Evet etik
1 günde değil 1 haftada ya da 2 haftada 3 saatte de alabilir ve ürünün yenisi yerine gelebilir karantina ihtimali göz önünde bulundurularak insanlar evlerine gıda stoğu yapabilir daha önce her yerde bu tip olaylarda yapılmıştır ve bu doğal olandır
Etik olmayan piyasadan ihtiyacın olmayan malı çekip fahiş fiyatta satmaktır
Konunun önceki sayfalarında bunu yapan bir tanıdığım olduğunu yazdım ve kendisi benim gözümde karaktersizdir onun yaptığı etik değildir önceki postlarımı tartışma uzarsa alıntılayabilirim ben eğer ihtiyacım olmayacak bebek bezini alıp ileride yüksek fiyattan satmak amaçla alsaydım bu etik değildi ben ve benim gibi bir çok insan bunu yaptı ben büyük ihtimal bir çoğundan çok daha önce yaptım çünkü işim ileride ne olabileceğini tahmin etmek bugün bir markete girme ihtiyacı duymadım
Sen şahısların ihtiyaç ürünlerini almasını etik bulmuyorsun ve stokçulukla eş değer görüyorsun senin gözünde benim eve önlem amaçlı belli miktar gıda almamla, 15 liraya satmak için 500 bin paket makarnayı 1.50 liradan piyasadan çekmek aynı şey :)
Bu konuda ilk postlarımda bunların olacağını ve en azından 1 aylık belli malzemelerin alınması gerektiğini çok önceden yazdım, fırsatçılıkla ilgisi yok bu sosyolojinin konusudur ve senin şaşırdığını olay doğal gelişen bir olaydır bunların farkında değilsin bence ve bir kaç şeyi birbirine karıştırıyorsun
Eğer bu iş uzarsa bu forumda birbirimize ürün paylaşmak için konular açacağız o zaman aldığı ve ihtiyacı olmayan ürünü yüksek fiyattan satmaya çalışan olursa ona karşı haklı olursun
Neyse gece gece uyku açmayalım yarın gerekirse konuşuruz bunları ki umarım konuşacaklarımız sdce bunlar olur çünkü ben hala durumun sizin sandığınızdan daha kötü olduğu kanısındayım
https://twitter.com/ZhouLabUCR/statu...355920896?s=19
Bunu buraya bırakayım 65 milyonluk karantinadaki Avrupa ülkesinden yazmış adam, her şeyi yaşamaya gerek yok başkalarının yaşadıklarından da ders çıkarmak lazım