Kendi adıma konuşayım eleştiriyorum ama adaletsizliği eleştiriyorum burada. Bende isterdim 20-30 bin kira gelirim olsun, öyle evimde takılayım. Sabitte işim olsun, süreç bittikten sonra devam edeyim, sgk ödensin. Ofisime kira ödüyorum, devlet alacaklarından hiç vazgeçmiyor, muhasebe arıyor, alacaklılar arıyor. Krediye başvurdum çıkan 5 kağıdı ofis kirasına yolladım.
Şu hiç işi olmayıp dışardan eve girmeyenler yüzünden yasaklar geliyor ve sokağa çıkma yasaklarından dolayı benim işim aksıyor. 15 şehirde sokağa çıkma yasağı uygulanırken, kalan 66 vilayet sosyalleşmenin dibine vuruyor. Kalan 15 şehirde yasağın olmadığı gün bunalanlarda sosyalliğin dibine vuruyor.
Ufak tefek tedbirleri almaktan aciziz. Biraz dişimizi sıkıp tedbir alsak, işimiz yoksa dışarıda kalabalık yapmasak her şey çok daha güzel olacak![]()
Derinlemesine hasta bir topluma uyum sağlamak bir sağlık ölçütü değildir.
avmler yeter bu yayılmaya , bizim insanımız dışarda boş boş takılmayı seviyor maalesef
Bir Okumuş Cahile Birde Yaşayan Ölü'ye Ne Dersen De Anlatamazsın...
Çünkü alım gücü yok, dışarda bir meşrubat içse yahu en basiti susasan 0,25-55 kuruş olan su 1 tl satılıyo, cola, nektarin vs girmiyorum. Millette napıyo 1 tl su alıyo geçiyo bi banka oturuyo veya avm dolaşıyovboşbboş... yıllardır iyi bir gözlemci olduğumu düşünoyorum hayatımda çocukluk yıllarım hariç alışveriş harici avm gitmedim fakat maşesefki mis gibi klimalı ortam diyip gezen tozan çok insan var. Aynı durum sahiller ve yürüyüş parkurları, bisiklet yolu olan yerler içinde geçerli..
- K -
________
Dr.Ecu
anlamak istemeyenlere işte bunu söylemeye çalışıyoruz... sahilde çekirdek çitleyenle, eline pet şişe suyu alıp AVM gezenle kafede 8 liralık kahve içenle ekonomi tekrar harekete geçmeyecek ama onların yüzünden her şey yine duracak işte buraya da yazıyorum, yine sokağa çıkma yasakları gelecek.. bugün bisikleti almak için eşimle çıktık, hiç bir yere uğrmadık maske ve tedbirlerimiz tam, 3 tane AVM önünden geçtik hepsi çakılıydı, çok meraka ediyorum gerçekten günlük ciro ne kadar olmuş avm lerde? yani pandemiyi yaymaya değiyor mu bu iş? şu döne ihale alsak acaba yapacak adam bulur muyuz? bulsak 2 gün sonra virüslü çıkan olursa şantiye kapanır mı? kapanırsa ihale bize komple girer mi onun hesabını yapıyoruz... İtalya tedbirlerde 10 gün gecikti hali ortada, şu anda durumun vehametini bilmelerine rağmen ne turizm bakanı sahibi olduğu şirketin sattığı tatillerden vazgeçer ne de ekonomi bakanı gurbetçilerden beklediği eurolardan... sert yazınca bazılarının zoruna gidiyor ama derdimiz bir an önce iiş yapacak duruma gelmek, sonsuza kadar evde hapsolmak değil...
Prof. Taymaz'dan koronavirus araştırması: Tam kapanma olsaydı ekonomik maliyet aynı kalacak, iki bin kişi de olmeyecekti - Sputnik Turkiye
Ben de bu kafadayım...
Madem sağ sol zaten böyle duracaktı, 3 aydır debelenmek yerine, 1 ay çok sağlam yasak getirip öyle salsaydık...
Hoş, şimdi sadece iç dinamik bazlı düşünüyoruz, veya teoride doğru da...
Sınırları da açınca yine başa dönme durumu var. Hiçbiri garanti değil ki...
