User Tag List

Sayfa 307/386 İlkİlk ... 207257297305306307308309317357 ... SonSon
7320 sonuçtan 5.815 ile 5.833 arası

Konu: Corona Virüs Güncel!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Nüfus 8 milyon. Kimse bizdeki gibi birbirinin mabadının dibinde durmuyor. 8 milyon tüm coğrafyaya bir güzel yayılmış. Kimse bizdeki gibi üst üste yaşamıyor.

8 milyon nüfuslu coğrafyayı ve insanını 80 milyon nüfuslu coğrafya ve insanı ile karşılaştırıp...neyse. Tamam dediğiniz gibi olsun.
    Mesajımda Türkiye geçmiyor ki. İsveç ve İsrail’i kıyasladım. İkisinin de nüfusu 8 milyon biri 80 milyon değil yani.

Bu mevzu 1 seneyi geçti, çeşit çeşit aşı çıktı ama ilaç cephesinde aynı başarıyı göremiyoruz. Neden, bilgisi olan var mı?

Son mesajlarda da geçtiği üzere açma kapama işlerinin de sonu yok. En kısa zamanda aşılamayı tamamlayıp normal hayata dönmekten başka çaremiz olduğunu düşünmüyorum. Cafeci filan değilim, işlerim de hiç olmadığı kadar yoğun çok şükür ama bu kapanmaların insanlar üzerinde özellikle psikolojik olarak ciddi zararları olduğunu, bunun da ileride çıkacağını düşünüyorum.
    Savaş MotorSports

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AlwaysFast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mesajımda Türkiye geçmiyor ki. İsveç ve İsrail’i kıyasladım. İkisinin de nüfusu 8 milyon biri 80 milyon değil yani.

Bu mevzu 1 seneyi geçti, çeşit çeşit aşı çıktı ama ilaç cephesinde aynı başarıyı göremiyoruz. Neden, bilgisi olan var mı?

Son mesajlarda da geçtiği üzere açma kapama işlerinin de sonu yok. En kısa zamanda aşılamayı tamamlayıp normal hayata dönmekten başka çaremiz olduğunu düşünmüyorum. Cafeci filan değilim, işlerim de hiç olmadığı kadar yoğun çok şükür ama bu kapanmaların insanlar üzerinde özellikle psikolojik olarak ciddi zararları olduğunu, bunun da ileride çıkacağını düşünüyorum.
    türkiyede kesinlikle aç kapa yanlış. hafta sonu kapa çarşamba aç, perşembe akşam kapa cuma öğlen aç gibi saçma saban önlemler. kapanacaksa 15 gün tam kapanma yapar sonra açar daha da kapatmazsın.

bir yandan da en büyük sorunumuz, viruse rağmen samimiyet. insanımız halâ cenazeden, düğünden, kaçak nişandan v.s hiç birşeyden vazgeçemiyor. örneğin niye sokakta maske şartı var, bence saçmalık. ancak düşününce de insanımız bura kalabalıkmış kenardan geçeyim demiyor. tam ensende hapşırabiliyor sokakta yürürken bile.

yani yine sorunumuz virus değil, büyük bir cahil kitle. bizi yakan hep o cehalet.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    türkiyede kesinlikle aç kapa yanlış. hafta sonu kapa çarşamba aç, perşembe akşam kapa cuma öğlen aç gibi saçma saban önlemler. kapanacaksa 15 gün tam kapanma yapar sonra açar daha da kapatmazsın.

bir yandan da en büyük sorunumuz, viruse rağmen samimiyet. insanımız halâ cenazeden, düğünden, kaçak nişandan v.s hiç birşeyden vazgeçemiyor. örneğin niye sokakta maske şartı var, bence saçmalık. ancak düşününce de insanımız bura kalabalıkmış kenardan geçeyim demiyor. tam ensende hapşırabiliyor sokakta yürürken bile.

yani yine sorunumuz virus değil, büyük bir cahil kitle. bizi yakan hep o cehalet.
    Hocam işte millet böyle olduktan sonra 15 gün tam kapatsan ne olacak ki?
    Yine biri yurtdışından gelecek, biri bilmemne yapacak, öbürü düğün yapacak, diğeri cenazeye gidecek, kongre yapacaklar...

Yani tam kapama ile de hiç bişey sıfırlanmıyor ki? Anca biraz zaman kazanma olabilir belki. Yani 15 gün tam kapat, sonra bir daha kapatmamak diye bir şey yok, o yanlış bence...

Avrupa'da orada burada tam kapanıp duruyolar, bir şeye yaramıyor ki?

AliGizda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dikkat ettiğim bi husus sanayide kimse maske takmıyor, adamlar normal hayatlarına gayet devam ediyor.
    Bulgurlu' da oturuyorum, Emaar alışveriş merkezine gittiğimde insanlar yürüyen merdivende sosyal mesafeye uyarken Ümraniye Canpark' ta adamın burun altında maske, yürüyen merdivende beni geçiyor falan
    Sokağa çıkma yasağı var, millet yalandan kağıt uydurmuş fıldır fıldır geziyor ve bununla övünüyor.
    Bize yasak olan her zaman daha cezbedici geliyor.
    Pandeminin ilk çıktığı aylarda Rize' deydim, oradaki insanlar İstanbul' dan daha bilinçliydi. Şu an Rize kırmızı, sebebi İstanbul' dan giden 'bana bi b*k olmaz' diye geçinen kitle.

