Aras Dinçer'in annesi babası da hasta imiş.
Çinde 600 labatuvar varmış test yapan ve günlük yapılan test 20.000 toplam diye biliyorum. Bizde 3 tane var yapılan test bugün 9.992. Bir gariplik var bu işte yanlış anlamadıysam.
Bu kitlerle direk her yerde yapılmıyor mu artık test? İtalya 18. günde 57000 testle 3296 vaka tespit etmiş, biz 65446 test yapmışız 9217 vaka tespit ettik. Ama burda zaman farkı var, italyanın test yaptığı dönemdeki kitlerle test yapıyor olsaydık belkide bize hala gelmemişti salgın. Test kitlerinin doğruluk payı, sonuç süresi çok farklı. Ne kadar gerçektir açıklanan rakamlar orası en büyük soru işareti tabi.
Eşimin ailesi konyada yurtta karantinada. Yarın çıkmayı bekliyorken, dün gece karşı odalarındaki 4 kişiden 3'ünü ambulanslarla almışlar korona şüphesiyle, başka şüphelilerde varmış yurtta. İlk günler herkes aynı yerde yemek yemiş, dolaşmak serbestmiş ama 3. gün müdahale edip düzen getirmişler odadan çıkmak yasaklanmış. Yine 1-2 kaçamak yaptı tabi kayınpeder bize şimdi söylüyor, yaşlı insanlar en nihayetinde illa vardır birbirini odasına gidip gören vs. Sonuç olarak tahliyeler iptal oldu, bir süre daha tutucaklar orda. Net bir açıklama yapan yok tabi haberlerden öğrendik bizde..
18 günde 65446 test yapılmış , resmi rakam olarak 83 milyonluk bir insan popülasyonu mevcut . Kötü günler geride kaldı , daha kötü günler bizi bekliyor .
İçişleri Bakanlığı genelgesiyle, bu gece saat 00.01'den itibaren İstanbul, Ankara ve İzmir'de ticari taksilerin trafiğe çıkışları sınırlandırılacak.
'Evde Kal' çağrılarına "Emekli, memur, zengin değilim. İşçiyim. TIR şoförüyüm. Çalışmasam ekmek yok. Beni virüs değil bu düzeniniz öldürür" diyen şoför, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' iddiasıyla gözaltına alındı.
Hükümet, korona virüsü salgını nedeniyle ‘evde kal’ çağrısı yapmakla yetinirken, ücretsiz izine çıkartılan ya da günlük yevmiyle çalışanlar ne yapacağını bilemez halde. Sesini çıkartanlar ise kendini gözaltında bulabiliyor. Bu durumun son örneği Hatay’da yaşandı.
‘Evde Kal’ çağrılarına, “Evde kal Türkiye. Nasıl kalalım baba. Emekli, memur, zengin değilim. İşçiyim. TIR şoförüyüm. Çalışmasam ekmek yok. Elektriğimi, suyumu, kiramı ödeyemem” diyerek tepki gösteren TIR şoförü gözaltına alındı.
‘ÇALIŞMAK ZORUNDAYIM’
Para kazanmak için çalışmak zorunda olduğunu söyleyen şoför sosyal medyada yayınladığı videoda “Bunları ödememek ölmekten beter zaten. Ha senin lafınla evde kalarak açlıktan ölmüşüz ya da virüsten. Ama beni bu virüs öldürmez, senin düzenin öldürür” ifadelerini kullanmıştı.
'Nasıl evde kalayım' diyen şofore gozaltı
Derinlemesine hasta bir topluma uyum sağlamak bir sağlık ölçütü değildir.
Bireysel araçla şehirlerarası seyahat konusunda soru işaretleri vardı. Bu sabah İzmir - Manisa/Salihli arası kendi aracımla geldim.
Çevirme yapıp insanların ateşlerini ölçüyorlar diye duymuştum ancak kullandığım güzergah üzerinde herhangi bir çevirme yoktu.
İşim gereği sabah gün doğmadan antalya toptancı halindeydim, girişte maskeli görevliler vardı ve giriş çıkış saatleri değişmiş, satılmayan çok domates vardı, çiftçininde işi zor . Bu fiyatlara para kazanamaz kimse.. Ve daha yeni çıkıcak çok mahsul var. Üretimde sıkıntıya girerse o zaman ciddi sorunlar çıkar..
Tarım bakanıda otursun boş laf yapsın....
İstanbula girişlerde Dün mehmetçik opet kurtköy,avrupa yakası silivri tarafında yolu kapattı.Ateş ölçerek araç geçişlerine izin veriyormuş.Dün sosyal medyadan takip ettiğim sanki bayram dönüşü trafiği gibi izmite kadar trafik vardı.Şu andada devam ediyormuş.bilginize arkadaşlar.
Yandex Haritalar: Tum caddeleri, sokakları ve bina numaralarını iceren İstanbul haritası
şimdi 3. köprü, körfez geçişi,Avrasya, 3. havalimanı ve de Anadolu'daki havalimanları müşteri garantiliydi, şimdi bunların ödemeleri yapılıyor mu acaba? halkına evde kal maaşın faturan benden diyemeyen devlet müteahhitlerine ödeme yapıyor mu bilen var mı???
bi gün vakit olduğunda devlet dediğimiz şeyin/sistemin aslında ne olduğunu konuşalım
bence artık çoğu kişi milliyetçilikten sıyrılıp gerçeklerle yüzleşmeye hazır
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)