Abi yok bildiğin çocuğa kargo geliyor. Bir sefer duydum, öğretmenim kargom geldi 1dk'ya geliyorum dediOyun kodu değil bildiğin kendine oyuncak...vs alıyor. Birde bir güzel hepsini gösteriyor.
Hasbamın oyunlarını babası yurt dışından getirdi.Nereden biliyorum 2 hafta boyunca her gün kafa açtı. Bizim oğlan artık yeter ben bunu mu dinleyeceğim diye bilgisayarın sesini kapattı. Az kaldı dersten de çıkacaktı da güç bela ikna ettik.
@imprezaWRC abi sen şu Kanada işine bir bak![]()
kızlar uzadıkça çirkinleşiyor; kız dediğin 1.60 - 1.75 olacak. 1.85 kız mı olur ya. he bu arada 1.45 de olmaz, o ne lan öle iddaa oranı gibi..
Kafa karışıklığı çok var sanırım, o yüzden tekrar yazmak biraz daha açmak istedim.
Herkes facebook sizin mesajlarınızı okuyacak gibi zannetmiş, hayır arkadaşlar mesajlarınız, fotolarınız işlenmiyor. Kimsenin de umurunda değil, facebook zaten bütün geliri reklamdan kazanıyor, sizin 3 kuruşluk hesabınıza girse ne olacak, nudenizi görse ne olacak. Zaten o okudu datayı anlayıp, anlamlı hale getirecek bir yazılım, makine öğrenmesi daha yok.
Herkese uygulanabilecek kurallar ile track eidliyorsunuz mesela mesajlaşma sıklığınızdan, app kullanma sıklığınıza, telefon versionunuzdan, konuştuğunuz bussiness accountların kim olduğuna.(ne konuştuğun değil) mesela, a firması, b firması ile whatsappda görüşenleri facebook üzerinden targetlayabilecek yeni değişiklik ile. Eskiden bunu yapamıyorlardı, GDPR'a aykırı idi.
Olay mevcut olarak track edilen dataların, facebook ile paylaşılması oldu başka bir şey değil. Eskiden yapılıyordu, crypted data olarak satılabiliyordunuz şimdi cross device identy yaptılar. Şu bizim milletin 3 kuruşluk esnaf aklıyla, big-data, advertisement, silicon vadisi trendlerini yorumlamasına bitiyorum. Bunu diyen gerizekalı oğlu gerizekalının da bütün bilgileri zaten facebookda, instagramda, twitterda herkese açık şekilde paylaşmış.
Zaten facebook'un whatsappı almasının tek sebebi buydu, cross channel identy yaratıp, segmented add yapmak. Yoksa whatsappın giderlerini hayal bile edemezsiniz.
Bak bu işin direk içerisindeyim, bütün banka hesaplarım, görüşmelerim, belgelerim whatsappda, slackde veya driveda, gram facebook, whatsapp vs. tarafından bir çekincem yok.
Bence işin en kötü boyutu bağımlılık yaratan uygulamalar haline gelmeleri. Bir birey bugün günün ortalama 3 saatini telefonda sosyal medyada harcıyor. Senden topladığı verilerle seni ekrana kitlenmek için elinden geleni yapan uygulamalar. Bu zincirlerden kurtulmak lazım aslında, instagramda reele video izlemek yerine yapılabilecek çok daha güzel şeyler var dünyada.
bu zincirden şu dönemde kurtulmak maalesef imkansız gibi birşey anca teknolojik bir kıyamet olacak orta çağ şartlarına dönmemiz lazım herşeyin kağıt üzerinde yapldığı döneme yani. en basititinden bugün eğitim bile bu platformda haberleşme tamamen bu platforma taşındı instada reel'de video izlemesen netflixten video açıyorsun yada youtube'da videolara takılıyorsun bu zincir böyle gidiyor birde artık alışkanlık olmuş boş duruken veya otobüste yada bankada sıra beklerken istemsiz telefonu çıkarıp kendimizi instada yada wp'da bişeylerle uğraşırken buluyoruz.
•06 E 6577 - MAT BRAVO • / •06 ZOF 96 - CORSA GSİ • / •06 ZUZ 87 - 1.6 İES • / •06 JR 124 - F7R • / • 35 CSE 57 - İNTEGRA • / • 42 CNE 94 - VW Polo • / •34 ZR 3191 - Seat Cordoba •
Çalıyorlar ama çalışıyorlar. Tercihim Facebook. Yetmez ama evet
![]()
Derinlemesine hasta bir topluma uyum sağlamak bir sağlık ölçütü değildir.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)