User Tag List

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
78 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Plaka Alma İşlemi Hakkında

AliGizda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı painkller Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hepimizin yeri yurdu belli, dediğiniz gibi e devletten tahsis et plakayı, kişi istediği plakayı kontrol edebilsin, ücretini görebilsin, otomatik olarak bir c kodu oluştur bununla alakalı harcı yatırsın. Merkez basım noktaları belirle plakada herkesin evine gelsin. Bu süreç zarfında da gerekirse noterlere geçici plaka verilsin 10-20-50 tane, satıştan itibaren araca tanımlansın araç sahibi plakası geldiğinde notere teslim edip araç üzerinden düşürtsün geçici plakayı.
    Bizde onu online yap hemen kaparlar plakaları, 3-5 üstüne yine satarlar.

Adamlar sağlık-vize randevusunu alıp, parayla satıyor.

Geçen eşimin kuzeni Polonya' ya okumaya gidicekti, vize için randevu bulamadı çocuk. Geçen sene okul kaydı yanmasın diye 5.000 TL gibi bir ücret ödeyip randevu satın almıştı, bu sene tanıdık vs bi şekilde halletiler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bazı yabancı ülkelerdeki gibi plaka işini standarta bağlayıp çözmeleri gerekiyor artık. Ama nerdeeeee. Neyimiz düzgünki. Halbuki koy e-Devlet'e plaka tahsis değişim zımbırtısı. Al sabit ücretlerini devam et gitsin.
    Yaw bu millet MB online satış sistemini hackleyip, sisteme düşen arabaları 1 dk'da alan robot sistemi geliştirmiş bir millet.
    Plakaları da alır, kar koyup satarlar :9.
    Okumadan imzalamam.....

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı painkller Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hepimizin yeri yurdu belli, dediğiniz gibi e devletten tahsis et plakayı, kişi istediği plakayı kontrol edebilsin, ücretini görebilsin, otomatik olarak bir c kodu oluştur bununla alakalı harcı yatırsın. Merkez basım noktaları belirle plakada herkesin evine gelsin. Bu süreç zarfında da gerekirse noterlere geçici plaka verilsin 10-20-50 tane, satıştan itibaren araca tanımlansın araç sahibi plakası geldiğinde notere teslim edip araç üzerinden düşürtsün geçici plakayı.
    Burada neredeyse tam olarak hayal ettiğiniz gibi,
    online sistemden istediğin plakayı sorguluyorsun ama Tr'deki gibi çakallık yapmasınlar diye ayırtamıyorsun.
    Plaka boşsa evraklarını hazırlıyorsun (basit ikamet, kimlik sigorta vs), Trafik Şubeye gidip istediğin plakayı söylüyorsun. Evraklarını o plakaya göre ayarlıyorlar. Postayla gelmesini istersen sana geçici bi plaka veriyorlar (sadece rakamlardan oluşan farklı renkte), kendin gidip almak istersen 1gün kadar aracını kullanamıyorsun ama ertesi gün direkt kendi plakan hazır oluyor.

Özel plaka istemişsen yıllık küçük bir miktar ödemesi var, onu ödüyorsun bitiyor.
    Aracını satsan bile plakaya kira ödediğin için aracı alan plakayı değiştirmek zorunda kalıyor. Sende yeni aracına aktarıyorsun plakayı.

Ucuz ve kolay olduğu için neredeyse herkes özel plaka kullanıyor. Şirket araçları bile hep özel plaka örneğin

serkanOC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    süperiz valla keske aklımız başka şeylere de çalışsa.

Beyler yoğunlukta nası uğraşıcam diye düşünürken bi irtibat buldum.. ATL 82 istiyorum boş değilmiş ATL 982 oldu 17 + 3 bin e hallettim bilginiz olsun

serkanOC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EnesAksu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla bende kaç aydır 34 ATL XX arıyorum. hep 34 ATL XXX olan var kendime ayırmak istiyorum. istenilen fiyatlar çok absürt
    halletmişsindir muhtemelen ama bilgi olsun diye yazayım. ATL 35 boştu fiyatı 40 bin dedi

painkller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AliGizda Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bizde onu online yap hemen kaparlar plakaları, 3-5 üstüne yine satarlar.

