tahmin" sadece.
Emeklerinize sağlık.
Gittim geldim dolusuz kurtardık şansımıza :D