_opeth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam işte millet böyle olduktan sonra 15 gün tam kapatsan ne olacak ki?
    Yine biri yurtdışından gelecek, biri bilmemne yapacak, öbürü düğün yapacak, diğeri cenazeye gidecek, kongre yapacaklar...

Yani tam kapama ile de hiç bişey sıfırlanmıyor ki? Anca biraz zaman kazanma olabilir belki. Yani 15 gün tam kapat, sonra bir daha kapatmamak diye bir şey yok, o yanlış bence...

Avrupa'da orada burada tam kapanıp duruyolar, bir şeye yaramıyor ki?
    tüm dünya tam kapanırsa bu iş olur da işte

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı _opeth Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tüm dünya tam kapanırsa bu iş olur da işte
    Evet en güzeli o da... Aynı anda, aynı saatte falan filan... Ama çok zor ya

Kesin bizde bi tip çıkar, işi bozar, abi ben köpeği çıkarmıştım, e ehmeh almaya çıhtıydııııım??? diye

Çıkanı vur emri vermek lazım bizde Akdeniz'e kıyısı olan diğer ülkelerde de farklı durum olacağını sanmıyorum

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kesin bizde bi tip çıkar, işi bozar, abi ben köpeği çıkarmıştım, e ehmeh almaya çıhtıydııııım??? diye

Çıkanı vur emri vermek lazım bizde Akdeniz'e kıyısı olan diğer ülkelerde de farklı durum olacağını sanmıyorum
    Bence rusyanın bütün yasakları kaldırma sebebi, yasak olduğu dönemde bir çok 1000+ yataklı hastaneler yaptılar, üstelik çoğunuda türk firmalar yaptı. Hastane doluluk oranları otomatik olarak düşmüş gibi oldu ve tüm yasakları kaldırdılar ve bir daha da kapanmayı düşünmüyorlar. Bizimkilerinde belki yapması gereken buydu. Çünkü bizimkiler yoğun bakım ve yataklar dolmaya başlayınca panik olup kapatıp duruyorlar. Sürekli övündükleri sağlık sistemimiz çöker korkusu var. Ondan sonra en çok övündükleri şey ayaklarına dolanır.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Hahaha, bunu okurken çay içiyordum, gülmekten boğuluyordum
    P.S: Otomobil, beyaz eşya...vs yerine şu hamur işine ötv getirselerdi hiç fena olmayacaktı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı AlwaysFast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Ben yanlış anladım sanırım Ama yine durum düzelmiyor. İsrail'de de millet birbirinin bir tarafından ayrılmıyor.

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

şimdi bak, gelişmiş ülkelerde 5 yaşındaki çocuk anaokulunda yangın çıkarsa ne yapacağını bilir, Japonya'da 10 yaşındaki öğrenci deprem olursa nasıl davranacağını, binadan çıkınca nerede toplanılacağını ezbere bilir, sirenler çalındığında halk nereye gitmesi gerektiğini bilir, yolda bir kaza olduğunda ilk yardımı da nereyi araması gerektiğini de bilirler... buna rağmen tam kapanmalarda onlar bile sorun yaşarken, 911 i arayıp telefon numarası soran milletten, evlerinde tam kalma bilinci oluşturmak hemen hemen imkansız... bu iş bilinç meselesi, marketleri yağmalamayacak, bana bir şey olmaz diyerek sokağa çıkmayacak bir toplumsal bilincimiz ne yazık ki yok... hep başkasından bekliyoruz sorumluluk almayı...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Cimmeria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şimdi bak, gelişmiş ülkelerde 5 yaşındaki çocuk anaokulunda yangın çıkarsa ne yapacağını bilir, Japonya'da 10 yaşındaki öğrenci deprem olursa nasıl davranacağını, binadan çıkınca nerede toplanılacağını ezbere bilir, sirenler çalındığında halk nereye gitmesi gerektiğini bilir, yolda bir kaza olduğunda ilk yardımı da nereyi araması gerektiğini de bilirler... buna rağmen tam kapanmalarda onlar bile sorun yaşarken, 911 i arayıp telefon numarası soran milletten, evlerinde tam kalma bilinci oluşturmak hemen hemen imkansız... bu iş bilinç meselesi, marketleri yağmalamayacak, bana bir şey olmaz diyerek sokağa çıkmayacak bir toplumsal bilincimiz ne yazık ki yok... hep başkasından bekliyoruz sorumluluk almayı...
    style söyleyeyim, bu bilinci okullarda isletiyorlar gercekten çocukların kafaya.

