Herşeyin içine edildiği gibi tamamen kur bazlı ilerleyen otomotiv sektörü de en başta nasibini aldı. Bizim gibi aracına düşkün insanlar, bu işten keyif almaya çalışan orta kesim zaten sindirildi. Sanayide bile yağ değişimi yapsanız yüzüne bakmayacağınız arabada bile 350-400 liradan aşağı çıkamıyorsunuz. Dün babamın 1.5 dci motorlu aracı için baskı balata ve volan setine 3bin lira fiyat aldım. (altı üstü sarf malzemesi ve 12 yaşındaki bir arabadan bahsediyoruz)
2 senedir 1.2 motor 208e biniyorum, artık o kadar soğudum ki parkettiğim sokakta sürtseler dönüp bakmayacak hale geldim. Yıllar önce 3te bir fiyatına aldığım aracı satsam aynı gün aynı fiyata alamayacağım, öyle iğrenc bir piyasa. Fırsatçılık zaten gırla.
Düşünsenize altı üstü bir hızlı cilaya ( ne kadar gideceği meçhul ) asgari ücretin onda birini ödemek zorundasınız. Bizi kıskanan ülkeler 15 birim paraya alırken siz 250 birim paraya almak zorundasınız. Neden? Kader böyle yazmış
Hergün bir heves siteleri açıp hala "ne alabiliriz" diye bakıyorum, ağız dolusu küfür ede ede kapatıyorum. Çok yanlış bir hobi seçmişiz, çünkü en pahalı hobi bu şuanda. Ahşap boyama ile ilgilenseydik muhtemelen hala keyifle yapıyor olabilirdik. (gerçi kesin onun fiyatları da x15 falan olmuştur.)
Çok sıkıldım açıkcası, içimi dökmek istedim. Umarım okuyanlar " amma kafa ütüledin" demezler![]()