Mahalle arasına sıkışmış bir AVM'nin aylık elektrik faturasının 300.000 TL olduğunu öğrendim. Daha hesaba katılmayan harcamalar var; çalışan cihazların yıllık bakım sözleşmeleri, temizlik işleri, sigorta poliçeleri...vs
Öyle kahve içmek ile, avm'deki tatlıcıda lokma yemek ile, %50 indirimden güneş gözlüğü almak ile ne AVM'yi ne oradaki mağazaları ne de oradaki çalışanları kurtarabiliriz. Kaldı ki, avm yönetimi mağazaların/işletmelerin karlarına da belli oranlarda ortak oluyor. Yani sen gittin ah ah vah vah diye alışveriş yaptın avm Robin Hood gibi çekti aldı o parayı, geçmiş olsun. Hani böyle bir kurtarma operasyonu olacak ise o zaman da mağaza bazında kaç kişi çalışıyor, kiraları nedir, aylık ne toplamak lazım onu da belirlemek lazım. Diğer türlü sadece ben gittim AVM'den alışveriş yaptım; kahve içtim, lahmacun yedim, tatlı kürdanladım ile anca kendini rahatlatırsın.
(Zaten o içi kaplamalı karton bardakta kahve içince de ne oluyor onu da anlamış değilim. )
Hasta sayısında artış var bahanesiyle aptalca bir hafta sonu yasağı gelmez umarım. Virüs bulaşacaksa hafta içi de bulaşır. Kuaföründen avm ve kafesine dek tüm riskli işletmeler açıkken olası bir hafta sonu kısıtlamasının tek gayesi market cirolarını artırmaktır.
1 ay tam kapanmanın da çözüm olacağı kesin değil wuhan 2 ay tam kapandı ama virüs şimdi de pekinde ortaya çıktı
1 tane vaka dünyayı bir kaç halde bu noktaya getirdi o yüzden 0 vakaya düşemedikten sonra bi anlamı yok
yeni zelanda 0 vakaya düşmeyi başardı bakalım orada nasıl olacak durumlar
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
Aynen işte yazarken de bi yandan da böyle düşünüyorsun sonra...
Eh o zaman da bu durumda niye normalleştik niye şöyle oldu niye bilmemne dememizin de anlamı kalmıyor bi yandan da... Çünkü sıfırladın ettin tamam süper, normale döndün, yurtdışı uçuşu başlattın bilmemne, çat, Hindistan'dan gelen malın biri başka bi ülke üzerinden bize geldi. Ne olacak... Yine çaktın...
Yeni Zelanda 0 vakaya nasıl düşüyor ondan da hiç bir zaman emin olamayız ki, kendileri de emin olamaz yaniSemptom göstermeyip dolaşanı tespit edemiyorsun. 4-5 gün sonra aha vaka diye bi daha çıkarsa?
Çok gıcık mevzular ya...
işte bakalım derken onu kastettim bendeyani yarın yeni vakalar tespit edilirse bu şey 0 lanmıyor anlamına gelecektir
bunu yaşayarak aşacağız ya ben kabullendim ekonomiyi kapatsak nereye kadar kapatacağız?
ki bizim zenginimize bişi olmaz garibanın ihtiyacına sattığı evleri 3 kuruşa alır mülklerine mülk katarlar olan yine garibana olur
sosyal devlet desen bizim ki ztn kredili sosyal devlet
senden vergi alırım, ihaleyi de geçiş garantili yapar yine ilerideki vergiye yıkarım, sonra başın sıkıştığında da sana kredi veririm faizle geri alırımal saba sosyal devlet..
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
Covid-19'dan çok daha bulaşıcı bir mutantı bulunmuş. Adı D614g.
Bugunku vaka 1592
Iyilesen 947
Olum 18
Isin rengi iyice degisiyo, b.oka donecek gibi
Cafelerde çay sigara yapanlar daki rahatlık bana mı fazla geliyor ben sigara paketini önce dezenfektan sonra kolonya ile siliyorum vallaen riskli şey o millet hiç birşey yok gibi takılıyor maskemi takıp 1 saatlik bi yürüyüz yaptım o arada baya gözlem yaptım en az 2 ay daha keyfi evden çıkmam
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)