1,5 senedir ingilteredeyiz, burda su anda okullarda haftada iki defa test yapılıyor cocuklara, simdi evlere de veliler icin test yollamaya başladılar, sen testini yapıyorsun, testin barkod numarası ile birlikte sisteme negatifisin pozitifisin giris yapıyorsun veli olarak.

neyse biz de bu sabah yaptık testleri, negatif sonuclar cikti, tam sisteme girerken dedim ki ne saçma, pozitif çıksam da istersem negatif girip saklayabilirim sonucumu, dizimin tepkisi neden öyle bir sey yapasın ki oldu e dedim hafif atlatıyorsam karantinaya girmem, senin evde kalman gerekmez okula gidebilirsin falan, kız dedi ki iyi de neden baskalarinin hayatini tehlikeye atalım neden boyle bir sey yapsın biri cok sacma

1,5 senede kafa yapisini değiştirdiler kizin resmen...

kapanma önlemleri bence duzgun uygulanırsa cok etkili oluyor, burda ilk baslarda polis pek yoktu ortalıkta, hemen sapıttı millet, gizli partiler vs, son 2 aydır polis anasını ağlatıyor milletin cezalarla, vakalar günlük 60.000den 4000lere dustu, okullar acik ve Gunde 1,5 milyon test yapılıyor.

bu isin tek çözümü bence yemeyip içmeyip milleti aşılamak, su anda avrupada ciddi asi, hammadde ve yan malzeme savaşları var, birbirlerine ithalat ihracat yasakları koymalar, asilara el koymalar vs var, gecen avustralyaya giden astrazenaca asisin italya el koydu vs.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hahaha, bunu okurken çay içiyordum, gülmekten boğuluyordum
    P.S: Otomobil, beyaz eşya...vs yerine şu hamur işine ötv getirselerdi hiç fena olmayacaktı.
    https://twitter.com/tuhafamasahici/s...653008385?s=21
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Aynısını bizde de yaparlar da o şakanın sonu nasıl biter bilemem. Ukrayna'da amma gevşekmiş arkadaş ya, ulan bari kapalı ortamda maskeni tak.

_opeth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

ErkanCanS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir arkadaşım covid oldu. Tanı koyulduktan 3 gün sonra sisteme pozitif olduğunu işlediler. Salağın biri olsaydı 3 gün boyunca her yere elini kolunu sallayarak girerdi. Hes koduyla girilen yerlerde, '' aman burda covid olmaz '' diye düşünmeyin
    DÜNYADA İKİ BİLİNMEYEN VARDIR.BİRİ KUTUPLAR , DİĞERİ TÜRKLER.. Albert Sorel

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    uzmanların çok kritik dedikleri 25.000 barajı maalesef bugün aşıldı... bütün dünya 3. dalganın içinde olduğumuzu kabullendi ve de kesin kapanmaya girdi, bizde ise yandaş gazeteler şu manşeti atıyor:

eee sonuç? saçılmaya devam...

turci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu konuda Almanya da maalesef çuvalladı, dün alınan kararla sınırlamalar 18 nisana ötelendi.
    şu an muhalefet başta olmak üzere vadandaşlarda yüklenmeye başladı.
    aşılama diğer ülkelere nazaran çok geride, yumurta bayramı geliyor ve Almanya içinde turizm yasak ama mallorcaya tatile gitmek serbest
    kısaca durum vahim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    uzmanların çok kritik dedikleri 25.000 barajı maalesef bugün aşıldı... bütün dünya 3. dalganın içinde olduğumuzu kabullendi ve de kesin kapanmaya girdi, bizde ise yandaş gazeteler şu manşeti atıyor:

eee sonuç? saçılmaya devam...
    Ben artık vaka sayısı, vefat sayısı, hasta sayısı ve test sayısına bakmıyorum. 2 haftadır bizim sitede hava iyi olduğunda bile kimse yürüyüşe çıkmıyorsa durum bombok demektir. Zira, eşimin arkadaşı bizim lokasyona göre hes haritasını gönderdi. Heryer kıpkırmızı.
    Biz ailecek maske ile yürüyüşe çıkınca gerzek gerzek bakıyorlardı. Virüsü, kapıda güvenlik durduruyor sanıyorlardı.

Okulda e-mail atmış. Efendim okulda nezle desen nezle değil, grip desen grip değil ama bir salgın var haberiniz olsun. Nurtopu gibi covid var işte ne ağzında yuvarlayıp duruyorsun ki. Sorarsan da her türlü önlemi almışlardı. Babayı aldılar...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben artık vaka sayısı, vefat sayısı, hasta sayısı ve test sayısına bakmıyorum. 2 haftadır bizim sitede hava iyi olduğunda bile kimse yürüyüşe çıkmıyorsa durum bombok demektir. Zira, eşimin arkadaşı bizim lokasyona göre hes haritasını gönderdi. Heryer kıpkırmızı.
    Biz ailecek maske ile yürüyüşe çıkınca gerzek gerzek bakıyorlardı. Virüsü, kapıda güvenlik durduruyor sanıyorlardı.

Okulda e-mail atmış. Efendim okulda nezle desen nezle değil, grip desen grip değil ama bir salgın var haberiniz olsun. Nurtopu gibi covid var işte ne ağzında yuvarlayıp duruyorsun ki. Sorarsan da her türlü önlemi almışlardı. Babayı aldılar...
    adı konmamış TR mutasyonundan bahsediliyor...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler