Başvurduk ama tepkş yok bankadan :)
Printable View
Var... hem kisiler hemde sirketler icin...
Bize 3400 dolar gelecek (2 yetiskin 2400 cocuk basi 100)
Sirket icin 2tip destek var...
Hepsine basvuracagim...
bugun ufak bir video cektim hatta bununla ilgili...
YouTube
bankacı arkadaşlarım diyor ki '3 ay sonra batacak ya da 6 ay sonra işsiz olduğu için krediyi ödeyemeyecek firmalara nasıl kredi verelim?'
bu iş hibeyle olur, vatandaşa borç para ayarlayarak değil...
Aralık sonundan beri hastalık biliniyor. Son giden kafile havaalanından otele, otelden havaalanına şeklinde oldu. Kabeyi görmediler bile. Kabe şubat sonunda araplar dışındakilere kapandı, martta tamamen kapandı.
Umreye gitmeleri sorundu. Hiç düşünülmedi bile. Allah bizi korur diyip gitti gidenler. 4 tanıdığım şuan Ankara Gölbaşında karantinada. Gitmeden önce herkes yalvardı iptal edin hastalık var diye. Karantinanın ilk günlerinde ortak yemekhane ve mescit kullanıyorlardı. Sonradan açığa çıkınca hemen ayırdılar. Bir önceki kafile karantinaya bile alınmadı. Vatandaş düşünemiyor olabilir. Görece olarak NASA'nın yarısı kadar bütçeye sahip Diyanet'in bunu düşünememiş olması "bilemeyebilirsinle" açıklanacak gibi değil bence.
bahsettiğim bu işte, hani süreç çok iyi idare ediliyor deniyor ya, lastik patladıktan sonra yol gösteren çok olur, çözümü de bellidir lastiği değiştirirsin, o lastiği tedarik etmek değil o yola hiç girmemektir 'iyi idare!'... hadi koçum hadi aslanım yeneceğiz, biz biriz beraberiz, bizden güçlü değil bu virüs vs demek ancak Fatih Terim'in gazlamalarında işe yarar, virüsü yenmez!...
Babamın tedavisi için kara kara düşünüyoruz, muhtemelen onkoloji bölümlerini Corona dolayısıyla kapatmışlardır. Şu süreçte en çok etkilenen ve etkilenecek olanlar şüphesiz kanser ve diyalize bağlı hastalar. Nisan ayının ortasında tekrar bir kontrolü var. Çoğunuzun bildiği üzere kanser hastalığında tedavi süreci çok uzayabiliyor, babam 3 ayda 2 operasyon geçirdi.
Kontrole gittik diyelim, hastanede bulaşma riski yüksek. Gitmesek, ertelesek belki de tümör başka yerlere de sıçrayacak. Tedaviye başladık diyelim, yine bulaşma riski çok fazla.
Gerçekten çok zor günler geçiriyoruz, Allah herkese şifa versin. Kanser hastaları maalesef unutulmuş vaziyette.
Annem 21 günde bir kemoterapi görüyor tecrübemiz var biraz. Sürekli iletişim halinde olduğumuz 4 hastaneyi ( 3 özel - 1 devlet ) baz alarak söylüyorum onkoloji bölümleri kapalı değil kaldı ki kapatılması mümkün değil. Zaten onkoloji servisleri hastaneden ayrı veya çok izole alanlarda oluyor hasta ve 1 refakatçi olarak girebiliyorsunuz.
Ayrıca doktor zaten söylemiştir de kanser için 2 gün bile çok ciddi süre. Tedaviyi ertelemek falan aklınızdan geçmesin. Kafanızda ki bu dertleri tasaları babaya hiç hissettirmeyin. İnanın moral motivasyon en az tedavi kadar önemli. Tüm hastalara Allah acil şifalar versin.
Şu zamanda en korktuğum şey beklenen istanbul depreminin gerçekleşmesi allah korusun yapacak hiç bişeyimiz hiçbir çaremiz kalmaz.
Kredi erteleme için geçen Garanti'ye gittik. Aylık 1500₺ olan ödeme için Haziran'da başlamak üzere 2x 1800₺ ödeme istediler.
Ne anladım ben bu ertelemeden.