User Tag List

Sayfa 359/386 İlkİlk ... 259309349357358359360361369 ... SonSon
7320 sonuçtan 6.803 ile 6.821 arası

Konu: Corona Virüs Güncel!!!

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı denizhandinc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen bütün Britanya, İngiliz hükümeti, İngiltere futbol federasyonu falan hepsi cahil
    O adamların 1.5 senedir hangi tedbirleri aldığını hangi yaptırımları uyguladığını kaç kere tam kapanma yaşadığını ama halkına nasıl destek olduğunu bilmeden yazanların alayı cahildir evet ...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    covid aşısına ve maskeye karşı savunma yapan insanların gösterdiği (USA,UK) daha kötüsü yaşadığı ülkeninde (zihniyet ortada) corona'nın en top/zirve yaptığı 7 ülkeden 3ü olması ne ironi

neden bu örnekler savunulurken GERÇEKTEN'de zeki birer toplum olarak sayacağımız

Norveç : 93üncü sırada
    Danimarka: 67
    Filandiya: 102
    İsveç: 30
    singapur: 115
    G.Kore: 83

bu arkadaşlarımız şans eserimi bu kadar başarılı oldu hep?

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi boşver, bana diyordun, argümanlar hep aynı gidiyor, gerçekten %100 bilmemne yaptık, aha bunu aldın mı korona tamamen bitecek, bilimsel olarak ispatlandı bilmemne desen de olmayacak.

Mantıklı hiç bir açıklama hiç bir fikir o fikirleri değiştirmiyor, öyle inanmak istemişler çünkü.

Ama dediğim gibi, özgürlük mü, eyvallah. Aşısızlar aşılılar ayrılsın, öyle takılalım, hani bizler mal ordusuyuz ya, aramızda yerleri olmaz, tenezzül etmemeleri lazım.

Ama öyle mi yapacaklar, hayır, aşılıların yanına gelmek isteyecekler

Daha önce de yazdım, yine yazıyorum, kilit sorulara cevap yok, karşı argümanlara cevap yok.

Ama maça da maskesiz girdiler, ama başta yere düşen adamlar ne oldu, bir de dünyada herhangi bir geçerliliği olmayan tiplerin kıçından yazdığı makaleler link verilir...

Daha ilgincini de görmüş olduk, bakılan grafiğin, yazılan makalenin de yanlış yorumlanmasını... Bunu hiç beklemiyordum

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı İngiltere daha geçen hafta resmi olarak 370 bin kişinin antikoruna bakarak , tek doz biontech %65 koruma sağlıyor demişti
    Hayretler içindeyim ahahahahaha

Her ilacın , her aşının yan etkisi var bazen bu agirda olabilir kabul
    Ancak bütün dünya bu aşıyı olurken kendini akıllı zannedip
    Bu kadar insanı aptal yerine veya kandırılmış yerine koymak çok gülünç bir durum

Benim aklı başında dostlara tavsiyem su sosyal medya trollerine inanmayın
    Corona başında hatırlarsınız videolar dolaşıyordu sokak ortasında kan kusanlar , ölenler vs hani nerde simdi onlar ?

Bu durumunda ondan farkı yok dostlara özellikle rica ediyorum geç olmadan su aşınızi olun
    Olmucakmisiniz ? Peki ozaman susun olanlara saygı duyun
    Kalkıp milleti rahatsız etmeye hakkınız yok
    Öyle olcak böyle olcak demiceksiniz

Hiç bişey olmazsa bu kadar kişinin vebalini nasıl ödemeyi düşünüyorsunuz ?

Ayıp ya gerçekten çok ayıp
    Livestrong

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    4. doz 2 doz sinovac olup 3. doz Pfizer-biontech aşısı olmuş olanlara geldi. 4 . doz muhabbetini büyütmemek lazım.Sinovac ın aşısının uluslararası geçersizliği ve koruyuculuğu olmadığı anlaşılması sonucu sanıyorum bu karar alındı.keşke başında sinovac aşısı olmasaydık.Umuyorum bilimsel bir açıklaması vardır.
    bir sağlık çalışanı olarak (Diş Hekimiyim) 4. dozumuda olacağım.Aşının koruyuculuğuna inanıyorum.Hergün insanların ağzındayım herseye dikkat etmeye çalışıyoruz ama çok arkadaşımız aşıdan önce hasta oldu.Aşılardan itibaren meslektaşlarımızdan kötü haber almıyorum.
    Herkesin kararına saygı duyuyorum ancak bu uluslararası bir sağlık problemi(PANDEMİ).Aşı olup koruyabildiği kadar korumasını beklemeli önlemlerimize devam etmeliyiz.

