demeyim diyorum yine allah kimsenin başına vermesin de , su testisi su yolunda hesabı, o paraların olayı belli çoğunun, ama tabi aralarında gerçekten madur olanlarda vardır.
Printable View
demeyim diyorum yine allah kimsenin başına vermesin de , su testisi su yolunda hesabı, o paraların olayı belli çoğunun, ama tabi aralarında gerçekten madur olanlarda vardır.
Bizim millet düdüklenmeyi seviyo. İkinci vakaya benziyo yapmayın etmeyin. Para bağlamayın diyorlar adamlar sen bizim para kazanmamızı istemiyorsun diyorlar. AL git kazan hadi. Bunlarla iş yapan birkaç esnafı uyardı arkadaşlar. Onlar yırttıda. Diğerlerine allah sabır versin. O kadar belli ki rams vurgununun aynısı ya.
aynı araba 8 kişiye satılmış herhalde. birde parası alınıp satışı verilemeyen verilmeyen araçlar var sanırım. lamboların ferrarilerin üzerine kredi çekip rehinli araçları başkalarına satmışlar diye duydum tabi. Bunların hepsi kulaktan dolma etrafta sağda solda konuşulan şeyler. Gerçek çıkar zaten bugün yarın ortaya.
Star'da Babil diye bir dizi var, Ponziyi çok güzel anlatıyor, 'bedavadan fazla kazanma hırsı insanoğlunun en büyük zaafıdır!'...
çoğumuzun aklındadır mesela TT dahil, bi 200.000 tl olsa da araba alım satıma başlasam 1 senede 2 ye katlarım parayı! e tamam 2 ye katlama %50 kazan, vereyim sana 200.000 tl... 200.000 tl sermaye 100.000 tl sen kazan 100.000 tl de ben kazanayım, ooo Ahmet beyler de burdaymış, ver abi 200 de sen, MUstafa duymuş 400 yatırayım diyor, tamam abi madem sermaye büyüdü koy 2 tane ferrari, kupondan daha fazla kazanırım...
bu sistem 2 sene sürse, herkes benden parasını tıkır tıkır alsa 3 ya da 4. sene sermayeyi yarıya kırdır 3 adama sat ne var ne yok al kaç... evet sistem bu...
portföydeki araba tutarı yaklaşık 30 milyon tl, 30 milyon TL ile bir kişi galericilik yapar mı hocam? en ucuzundan bankaya yatırsa sene sonu 2.5 milyon kazanır, piyasanın durumu ortadayken... lüks galerilerinin son 10 yılda uyguladıkları sistemlerden biri bu katılım paylı sistem diğeri ise para aklama, bana 10 yıldır işini yapan kaç tane lüks galeri sayarsınız?
abi ben olayı kafamda tam oturtamadığım için soruyorum yanlış anlama
mesela ben borsa, viop falan ufak tefek yatırım işleriyle uğraşıyorum, bana gelip "sana para versek bize ne kadar kar verirsin?" diye soruyorlar hesabımı yapıyorum riskimi koyuyorum geri dönüş oranlarına bakıyorum vermem gereken aylık max %2 ama eminim ki kimse %2nin yüzüne bakmaz bu ülkede herkes kolay yoldan zengin olma derdinde
şimdi bu adamlara para yatıranlar aylık %7-10 kazanıyorlarsa bunun bir yerde patlayacağını bilmeliler eğer onun da farkında olarak girdiyseler bu işe ağlayacak bir durum yok bile bile lades..
Bunu yapan o kadar çok galeri var ki. Eşden dosttan 50.000-100.000-500.000 paraları alıp işletiyor. Banka mevduat faizinin üstünde de para verdiği için cazip geliyor. Mesela 3 ay kadar önce benim en yakın çocukluk arkadaşlarımdan birinin kuzeninin antalyada galerisi var o dönemde ben arabamı satmışım 300.000 gibi bir param vardı çocukla bende tanışıyorum bana dedi abi parayı bana 1 haftalık verebilirmisin acayip bir range yakaladım sadece 1 hafta durcak bende 308.000 gibi vericem sana, ben de en kötü o arabadan 40-50 bin ekmek yerim dedi. Tamam dedim yolladım parayı 1 hafta sonra 310.000 olarak yolladı :) etrafımdakilere de dedim ulan ne güzel iş hiç yorulmadan havadan 10k geldi ben araba falan almassam veririm işletsin çocuk diye düşünüyordum tabi antalya da patlayan yeri duyana kadar. Eş dostta olsa tehlikeli işler bir daha gireceğimi sanmam
100.000 tl yatır, 1 senelik 150.000 tl lik çek al, sene sonu tahsil et... şurdan düşünün, portföy toplamı 30 milyon, hadi deki 10 milyonu konsinye, geri kalan senin, ne olursa olsun borcunu ödersin satıp, hepsini kapatamazsan da sistemini küçültüp döngüyü devam ettirirsin, bir insan bütün portföyü batırabilir mi?
İşimizin başındayız saçmalıklarında bugün... Allah herkese helal kazanç versin sabah snapleri de hiç sekmez
Hayırlı Cumalar snapi atıyor mu acaba arada?
rams noldu acaba