Beyler, uzman doktorum, pandeminin başından itibaren de covid-19 hakkında mübalağasız yerli/yabancı, lab./ klinik binlerce yayın ve çalışma okudum.
Cov-19 virüsünün insan bağışıklık sisteminde oluşturduğu tepki yolakları ve şiddeti hala aydınlatılamamış bir konu bilim dünyasında.
Ama aşıların etkisi ve koruma gücü (değişken olsa da) klinik olarak ispatlanmış durumda.
Bu platform aşı olmalı mı, olmamalı mı tartışması yapılacak bir yer değil.
Aşı olmak istemeyen olmaz, kendi kararıdır.
Ama size şunu söyleyeyim, aşı emniyet kemeri gibidir. Yıllarca takmazsın bir şey olmaz, ama kafadan bir yere girince güçlü ve sportif vücudunun işe
yaramadığını anlarsın.
Volkan'ı şuan hedef göstermeden ve tenzih ederek yazıyorum.
Aşı karşıtı olan tüm arkadaşlara soruyorum,
Çocuğunuz hayata gözlerini açtı dünyaya geldi. Aşağıdaki linkte bulunan aşıları yaptırmadan nasıl hayata tutunmasını sağlayacaksınız bana lütfen açıklayın.
Bebeklik İtibariyle Yapılan Cocuk Aşıları
Çocuk felcini nasıl önlemeyi düşünüyorsunuz ? Portakal sıkarak mı ?
Su Çiçeğinden nasıl koruyacaksınız ? Çiçek mi yedireceksiniz. Kulağına sarmaşık mı dolayacaksınız ?
İlimin ışığında ilerleyin. Aşının içinde bluetooth var heryerde beni dinliyorlar triplerinden vazgeçin.
Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|
benim tanıdığım sadece 1 kişi var tam "şifacı" kafası yaşayan , ki o da bana çok ütopik gelen bir yaşam biçimi. bu soruları kendisine sormak isterdim aslında.
kesinlikle ilimin bilimin ışığı altında ilerlenmesi konusunda hem fikirim, bluetoothtur kısırlıktır vs gerçekten komik argümanlardı ben de gülüp geçtim , ancak diğer aşı mevzularından farklı olarak , covidde sürece kronolojik baktığımda çok çok fazla çelişkinin olması, baştan pazarlanan görsellerle gerçekte yaşananların alakası olmaması, sürece bill gates'in ( ne alaka) ve eşi melinde gates'in vakfının dahil olması ( bu ikilinin tedx konuşmalarında ayan beyan dünya nüfusu azaltılmalı vurgulu konuşmaları her yerden bulunabilir) , tek dozla bitiririz denilirken şimdi farklı marka model sayısız doz konuşulması vs vs. gibi bir çok noktada bu işin ticari bir faaliyete dönüştüğünü gördükçe aşıdan hızla uzaklaştı insanlar.. şimdi birisi çıkıp diyecek ki aşı bedava kardeşim ne ticarisi??.. hükümetler milyonlarca doz aşıyı firmalardan temin ederken belirli paralar ödendi, o paralarda senin benim vergilerimle, yeni yılda iyice köklene köklene alındı, alınan onca aşıyı da dürüm yapıp yiyemeyeceklerine göre , ister güven ister güvenme çeşitli dayatmalarla, korku pompalayarak ,ünlülerle tanıtım-pazarlama yaparak, çeşitli yöntemleriyle yaptırmak isteyecekler aşıların tarihi geçmeden.
Ben bu sebeple bu çarkta yokum ,olmayacağım.
Yaptıran yaptırsın + olarak en azından spor bile yapmıyorsa bahsettiğim şekilde günlük su alımına + kahve tüketimine dikkat ederek daha dengeli bir yaşam sürsün isterim hepsi bu.
Aşı karşıtı olan yok aşı olmam diyoum kendi adıma çocuklara yapılan aşı ile covid aşısını aynı kefeye koymak ayrı bi cehalet. Neden dersen araştırma test garanti bi güveni olmayan kesin bi dayanağı olmayan aşıyı tabikide kendime yaptırmam yapanada mani olmam daha öncede yazdım. Çocuğuma yapılan veya yapılacak olan aşı nolacak dersen 4 yıllık evliyim çocuk yapmayıda düşünmüyorum. Yapanada karışmam bulunduğumuz dünyaya gelip ne yapacak. Onun için dalgaya devam edin en yok kısırlaştırıyo bu memleket düzelmez düzelmiyecek 6. Doza gelmiş 20 ye doğru gider heralde bu gidişle
kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...
Çocuklara yapılan aşılar gökten zembille inmedi bu dünyaya. Bu aşılarında çıkış sebebi salgın hastalıklar sonucu çocuklar ölmesin hayata tutunabilsin diye yapılan deneyler araştırmalar sonucu bu aşılar ortaya çıktı.
Çocuk yapmayı düşünmemen bireysel bir karardır. Sen dünyaya geldiğinde bu aşılar sana yapılmasaydı muhtemelen aramızda olmayacaktın. Bu şekilde düşünebilirsen ne demek istediğimi anlayacaksın.
Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|
gecmis olsun sevindim hafif atlatmana. omicron hakikaten herkesin bekledigi ve istedigi gibi zayiflamis ve gucu azalmis bir varyant.
saglik, yan etki, asi gibi konularda big data analiz yapmadan sadece bireysel olarak yasanan tecrubeler ya da kendi arkadas-aile-sosyal cevremiz gibi goreceli cok kisitli kisi adedi uzerinden cikarim yapılmaz, yapilirsa da pek gercekci olmaz maalesef.
Su sayfadan son 1 yil icerisinde asili insanlar ile asisiz insanlar arasindaki olum orani farkina bakabilir herkes, bakmaya usenenler icin buraya da copy paste yapayım.
Deaths involving COVID-19 by vaccination status, England - Office for National Statistics
In the period July to December 2021, the age-adjusted risk of death involving coronavirus (COVID-19) was 93.4% lower for people who had received a third dose, or booster, at least 21 days ago compared with unvaccinated people.
Asi konusu hassas bir konu, asi olmayan bir insan olarak bu kadar agresif yazmanın sebebi nedir bilemedim, insanlari asi olmayin diye yonlendirmek bence riskli bir yaklasim bu kadar istatistik ortadayken.
Ben 2 doz aşılıyım, 3. doz olamadan, önceki pazar pazartesi iş için Mersin'e gittim geldim. Salı günü acaip bir halsizlik çöktü, 2 gece ateş, sabahları daha iyim, pcr oldum, pozitif çıktı, ateş 3 geceden sonra tamamen gitti, grip nezle tarzı birşey oldu burun tıkanıklığı, akıntı, boğaz yanması, tat koku gitmedi, çocukken hastalandığımızdaki gibi yemeklerin tadı nasıl geliyorsa işte öyle oldu diyeyim, bugün çok şükür burun boğazdada bir sıkıntı yok, başağrısı zaman zaman oluyor.. 2 gün sonra karantinam bitiyor. 2 yıl direndim, ortak alanlara birşeylere dokunmamaya dikkat ederim, dokunursam hemen dezenfektan kullanırım, boş sokakta dahi maskesiz gezmem, evhamlı tiplerdenim ama maalesef bir yere kadar kendi tedbirimiz, insanların umrunda değil..
Youtube kanalım: www.youtube.com/@ardaguven
Aşı karşıtı değilim ama ben de geç karar verdim 3 doz aşı oldum.
Babannem 80 küsür yaşında 10 yıldır diyaliz hastası ve baska onlarca hastalığı var yıllardır seyyar eczane gibi geziyor. Değil spor yapıp sağlıklı beslenme çok yetersiz ve düzensiz besleniyor.
Aşı karşıtı olduğu için değil zaten bir çok hastalığım var aşının yan etkilerini kaldıramam deyip vs bahaneler ile aşı olmadı. Bu kadın 2 defa pozitif oldu negatife döndü basit belirtiler ile atlattı. Ateş halsizlik vs.