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sinovac koruyucusuz değil de etkisi çabuk gittiği anlaşıldı sanıyorum.

Ancak eniştem ve kardeşim 6-8 ay önce sinovac olmuşlardı, yaklaşık 3 ay önce falan korona oldular, virüs miktarı vs de etkili tabi ama ayakta atlatıp geçirdiler, özellikle enişte antikor manyağı idi

Dördüncü doz için ise çok acele etmeyin denilmiş, normalde sistem hemen bi ay sonrasına randevu veriyor ama bazı doktorlar çok kasmayın demiş.

Şu anda iki sinovac üzeri biontech güzel bi kombinasyon olarak değerlendiriliyor, dördüncü için de beklenir sonra olunur, koruyuculuk süresini uzatma imkanı olur böylece.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yarbay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    covid aşısına ve maskeye karşı savunma yapan insanların gösterdiği (USA,UK) daha kötüsü yaşadığı ülkeninde (zihniyet ortada) corona'nın en top/zirve yaptığı 7 ülkeden 3ü olması ne ironi

neden bu örnekler savunulurken GERÇEKTEN'de zeki birer toplum olarak sayacağımız

Norveç : 93üncü sırada
    Danimarka: 67
    Filandiya: 102
    İsveç: 30
    singapur: 115
    G.Kore: 83

bu arkadaşlarımız şans eserimi bu kadar başarılı oldu hep?
    O zaman Hindistan'in en sonda olması lazım, ***** ne maske ne aşı var ama 2. sıradalar.

Yani sen hangi ulkede kaç kişinin yaşadığına, sosyal hayatlarının durumuna bakmadan bu yorumu böyle yapıyorsan pardonda biraz ayıp olur en iyi ihtimalle. 330milyon adamdan 37,5m vaka çıkmış. Ki bu ülke dünyada en çok ulaşım sağlanan ülke, Çin den mi çıktı; zilyon tane çinli girip çıktı bu ülkeye. Buna ragmen bu durumdalar. İngiltere desen keza.. Populasyonun aşağı yukarı %10 u kadar vaka sayısı görülmüş, bu bizlede aşağı yukarı aynı oranda.

Şimdi sen bu ülkelerle dünyada belkide en az sosyal temasın olduğu, en az el kol teması olan Finlandiya yi karşılaştırırsan tabiki farklılık olacak.

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aşı karşıtı değilim sadece çekinceleri olan ve bir süre daha bekleyip sonucu görme taraftarı olan biriyim. Covid geçirdim.
    Ben İsrail'i en başından beri çok takip ediyor ve sonucu merak ediyordum. Sayıları az olduğu için nüfusun ciddi kısmını sadece biontec ile aşılayan ve açılan ilk ülke oldu.
    bugün geldiğimiz noktada ise çok artan vaka sayıları nedeni ile tekrar tam kapanmayı ele alan ülke de kendisi. Bu bende aşıya olan güveni biraz azalttı. Değişen varyantlar ile birlikte etkisiz kalıyor sanki. Bir de kalp krizi vakaları aşırı artmış geçmiş yıllara göre. Bu aşıdan mı yoksa stres den kaynaklı doğal mı bilemiyorum..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben 2 doz sinovac aşılıyım 36 yaşındayım 3. doz yaş aralığıma çıkmadığı için olamadım. bu 3. ve 4. dozu olma imkanım varmı acaba

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onrcn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O zaman Hindistan'in en sonda olması lazım, ***** ne maske ne aşı var ama 2. sıradalar.

Yani sen hangi ulkede kaç kişinin yaşadığına, sosyal hayatlarının durumuna bakmadan bu yorumu böyle yapıyorsan pardonda biraz ayıp olur en iyi ihtimalle. 330milyon adamdan 37,5m vaka çıkmış. Ki bu ülke dünyada en çok ulaşım sağlanan ülke, Çin den mi çıktı; zilyon tane çinli girip çıktı bu ülkeye. Buna ragmen bu durumdalar. İngiltere desen keza.. Populasyonun aşağı yukarı %10 u kadar vaka sayısı görülmüş, bu bizlede aşağı yukarı aynı oranda.

Şimdi sen bu ülkelerle dünyada belkide en az sosyal temasın olduğu, en az el kol teması olan Finlandiya yi karşılaştırırsan tabiki farklılık olacak.

iyide vermeye çalıştığınız mesajı anlamadım? benim tezimi desteklemekten öte bir durum göremiyorumki ortada?

