bu muayne işlemi yine çok güzel açıklanmış ama ben salak olduğum için anlamadım. Aşağıda koyuyorum duyuruyu ve resmi gazeteyi. Anlayabilen biri Türkçe açıklamasını yazabilirse çok teşekkür ederim.
1-)Şimdi ben aracımı yatırıyorum sokağa çıkmıyorum, markete arabayla gitmiyor isem 3 ay sonra arabayı marşı basıp muayne istasyonunamı gideceğimi mi ?
2-) Aracı işe git gelde kullanıyorum, teması azalttım markete vs özel arabamla bu arabanın muaynesi doluyor. devlet bana muayne istasyonuna gidip hastalığı daha çok yayma, pandemi sürecinde 3 ay sana daha uzatma tanımladım. 3 ay sonrasında +45 gün sürecinde muayneni yaptır mı diyor?
tüvtürk ;
3 Nisan 2020 tarihli ve 31088 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik uyarınca;
3 Nisan 2020 tarihinden itibaren (3 Nisan dahil) üç ay içerisinde muayene süresi gelen araçlarının muayenesini gerçekleştiremeyen motorlu taşıt sahipleri, araç muayene işlemlerini bu sürenin bitimi olan 3 Temmuz 2020 itibaren 45 gün içerisinde gerçekleştirebilirler.
Bu süre zarfında Türkiye genelindeki istasyonlarımız hizmet vermeye devam etmektedir. Halihazırda T.C Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen ve uygulanan önlemlere ek olarak Türkiye genelindeki tüm istasyonlarımızda gerekli hijyen tedbirleri alınmış bulunmaktadır.
Alınan önlemlerle ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.
Resmi Gazete kararı aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.