Şu an hastanede yatıyor başka rahatsızlıklardan dolayı ama ayakta zor duran türlü hastalığı olan kadın bile 2 defa hastalığı yendi ki sağlam bünyeye sahip değildi.
Başka sapa sağlam sandığımız insanlar göçtü gitti.
Hastalık neye göre adam seçiyor bilmiyorum ama bunun beslenme vs ile alakası yok.
hee iyi beslenir doğal vitamin alır bağışıklığını yüksek tutarsan bu elbette iyi bir şey yaşam kalitesini arttırır ama covid özelinde çok etkisi olduğunu düşünmüyorum.
arkadaşlar , gözden kaçan çok önemli birkaç nokta var ;
-her insanın muhatap olduğu mikrop birbirinden farklı , dolayısı ile ortada tep tip tek güç tek etki sahibi bir virüs yok , bunu biyolojik olarak da ispatlayabiliriz. zira virüs bir canlı ile temasa geçtiğinde tamamı olmasa da minör olarak evriliyor , dolayısı ile her bir bünyede farklı kodlamalar ekliyor kendine. bu sebeple tek tip virüsten değil farklı varyantlardan bahsediyoruz.
-her canlının bağışıklık sistemi genetik olarak birbirinden farklıdır. bunun üstüne o canlının genomundaki bağışıklık kodu , o canlının yaşam tipi ile bağlı olarak daha da değişir. kısaca , genomdan gelen güçlü bağışıklık var ama hayatı sağlıksız olan biri farklıdır , zayıf bağışıklık geni olan ama kendine çok iyi bakan birinin farklıdır.
-bir kişinin virüsle muhatap olma anında o kişinin o an taşıdığı hastalıklar veya virüsler , bu yeni virüs ile birleştiğinde bünyede farklı sonuçlar çıkarabilir.
dolayısı ile elimizde matematiksel olarak neredeyse toplam insan popülasyonundan çok daha fazlasına denk gelen bir ihtimaller ve değişkenler kombinasyonu tablosu var.
şimdi bu gerçeklere hiçbirimizin itiraz etmiyor olması lazım , zira pozitif bilim bunu söyler.
bu noktadan hareketle , ortada sürekli her dokunduğu insanda farklılaşan bir virüs , her insandaki mevcut hastalık-virüs stoğu ve her insanda farklı olan bağışıklıklar ile karşılaştığında doğal olarak nihai etki de birbirinden farklıdır.
burada kesinlikle "birine olan başka birine de aynı şekilde olur" gibi net bir yargı yapılmamalıdır
bunu hem pozitif anlamda hem negatif anlamda söylüyorum
dolayısı ile ben şahsen hem biyolojik hem de matematiksel olarak "aşı" konusunda bir konunun açılmaması taraftarıyım.
aşı , bu ihtimaller kombinasyonunda kişiye , olası yan etkilerine kıyasla daha fazla pozitif korunma "şansı" tanıyan bir işlemdir.
bakın yine aynı şeyi söylüyorum , aynı şekilde bu "aşı"nın da bünyede yaratacağı etki kişiden kişiye yukarıdaki sebeplerle değişmektedir.
önleyici tıp bilimi , ihtimallerin kontrollü şekilde değiştirilmesi üzerine çalışır , ana maksadı budur , kesin yargıları yoktur , ihtimal arttırır
ve bunu yaparken de tüm tıp biliminin ana hareket noktası olan fikirden hareket eder ; "tahmini fayda ne kadar , faydaya giderken olabilecek olası zarar ne kadar?"
Tesla Model Y Sr
bu is sporla beslenmeyle kendine bakmayla cozulseydi herhalde profesyonel sporcularin hic biri yakalanmazdi, dolayisiyla tabii ki spor yapin, saglikli beslenin, c vitamini bol su alin vs ama bu sizi covidden korumaz.
su fotodaki adam covid olmus kevin durant, yillik maasi 40 milyon usd olan, nba'in en onemli oyuncularindan biri, sanirim kendine cok iyi bakiyordur ve olabilecek en saglikli sekilde beslenip duzenli idmanini yapıyordur.
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)