1) hindistan evet dediğiniz gibi maske takmıyor,aşı oranı düşük bir ülke
    2) evet dediğiniz gibi 2 numarada listede

peki bunu belirterek benim savunduğum şeyin nesi yanlış olmuş oluyor anlayamadım?

bahsi geçen ülke ile ilgili kendi yayınevleri ve bakanlıkları dahil gerçek sayının X10 olduğunu savunuyor, bir usa,uk gibi adam yallah deyip v8ine bitip avm de test olamıyor maalesef bu ülkelerde...

verilmeye çalışışan mesajı,varılmaya çalışan noktaya anladım, sorun şurdaki varmadınız...

kaldıki dünya 1 ülkedenmi ibaret? yada bahsetiğiniz UK,USA'da sanki çokmu dar alanda yoğun nüfüsa sahip?

nufüs,yüz ölçüm, vaka oranlaması yaptığında Singapur,G.Kore mi daha kompakt,daha çok metro vs kullanıyor yoksa USA,UK mi bir bir daha göz at istersen

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ome_RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aşı karşıtı değilim sadece çekinceleri olan ve bir süre daha bekleyip sonucu görme taraftarı olan biriyim. Covid geçirdim.
    Ben İsrail'i en başından beri çok takip ediyor ve sonucu merak ediyordum. Sayıları az olduğu için nüfusun ciddi kısmını sadece biontec ile aşılayan ve açılan ilk ülke oldu.
    bugün geldiğimiz noktada ise çok artan vaka sayıları nedeni ile tekrar tam kapanmayı ele alan ülke de kendisi. Bu bende aşıya olan güveni biraz azalttı. Değişen varyantlar ile birlikte etkisiz kalıyor sanki. Bir de kalp krizi vakaları aşırı artmış geçmiş yıllara göre. Bu aşıdan mı yoksa stres den kaynaklı doğal mı bilemiyorum..
    Kaynak yollarmisin kalp krizi ile alakalı
    Okuyup görmek istiyorum
    Artmış etmiş tarzı şeyler benim psikolojimi bozuyor
    İnşallah kaynak vardır
    Livestrong

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı denizhandinc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen bütün Britanya, İngiliz hükümeti, İngiltere futbol federasyonu falan hepsi cahil
    Mesele cahillik değil. Adamlar artık daha fazla önlem almayacaklarını duyurdu. Sonuçta rakamlar ortada.

england covid cases - Google'da Ara
    "...Bilgisiz kimseler onlara söz söyleyince "Selam" der geçerler."

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı S.Özeren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Okuyup görmek istiyorum
    İnşallah kaynak vardır
    Aşılamadan sonra ölümlerin arttığını da ileri sürmüşlerdi.

Yapılan çalışmada geçtiğimiz yılların ölüm oranları ve sayıları ele alınmış, bir de aşılamadan sonrakiler ele alınmış. Artış olduğu görülünce "al işte aşı milleti öldürdü" demişler.
    İstatistik/veri biliminin i sinden anlayan buna güler.

Her çalışma da çalışma değil maalesef.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ardicli2000 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aşılamadan sonra ölümlerin arttığını da ileri sürmüşlerdi.

Yapılan çalışmada geçtiğimiz yılların ölüm oranları ve sayıları ele alınmış, bir de aşılamadan sonrakiler ele alınmış. Artış olduğu görülünce "al işte aşı milleti öldürdü" demişler.
    İstatistik/veri biliminin i sinden anlayan buna güler.

Her çalışma da çalışma değil maalesef.
    Açıkçası bende anksiyete bağlı panik bozukluk var
    İlk aşı dan sonra da atak yaşadım
    İkinci dozdan sonrada yaşadım

Sebebi ise bu tarz yorumlar
    İstemsizce benim bilinç altımı etkiliyor ki içimden gerizekalilarin dediğine ne bakıyorsun dememe rağmen

Bu konuda delil , kanıt resmi belge veya araştırma sunacak olan konusmali
    He yoksa çenesini kapaması lazım

Olmucaksan olma aşını milleti niye geriyorlar anlamıyorum
    Geberceksen geber veya yasicaksan yasa milleti huzursuz etme.
    Livestrong

::ZaFeR:: - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2.doz biontech aşımı da oldum. Sadece aşının vurulduğu yer hafiften ağrıdı o kadar. İlerleyen yaşlarımız da yan etkisi çıkarsa Allah kerim

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı S.Özeren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Okuyup görmek istiyorum
    İnşallah kaynak vardır
    Maalesef haber olarak yazılmış bir kaynak yok. Aktüel bilgi.
    İsrail'in durumu ile ilgili bir çok haber bulabilirsin ama. Nüfusun %90'a yakını tek doz %55 civarı 2 doz %15 civarı 3 doz aşı olmuş.
    Kalp krizi, kalp zarı iltihaplanması vs ise ya asılsız haber ya da haberleştirilmiyor. Ama yakınen tanıdığım 4 kişi var kalp krizi geçiren.