Adamlar sağlık-vize randevusunu alıp, parayla satıyor.

Geçen eşimin kuzeni Polonya' ya okumaya gidicekti, vize için randevu bulamadı çocuk. Geçen sene okul kaydı yanmasın diye 5.000 TL gibi bir ücret ödeyip randevu satın almıştı, bu sene tanıdık vs bi şekilde halletiler.
    Vallaha burası üreten ve gelişen Türkiye olduğundan dolayı bu şekildeki yeni iş kollarına adapte olacağız. Allah sonumuzu hayretsin.

Aslında mantık basit, noterde satıştan sonra plaka havuzu açılacak. Senede şahıs 3 araba al sat yapabiliyorsa plakada aynı şekilde olacak. Galericiler içinde aynı şekilde 3 sınırı getirilebilir.
    Öte yandan kişi arabasını satmadığı sürece plaka düşmediğinden ve plaka atıyorum 77 xx 777 olsun. 77XX777 Ahmet YILMAZ adına kayıtlıysa, Ahmet aracı satıp plakayı kendi arabasında kullanabilecek, başka bir şahısa plakayı satmak amaçlı araçtan boşa düşürmesine tedbir amaçlı, boşa düşen plaka 1 yıl boyunca bu havuzda gözükmeyecek, beklemede kalacak gibi gibi tedbirler alınabilir. Burada da plaka için arabayı alırlar sistemi devreye giriyor. Ona yapabilecek bir şey yok.
    TR - B13

eminkilic61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Trafik Vakfı, özel plaka işinden çok ciddi gelirler elde ediyor.
    ben bunu normal buluyorum ama sorun şurada başlıyor:

06ABC01 plakayı istedin sen. 'Vakıf'a 20.000tl yatır' diyorlar, 'abi ya yapma çok pahalı vs' dediğinde de, 'tamam, elden 5.000 ver, Vakıf'a 5.000 ver' gibi çözümler üretiyorlar. (birebir yakın zamanda yaşanmış bir durumdur, tüm ücret vakıf'a yatırılıp plaka alınmıştır)

başka bir sorun:
    arkadaşım geçen hafta Özel Plakalı arabasını sattı, plakasını da muameleci ayırttı. 1 sene kafam rahat dedi.
    Vatandaş kendi plakasını ayırtamazken, muameleci nasıl ayırtıyor acaba?

başka bir sorun:
    önden plaka ayırtma hizmeti gelirse, bu çok ciddi ranta çevirecekler var maalesef bu ülkede.

başka bir sorun daha:
    ben 06ABC01 plaka istiyorum parasıyla ama bana yok diyorlar. kendi tanıdıklarına var diyorlar.

şimdilik aklıma gelen sorunlar bunlar, bu iş bu güzel ülkede zor çözülür...

darkred - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eskişehir'de de durum benzer. Zaten 26 XX 026 ve 26 XX 222 leri sıradan hiç vermiyor emniyet direk ayırıyor. 222 eskişehir alan kodu olduğu için oda 026 kadar kıymetli.

En son bir tanıdık için İsim Soyisim başharfleri 26 AB 026 gibi bir plaka için 6 haneye çok yakın bir rakam talep edildi.

Zaten plaka aynı kişinin aracındaydı daha öncede para verip almıştı. Arabayı değiştirdiği için yeni arabaya takmak istedik.
    Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
    M.Kemal ATATÜRK

Birkan61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İstanbulda güncel 34 xxx 61 fiyatları 15 - 20 arası şuan

Benim anlamadığım birşey var 2 yıl önce eşimle kendi adım 34 sb 9061 direk beylikdüzü şubeye gittik yalvar yakar 7000 düştüler

Muameleci 4000e aldı bana enteresan
    - Bize Her Yer TRABZON

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Devlet bu işe nasıl el atmıyor, hayret ediyorum. Korkunç bir kayıp kaçak var vergi geliri açısından. Trafik vakfı devletin imkanlarıyla kendine gelir sağlıyor. Kötü yanı, standart bir tarife de yok. Nüfuzunuz varsa hiç para ödemiyorsunuz, doğru kişileri tanıyorsanız az parayla kurtuluyorsunuz. Diğer hallerde tamamen oradaki memurun insafına kalmış durumdasınız.

IbizaFR150 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeni konu açmamak için burda sorayım. Satışta plaka değişimi istemedim vakit olmadığı için, araç plakası 35, benim ikamet İstanbul diye sonradan değiştirebiliyor muyuz? İlla al-sat mı yapılmalı?

_driver_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir ay sonra tek sefere mahsus olacak şekilde yapabiliyorsunuz diye biliyorum
    Alıntı mesutt1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    skodaya tam kocaman oha diodum ki driver abi içimi okudu
    Alıntı doncarlo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saxoda sertleşme kronik pompayı kontrol edin.

CenkB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı IbizaFR150 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yeni konu açmamak için burda sorayım. Satışta plaka değişimi istemedim vakit olmadığı için, araç plakası 35, benim ikamet İstanbul diye sonradan değiştirebiliyor muyuz? İlla al-sat mı yapılmalı?
    Ben de son araçta değiştiremedim. Notere farklı bir iş için gittiğimde sordum al sat yapman lazım demişti.

Sti_Ozan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı eminkilic61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Trafik Vakfı, özel plaka işinden çok ciddi gelirler elde ediyor.
    ben bunu normal buluyorum ama sorun şurada başlıyor:

06ABC01 plakayı istedin sen. 'Vakıf'a 20.000tl yatır' diyorlar, 'abi ya yapma çok pahalı vs' dediğinde de, 'tamam, elden 5.000 ver, Vakıf'a 5.000 ver' gibi çözümler üretiyorlar. (birebir yakın zamanda yaşanmış bir durumdur, tüm ücret vakıf'a yatırılıp plaka alınmıştır)

başka bir sorun:
    arkadaşım geçen hafta Özel Plakalı arabasını sattı, plakasını da muameleci ayırttı. 1 sene kafam rahat dedi.
    Vatandaş kendi plakasını ayırtamazken, muameleci nasıl ayırtıyor acaba?

başka bir sorun:
    önden plaka ayırtma hizmeti gelirse, bu çok ciddi ranta çevirecekler var maalesef bu ülkede.

başka bir sorun daha:
    ben 06ABC01 plaka istiyorum parasıyla ama bana yok diyorlar. kendi tanıdıklarına var diyorlar.

şimdilik aklıma gelen sorunlar bunlar, bu iş bu güzel ülkede zor çözülür...
    İlk işlem devlet bankalarından MTV kontrolü, ordan olmazsa tanıdık bir polis ya da sigortacı ile tekrar plaka kontrolü.
    Bu işlemler sonrası plaka boşta gözüküyorsa internetten ilgili plakanın bağlı olduğu emniyete gidip plakaya ücreti ödeyip alabilirsiniz.

Hoş yok diyen adam üstüne gelince hatırı sayılır bir para ister herhalde.

2-3 Tane tanıdık muameleci var, full bu adamlarla işi hallediyorum hangisi daha iyi rakam verirse.
    Hız,sonsuz bir tutkudur.

eminkilic61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güvenli ödeme yöntemi sebebiyle, aynı şehirden aldığınız arabanın plaka değişimi için nasıl bir yol izlenecek acaba?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı eminkilic61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    güvenli ödeme yöntemi sebebiyle, aynı şehirden aldığınız arabanın plaka değişimi için nasıl bir yol izlenecek acaba?
    Senetle sattım yazdırdığınızdan nakiti sormuyor noterler

KoramiraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben filoda da özel de o ilçede ikamet etmeden plaka alıyorum öyle bir şey yok, bağış yapıldığın da yada yüksek mertebe tanıdık olunca sorunsuz çözülüyor.

jRMix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Birkan61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İstanbulda güncel 34 xxx 61 fiyatları 15 - 20 arası şuan

Benim anlamadığım birşey var 2 yıl önce eşimle kendi adım 34 sb 9061 direk beylikdüzü şubeye gittik yalvar yakar 7000 düştüler

Muameleci 4000e aldı bana enteresan
    muamelecinin iletişim var mı? Plaka soracağımda

Birkan61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı jRMix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    muamelecinin iletişim var mı? Plaka soracağımda
    Özelden iletiyorum
    - Bize Her Yer TRABZON

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler