User Tag List

Sayfa 2/6 İlkİlk 1234 ... SonSon
111 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Otv indirimi?

TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    148 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada bence gerekli de. Piyasanın anası bellendi. 3 e alan 5 e satmıyor 25 e satıyor. Ayıptır günahtır üç kuruş parası ile milletin araba almasına engel oluyor bu işler. Yapan adam gibi belgesini alacak, vergisini verecek, bişi oldumu sorumluluk alabilecek durumda ise bu işlere girecek. Bankada param var ozaman 10 araba alayım diye diye 10 liralık araba 100 lira oldu...
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ef186 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu arada bence gerekli de. Piyasanın anası bellendi. 3 e alan 5 e satmıyor 25 e satıyor. Ayıptır günahtır üç kuruş parası ile milletin araba almasına engel oluyor bu işler. Yapan adam gibi belgesini alacak, vergisini verecek, bişi oldumu sorumluluk alabilecek durumda ise bu işlere girecek. Bankada param var ozaman 10 araba alayım diye diye 10 liralık araba 100 lira oldu...
    Diyelim ben normal bir vatandaş olarak eskidiğini düşündüğüm ve kasasını yenilemek istediğim aracımı satmak istedim. Bu durumda ne olacak?

TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    148 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı baskan96 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Diyelim ben normal bir vatandaş olarak eskidiğini düşündüğüm ve kasasını yenilemek istediğim aracımı satmak istedim. Bu durumda ne olacak?
    Bence buna da bir yöntem bulunur, yeni alınan otomobilleri şu yarihten itibaren etkiler der geçerler... Alım satım ona göre düzenlenir. Haa buda fiyagı ilk anda şişirir ama 2.3.tursa ss normalleşir.
    Alsatçılar morte olur o arada
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sektör satışları %50 düştü. Kiralama, filo işleri için satışlar iyice bitti diyorlar. Rakamlar ortada. Yok satıyor kısmı "gelebilen" üç beş araç için galiba

Bunun yanında, geçenlerde yine bi toplantı yapıldı, sektör temsilcileri, sektör kuruluşları aracılığı ile yine bir rapor ile sunulması planlanıyor.

Bu sefer olay ÖTV indirimi değil, baremlerin değiştirilmesi. Çünkü en alt bareme giren araç kalmadı diyorlar. Hurda indirimi ve ÖTV baremi değiştirilmesinin çözüm olacağını, devletin ÖTV falan indirmeyeceğini, ama en azından daha sağlıklı düzenleme ile saçmalayan fiyatların aşağı çekilmesinin sağlanabileceğini belirttiler.

Bu yol üzerinden gidecekler sanıyorum artık.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı baskan96 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Böyle bir yasa çıkarsa eğer büyük ihtimalle 6 yada 12 ayda 1 araç gibi bir kota koyarlar dolayısıyla normal arabasını değiştiren vatandaşı etkilemez veya ondan da kar elde etmek amacıyla ufak bir dilim vergi alınır. Ki eğer böyle bir yasa çıkarsa az da olsa normal vatandaştan da yılda sattığı 1 2 araba veya 5 yılda sattığı 1 araba için bence kesin vergi alırlar.

ByKazim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Otomotiv Distribütörleri Derneği başkanı 7 mayıs'ta devlet eğer ötv indirimi yaparsa daha fazla para kazanır diye bir açıklama yapmıştı. Bunun nedeni isin basitçe fiyat daha uygun olacağından satış adetin arttacağı.
    2020 senesi için 500 bin araç satılacağını tahmin ediyorlar. Güncel durumda devletin böyle bir şeyi onaylaması için satışa hazır araç gerekiyor ama ***** olaylardan dolayı bu mümkün gözükmüyor.

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2. Elde alim satim vergisi mantikli ama iyi duzenlenmesi gerekli misal senede 1 araba sonra 2. Arabaya su kadar 3. Ye bu kadar artan oranda vergi mesela..
    Ben surekli araba degistiririm keyif benim diyen varsada kusura bakmasin verecek vergisini cunku gercekten ihtiyac olan araba aliminda herkes magdur oldu oluyor insanlarin ulasmasi cok daha zorlasiyor
    Galerilerde zaten iyi denetimle vericek vergisini alan razi satan razi olacak
    Kisacasi onune gelen al sat yapmayacak..

alpeRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence zam gelmeli, bize müstehak, yıllardır KKTC'de yaşıyorum 3 sene önce 20 lira olan araba hala 20 lira üstelik döviz bu kadar yükselip paramızın değersizleşmesine rağmen,biz bu düzene dur demedikçe bu iş böyle gider.