CloudGrey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nisan ve mayısta 2 sinovac oldum , geçen hafta baktım biontech çıkmış.

doktoruma sordum bionteche ne diyorsun diye? -İnflamatuar Bağırsak Hastalıklarına sahip kişiler için bir sorun gözükmüyor , yapıştır dedi.

dün akşam oldum , omzuma sanki bi arkadaşım sert yumruk vurmuş gibi acıyor.

4. doz çıkana gelene kadar başka aşı çıkarsa 4'tede onu yaptırıcam

médiocrité partout

darkred - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benimde aşılama ilk başladığında çekincelerim vardı. Hem hastaneler çok kalabalıktı o kuyruklara girmek istemedim hem de aşıyı yaptıranların neler yaşayacaklarını gözlemlemek istedim.

Benim yaş aralığıma aşı açıldıktan sonra sanırım 1.5 - 2 ay kadar bekledim. Etrafımdaki birçok doktora danıştım. Hepsi olmam yönünde telkinde bulundu.

Hükümete duyduğum güvensizlik kaynaklı Sinovac aşısına hiç olumlu bakamadım.

Biontech in hem Almanya da hem de Türk bilim insanları tarafından yapılmış olması bu aşıya daha sıcak bakmamı sağladı.

Delta varyantı haberlerinin çıkması, virüsün ölümcüllüğünün artması ve çevremde corona yakalananların hastalığı çok daha ağır geçirmeye başlaması kararımı netleştirmemde etken oldu.

Ülkemizde şuanda 5.7 milyon kişi bu hastalığa yakalanmış ve maalesef 51 bin kişi bu covid yüzünden vefat etmiş. Yani neredeyse %1.

1-2 ve 3. doz aşılama da şuan 87 milyon civarı uygulama yapılmış. Ben aşı kaynaklı vefat haberi duymadım. Gazetelerden bahsetmiyorum tıp camiası içinde olanlardan da duymadım.

Rakamsal olarak ta hayati risk olarak aşı olmak coronaya yakalanmaktan daha mantıklı geliyor artık bana. İlk başta da söylediğim gibi aşı hakkında çekincelerim vardı ancak düşüncelerim değişti.
    Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
    M.Kemal ATATÜRK

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ome_RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maalesef haber olarak yazılmış bir kaynak yok. Aktüel bilgi.
    İsrail'in durumu ile ilgili bir çok haber bulabilirsin ama. Nüfusun %90'a yakını tek doz %55 civarı 2 doz %15 civarı 3 doz aşı olmuş.
    Kalp krizi, kalp zarı iltihaplanması vs ise ya asılsız haber ya da haberleştirilmiyor. Ama yakınen tanıdığım 4 kişi var kalp krizi geçiren.
    Bu da yanlış lanse ediliyor.

Aşılanması gereken nüfusun %90'ı aşılandı. Toplam nüfusun %90'ı değil.

Öte yandan tek doz aşının aşılanmış sayılmadığı, hatta 2 doz aşının üzerinden 2 hafta geçmediyse bunun da gerekli bağışıklık tepkisini sağlamadığı gösterildi.

İşte hep böyle yarım yamalak eksik gedik bilgilerle doğru verilere ulaşılamıyor.

İngilterede kalp iltihabı görülen vaka sayısı oldukça az. Hastalananların çoğu 3-5 gün içerisinde uygulana ilaç tedavisiyle de iyileşmiş durumda. Çok az bir kısmı da hastanede tedavi edildi ve iyileşti. Kalp krizi raporu vs yok. Bu bizim halk arsında dolaşan bir "mit". Olabilir mi olabilir ama bilimsel veri değil.

Ayrıca o kadar komik ki aşı olmadan önce de bir sürü insan kalp krizi geçiriyordu. Şimdi siz bir günde 1.5 milyon insanı aşı yapıyorsunuz. İçinden 3-5'i kalp krizi elbette geçirecek ama bu aşından dolayı değil. Aşı olmasa da geçirecekti. Arada korelasyon kurmaya yetecek veri yok.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler