sokağa çıkma yasağı gelmeden bu millet akıllanmaz.
sokağa çıkma yasağı gelmeden bu millet akıllanmaz.
Romeo <3 Giulietta
Sayı düne oranla %100 değil %50 oranda artmış görünüyor, umarım bu şekilde yarı yarıya düşerek yok olur.
Barış
Hollandadayim, bugun 800 yeni vaka cikti. Hava gunesliydi bugun kumsallardaki insanlar ve parklarda mangal yapanlarin sayica fazlaligi uzerine haberler var.
Bir yandan da ev tasiyorum, bazi esyalari satiyorum. Sattigim dolabi sokerken esya tasimaya gelenle konustuk biraz. Adam muzisyen, DJlik yapiyormus etkinliklerde piyanist santor tarzi. Tum etkinlikleri iptal oldugu icin patronun kamyonetini almis, normalde esya tasidiklari kamyonetle esya tasimaciligi-hamallik yapiyor. Maasli degil de kontratli-yevmiye usulu calistigi icin de ev kredisini 3 ay ertelenmis simdilik. Gittigim berberde de patron karin 2/3unu calisanlara verecegini soyleyip, yuzde 25 indirim kuponlari satmaya basladilar. Insanlar ekonomik cozumler aramaya basladi.
Tablo çok fena, Allah sonumuzu hayır etsin.
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
Ölenlere Allahtan rahmet , hastalara ise acil sifalar diliyorum
Bugun 1300 1400 beklerken
1000 altinda kalması ne yalan soleyeyim suan en ihtiyacım olan morali birazda olsa verdi.
Rabbim en kisa surede kayip vermeden bu illet hastalıktan bizi kurtarsin insAllah
Livestrong
Test yapılıp açıklanan sayılar ***** bunlar.
Test yapılmayıp bu hasta olanlardan kapan ve etrafta dolaşanlar ?
Felaket senaryosu yazmış olmayayım ama rakam bence bundan çok daha fazla.
Çünkü millet özellikle yaşlılar laf dinlemiyorlar, sağda soldalar sürekli.
Arabaları doluşup pikniğe gidenler, kendi oturduğum apartmanda teyzeler gün yaptı mesela, çoluk çocuk bi evde 15+ kişi.
Akıl fikir diliyorum, hayır kendinize acımıyorsunuz tamam da etrafınızdakilere acıyın bari.
Instagram : https://www.instagram.com/koroglu_ka...d1ZXBtM2czb2Ns
Blog : https://kaankoroglu.blogspot.com/
Youtube : https://www.youtube.com/@tamir_hane
Bu sadece ulkemiz icin degil,tum dunya icin geçerli
Cunku hastaligi hafif bir nezle veya grip gibi atlatildigi da oluyor
Hatta bu sekilde hastalanmanin agir vakalara gore orani kat ve kat daha fazla.
O sebepten dunya da hic bir ülkenin kendi hasta sayisini tam anlamiyla bilmesi nerdeyse imkansiz
Rakamlari gizlediklerini daha onceden dusunuyordum ancak suan seffaf olduklari kanısındayım
Ozellikle bugun esimin dayısını corona suphesi ile hastanede yaşadıklarını duyduktan sonra olaya cok ciddi yaklaşımlarına ikna oldum.
3 test negatif ile sonuçlanmış .
Livestrong
Birde yaşlı düşmanlığının anlamı yok
Yaşlılar virüslü insanlar değil yaşlılar virüsün en çok öldürdüğü insanlar bu ayrımın farkına varın
Yaşlılar değil kimse sokağa çıkmamalı ama hükümet kesinlikle örtülü bir sürü bağışıklığı uygulama kararı almış görünüyor
Bedelini çok hızlı ödeyeceğiz 2 haftamızı alacak
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
Abi madem sürü bağışıklığı yapılacak zaruri olanları kapatmasalardı keşke. Üniversiteler 3 hafta tatil dendi fakat gidişat öyle gösteriyor ki bu sene toptan gidecek gibi.
Baştan birtakım önlemleri alıp okulları açık bıraksaydın ( İngiltere gibi ) ya da tamamen sokağa çıkma yasağını içeren geniş kapsamlı bir önlem paketi uygulasaydın..
Gidişat hayırlı değil..
Ayrica moral veren konu
Son 2 veya 3 gundur %100 artistan
1300 1400 arasi olcak diye
Dünkü test ile bugunki rakamlari esitleyip hepsini pozitif saysak bile olmuyor
Insallah da olmamaya devam eder
Iyi dusunun iyi olsun bir kere de.
Cok zor degil.
Zihinler hastalanirsa coronayi mumla arariz.
Livestrong
Hocam kusura bakma ama, yazdığın her cümle kapkara. Durum zaten kötü, insanlar küçücük bir iyi haber gelsin diye bekliyor.
Ben inanıyorum ki şu beladan bi kurtulsak sokaklarda çok güzel kutlamalar olacak, sevgi patlaması yaşanacak sanki, öyle bir kenetlenme bekliyorum.
2 gün önce 300 küsür hasta varken, 2 katına yakın artıp 670 oldu dün. her gün katlaya katlaya gittiği için çoğu kişi gibi ben de bugün 600-700 arası vaka çıkmasından korkuyordum. Düne yakın sayıda test yapılmasına rağmen neyse ki beklenen kadar hasta çıkmadı.
Hükümeti desteklediğim falan da yok, hatta çoğu politikalarına karşı çıkan biriyim. Ama konunun başından beri her cümlenle insanların içini karartıyorsun. Evet gerçekçi olmak lazım, ama nispeten olumlu bir gelişmeye de biraz umutlanabilelim.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)