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    türke imkansız de otur izle

bizim millet yine bulur bir yolunu halasının üstüne bacanağının üstüne yiğeninin üstüne kayınçosunun üstünden al sat yapar.

inşallah bir yol bulunur ama bence zor.

bi aralar 1-2-3den fazla alsat yapan'a vergi çıkıyordu hani ?
    Seat IBIZA FR

YAMAHA XMAX 250

denizhandinc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alpeRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence zam gelmeli, bize müstehak, yıllardır KKTC'de yaşıyorum 3 sene önce 20 lira olan araba hala 20 lira üstelik döviz bu kadar yükselip paramızın değersizleşmesine rağmen,biz bu düzene dur demedikçe bu iş böyle gider.
    Kıbrısta ev araba ticareti sterlinle yürüyor ondan
    Leon Mk2
    Golf Mk7
    Scirocco Mk3
    1.16 F20
    A180 W176

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2. el munferit satışlarada vergi gelmesi demek 2. el fiyatlarının bi tık daha yukselmesi demek. ihtiyacımı karsılamak için şahsi malımı sattım diye devlete vergi mi ödeyecem öyle saçma sey mi olur.
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    açıklıyorum ankaradan gelen bi haber ötv indirimi gündemde yok.
    Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bilalMW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam merhaba iyi geceler. Seat yetkili servisinde çalışıyordunuz diye hatrımda kalmış doğru mu hatırlıyorum? Öyle ise bir soru sorabilir miyim?

ONURRBAKI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DOHC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İndirim geldiğinde satışlar artabilir yani vergi kaybı yerine daha fazla vergi bile toplayabilir.
    Ootmbilciler bu yönde birraporu sunmuştu hükümete zamanında
    zaten olan tüm otomobilleri yok satıyoruz, yani Türkçesi üretilen tüm otomobiller daha üretilirken satılıyor.

Fabrikaların üretim kapasitesi azaldı ve yapabilecekleri üst sınırda tümüyle üretim yapıyorlar ve ürettikleri her araba satılıyor.

Daha nasıl fazla satacağız?

o zamanında sunulan raporla şu an ki durumun hiç bir benzerliği yok maalesef

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bilalMW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zaten Ankara'da değil gündem, İstanbul'da Sektör temsilcileri bu teklifi yapacak.

Alıntı ByKazim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Otomotiv Distribütörleri Derneği başkanı 7 mayıs'ta devlet eğer ötv indirimi yaparsa daha fazla para kazanır diye bir açıklama yapmıştı. Bunun nedeni isin basitçe fiyat daha uygun olacağından satış adetin arttacağı.
    2020 senesi için 500 bin araç satılacağını tahmin ediyorlar. Güncel durumda devletin böyle bir şeyi onaylaması için satışa hazır araç gerekiyor ama ***** olaylardan dolayı bu mümkün gözükmüyor.
    Evet önceden bu çalışma üzerinden gidiyorlardı, ancak ümidi kestiler, araçların girdiği ÖTV dilimlerini değiştirmeyi önerecekler, bir de hurda indirimi mevzusunu. Bu sayede elde edilecek çevre, halk yararı, güvenliği, yakıt tasarrufu ve buna bağlı petrol ithalatı azaltılması vb gibi şeylere dikkat çekilmesi planlanıyor, bu şekilde ülkedeki araç parkının "yenilenmesi" ve bundan elde edilecek saydığım faydalar üzerinden gidecekler.

rahmi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2018 yılında ötv indirimi yapıldığı zaman firmalar, 2017 yılı kapanışına ve pazar payına göre plan yapmıştı, 2018 yılında hedef 1 milyondu.Yıl ortasında yaşanan olaylar, kur krizi,yükselen faizler derken satışlar çakıldı ve mecbur böyle bir aksiyon alınması gerekti. .�imdi ise bayi stoklarında araç yok, az sayıda gelen araçlar satılıyor, önceki yıla göre ötv geliri artmış, faizleri düşürülmüş ve kredi ile olan araçların satılması hükümetin işine gelir.

Ferhat_V - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ötv indirimi değil de 2.el araç alım satımına kontrol ve kasko değeri üstünde satış yasağı acilen gelmeli.

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    148 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İndirim falan olmayacak boşuna beklemeyin.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gerçekten bunu neye göre bekliyor insanlar anlamış değilim, Türkiye de vergi inmez her zaman biner.

şu corona zırıltısı bitsin 2020 aralıkta bekleyin 1800 motor ve üstüne kesin ÖTV zammı gelecektir, burada kalsın yazdığım alıntı yaparım gelince

Türkiyede bundan sonra ithal malın fiyatı düşmez. araba telefon elektronik ne alırsanız sene sonuna kadar yanınıza kar kalır benden söylemesi...
    .

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler