Selamlar, 19 Mart-28 Mart arası günlerde İzmir-Ankara rotaları nasıl olur; kar olur mu?
Printable View
Selamlar, 19 Mart-28 Mart arası günlerde İzmir-Ankara rotaları nasıl olur; kar olur mu?
Zenginlere eğlence oldu bence bu yıl yeterince. Umarım yağmaz kar mar.
perşembe cuma yağacak alt tarafı ama 1987'den beri yağan kar gibi filan diye manşetler atıyorlar. Bence zor. @Evrenoz poponuz ne diyor :D
Kar havası yok
amatör eğlendirir
1987 yılından beri en etkili mart sistemi olacak aslında ama herkes çarpıtarak yazdığı için farklı algı oluştu insanlarda. Herkes 1987'de yağan kar gibi olacak sanıyor. Geçen sistemde ki gibi bir kar yağacak diye öngörülüyor ama 1987 ile uzaktan yakından alakası olmayacaktır.
havaforum a göre baya yagacak diyor.Perşembe günü ve cuma günü etkili olacağı yönünde
ben denıldıgı kadar yagmayacak hatta anca yarısı yagacak dıye hala ısrar edıyorum.
Bu buradan kontrol ediyorum, yoğun bir kar görülmüyor gibi.
Map | Poseidon System
Perşembe günü İstanbul kuzey ve orta kesimleri kar ile buluşacak
Güney de örtu yapacağını sanmıyorum ani bir sıcaklık yükselişi var
En fazla 2cm yapar güney için
Cuma günü biraz mola biraz yağış almaya devam edicez
Herkesin bahsettiği vortex etkisi %45 ihtimali mevcut
Eğer gerçekleşirse İstanbul anadolu yakasi tokadı yer. Çok kısa bir sürede ciddi birikim yapar.
Cumartesi ve Pazar günü icin vortex ihtimali var.
Bu sistemin kazananı başta barajlar olmak üzere, bursa, İstanbul kuzeyi ve Anadolu yakası olacak
Yüksek rakım da olan heryer de kar yagisi ve örtü gozlemlenicek
Hayatı felç eder mi ? Çok emin değilim o yüzden net de konuşmak istemiyorum
Bütün herşey yolunda gider xx yerlerde yazıldığı gibi kar alırsak güney 5 8 cm
Avrupa Kuzey 20 25cm
Anadolu kuzey 25 30 cm
Bursa 15 20 cm
Kar alır
Mükemmel senaryo bu :)
hava sert, ama kar kokmuyor
okullar falan da tatil edilmiş 14 marta kadar
hani yağsa yağsa, 2 günde ne yağacak ne kadar yerde duracak
1-2 günlük eğlence diyorum ben hala
Not : kaynak burnum, lokasyon küçükyalı
maslakta güzel yağıyor şu an
enım gorusum bellı......
Bu sabaha karşı İstanbul iki yakası da komple kar yagisi almaya baslicak
İki gün önceki modellere göre perşembe ve cuma yağacak olan kar miktari artmış durumda.
Sırasıyla kuzey orta ve güney örtü yapacak..
Cumartesi günü vortex ihtimali %50 üstüne çıktı ve tam İstanbul'u hiç bir yeri açıkda birakmicak şekilde yön degistirdi.
Tekrar yön değişir ise bilgisini mutlaka geçerim
Vortex in vurduğu senaryo = afet
Şuan 12 Mart öğlen ve 12 martı 13 e bağlayan saatlerde iki atak şeklinde gelmesi çok muhtemel
O sebepten ;
12 Mart a dikkat edilmeli havalimanı planları varsa ertlenmeli
Üçüncü havalimanında mahsur kalmak şans olmucaktir bile bile lades olcaktir.
Bursa balikesir Sakarya Düzce Bolu kar alacak
bahçeşehir yine kara gömülür gerisini bilmem
Tam da C.tesi günü İstanbul Havalimanı'ndan uçuş var heyetle...
Bakalım ne yapacağız. Sabah erkenden gideyim içeride takılayım diyorum. Buralarda hiç bir şey olmasa bile oralar sıkıntı olabilir. Arkadaşların dediği gibi, alana ulaşım rahat bile olsa atıyorum bi hava muhalefeti bilmemne oldu mu zaten bittik. Bir yandan "ya döner o bir şey olmaz" kafasındayım, diğer yandan da korkuyorum. Hayırlısı olsun :)
Güncel olarak vorteks batiladi , sistemin başından beri Anadolu yakası şanslı gözükürken bu sabah itibariyle Avrupa yakası şanslı gözüküyor
12 marta ben dikkat edilmesini şiddetle öneriyorum
Bugün ve yarın yağacak olan kar bişey değil
anadolu yakasi sahil kesimleri yerde hic birsey tutmuyor. ve cok yogun bir yagista gelmiyecek gibi gosteriyor accuweather
Her yer tatil.İş yerleri erken çıkış veriyor ortada kar yok.Birden başlayacak heralde kar yagışı.Beklemedeyiz.
bir yağıyor bir güneş açıyor
Gayet tahmınım dogrultusunda gectı anadolu yakası ve avrupa yakasının buyuk bolumu
Okulları bos yerıne tatıl etıler bugun. Yarın bıraz daha fazla kar ama cmtesı ınsallah kar goruruz.
Evet beyler yarın kar biraz daha artmış olucak
(Kuzey ve Anadolu yakası daha şanslı)
Yüksek rakım vs yine devam
Gece buzlanma vs ile daha iyi tutanacak
Bu geceden itibaren sıcaklıklar istenilen seviyeye düşüyor
12 Mart vortex dediğimiz muhabbet öğleden biraz daha akşam saatlerine kaymış vaziyette
Etkileri yinede öğleden itibaren yavaş yavaş göstermeye baslicak
İlk ciktilara göre gücü biraz düşmüş durumda ancak yinede kar yapacak
Olma ihtimali %50
Daha doğulu gelirken şuan itibariyle daha batılı vurcagi kesinleşti gibi bişey ( yarın bunun için son yorumu yapicam )
Kesin olarak 87 diye abarttilan bir kar olmucagini net olarak bugün soyleyebilirim
20 marta kadar gotumuz donmaya devam
Dün whatsap grubuna yazdığım mesajı geç girdim kusura bakmayın
Argo varsa görmemezlikten geliniz :)
1 kardan adamlık kar birikti araç üstlerinde
Çocuk oynasın sevinsin
Yollar temiz
Lokasyon Küçükyalı
arnavutköy yeni havalimanında çalışıyorum. buralarda ayrı bir iklim var heryer bembeyaz :)
Bayrampaşa full dolu durumda şuan,
ama insanlar geçen kardan ders alıp çıkmadıkları için yollar da rahatça tuzlanmış.
sancaktepe felç. altunizadeden üsküdara sabah 6:40 DA İNEMEDİ OTOBÜSLER. arayollar kaderine terkedilmiş zaten
Şu günde bile kar lastiği olmayan arabayla dışarı çıkıp yolu tıkayan, kaza yapan bir sürü araç görüyorum, bizim insanımız iflah olmaz gerçekten.
Güzel yağıyor. (Maltepe)
Bağcılar ve Güneşli'de 20-25 cm arası kar var ama yollar çok güzel tertemiz, iyi tuzlanmış
Çeşme otobanına bile kar yağmış yahu Bostanlıda güneşleniyoruz :hehe:
Bence şu ana kadar gayet tatmin edici yağdı. Bu önlemler olmasaydı durum daha kötü olacaktı ki sabah bile bir çok insan servisle yollarda kaldı. Hafta sonu inşallah daha çok yağar. Kar severim kar berekettir. Bu arada sürekli kar yağan yerler duruma alışık bizde insanların karda araç kullanma yeteneği neredeyse yok ve kış lastiği kullanımı da az. Sürekli olsa eğitilirlerdi illaki
Yani millet yollar açılmadı yok efendim kar küreme aracı nerede bilmemne diyor da, yahu kuzey Avrupada veya çok kar alan yerlerde yollar hep bembeyaz, sadece araç giremeyecek kadar kar yükselirse onu kürüyor adam. Bizde illa asfaltı görecekler, öyle bi kar küreme yok ki.
Çoğu sürücünün kar tecrübesi yok, normalde bile araba kaysa nasıl toparlayacak onu bile bilmiyor, karda çıkıyor. Tam cahil cesareti.
Bir de şöyle bi salaklık, sabah yol kar olmuş, servisler kayıp birbirine çarpmış, yahu fotoğraf çek kaldır arabayı, adam gibi hasar yok bir şey yok yaslanmışlar birbirlerine sadece mesela, inmiş mal mal bekliyolar, servisler yolun ortasında. Arkadan biri gelip duramayıp çaat diye bunlara vuruyor.
Araçta kar lastiği olsa ne olur, adam lastikleri kilitlemiş freni bıraksa sağa sola kaçacak, durdurmak için kaldırıma yasla bişey yap, yok kilitlenmiş direksiyon başında öööööyle kayıyor... Sana en kral lastiği en baba aracı versek ne yapacaksın?
Zamanında 5 kişi Giulietta ile kış lastikleri ile sezonda Kartalkaya'ya çıktık, çıkarken lastikler deli gibi tutuyordu, neredeyse kuruda gibi fren yapıyordum duruyor, gaza basıyorum gidiyor... Yerler bembeyaz... Çıkarken sağa sola kar yığınlarını aşıp tarlaya oraya buraya uçan 4-5 tane Range gördüm, birini traktör çekiyor, diğerine zincir takmaya uğraşıyorlar, yanlarından gazlaya gazlaya geçtim resmen. Ne yapıyorsunuz abi siz, nasıl becerdin öyle uçmayı.
Bu adama istediğin kadar kar küre ne olacak. Hala lastiksiz çıkıp mal gibi kalan var.
Bu akşam dek yağışları ara ara devam edicek ara ara duracak
Yarın beklenen vortex ihtimali %80 yani nerdeyse kesin
Ancak dünde bahsetmiştim gücünü bir tık kaybetti diye
Bugün ki ciktilara göre üstüne biraz daha kayıp eklemiş durumda
Cumartesi günü öğlen saatlerinden sonra gücünü tüm İstanbul da hissetirmeye baslicak
Hemen hemen heryer kar alicak..
Vorteks İstanbul a kuzeyden boğaz çevresini batilayarak girdikten sonra doğuya donucek
Sakarya zonguldak vs de bu vorteks den nasibi alicak
Sistemin bir ayak kısmı ise Bursa Yalova civarına doğru gidicek kısa ve etkili bir kar yağışı olabilir
Soğuklar bir süre daha devam edicek pazartesi sabahı belki ufak bir kar yağışı olabilir ancak etkili olmucak
Vortex giriş yapmadan Anadolu yakası kara gömüldu :)