User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
28 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Kia EV6 Veya Hyundai Ioniq 5 yada Alternatif ?

TolgaUs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kia EV6 Veya Hyundai Ioniq 5 yada Alternatif ?

Merhaba arkadaşlar,

Elektrikli araç almayı düşünüyorum ve şu an en çok Kia EV6 ile Hyundai Ioniq 5 arasında kaldım. Bütçem bu araçların bulunduğu fiyat bandında.

Benim için öncelikler;

Gerçek kullanım menzili
    Uzun yol konforu
    Sessizlik ve sürüş kalitesi
    Malzeme kalitesi
    Servis ve ikinci el durumu
    Kronik sorun olup olmaması

Aracı ağırlıklı olarak şehir içi kullanacağım ancak zaman zaman uzun yol da yapacağım. EV6 ve Ioniq 5 kullanan arkadaşların tecrübelerini özellikle merak ediyorum.

Ayrıca bu fiyat seviyesinde değerlendirmem gereken başka modeller varsa önerilerinizi de duymak isterim.

Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

sportinger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evinden şarj imkanın varsa çok altarnetif cıkar. ben Mini kullanıyorum, günlük 100 km üstünde yol yapıyorum genelde 4 gün arayla dolum yapıyorum tavsiye ederim. belediye dagıtmış gibi demezsen tabi.

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen sene tesla juniper vardı şimdi 500e kullanıyorum. ben de değişiklik arefesindeyim listede ionic 5-6, ev6, ev3 ve countryman var. Koreliler 800v mimari ile teknolojik olarak iyiler ama uzaktan erişim yok. EV6 2. elde biraz daha agır diğerleri hareketli.
    www.vava.cars
    Lapiztes mk7R

DenizKaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.5 yıldır Ioniq 5 kullanıyorum, şuan 45bin Km'de.
    Kronik olarak, bagaj kapağından gelen ses var (Servisde plastikleri değişip düzeliyor.).
    Sessizliği çok güzel.
    Şehir içi kötü yollarda konfor iyi değil, biraz sert bir araba.
    45Bin km Ortalamam 15.3Kw
    Kışları %80'de 250-280km arası görüyorum, yazın ise 320-360 km oluyor.
    Servis ücretleri çok fazla, sadece polen değişiyor 8bin tl para alıyolar(KIA'da aynı).
    İonq5'in 2024 sonrası iç kalitesi bence çok iyi değil, benimki 2024 model kapılar vs deri kaplı yumuşak, yenilerde hep sert plastik kullanmışlar ama batarya 5kw daha fazla.

207_TR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ev6 dan ve İoniq5 ten de genel kullanıcılar memnun duyduğum.

Kia nın pazarı biraz daha iyi biliyorum.

Ancak biraz plastik - malzeme kalitesi aracın menşei kısmından izler taşıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ome_RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçen sene tesla juniper vardı şimdi 500e kullanıyorum. ben de değişiklik arefesindeyim listede ionic 5-6, ev6, ev3 ve countryman var. Koreliler 800v mimari ile teknolojik olarak iyiler ama uzaktan erişim yok. EV6 2. elde biraz daha agır diğerleri hareketli.
    e 500 nasıl menmunmusun, bizde 1.2 500 lounge dualogic var degişmeyi düşünüyoruz. Armani edition la cooper se arasındayız. rakamlar çok yakın.

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benimde radarımda kgm torres Alpha suv modeli var, özellikleri güzel bilginiz olsun. İkinci elini ilk nesil kgm yi komşu 2 günde sattı. Bence bunuda araştırın
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

mira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ioniq 5 ve yeni makyajlı (gelmek üzere) ioniq 6 radarımda. Hatta yerli üretim İoniq 3 yollarda test aşamasında .
    KGM torres şahsuvaroğlu tarafında distribütör problemi yaşandığı youtube yorumlarda çok okuyorum.
    Countryman grubunda aks kırması teker kopması gibi bir sorun var. herkesin başına gelmiyor ama gelenler fazlalık da.
    Kia grubu Ev3 prestige donanım olarak da menzil olarak da cazip seçeneklerden biri. Tipi çekici değil.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    KGM lerde ısı pompası yok diye biliyorum.

mira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yeni gelenlerde batarya kapasitesi arttırılmış ve ısı pompası ile geliyormuş. hatta elektrikli pick up getirdiler. ağırlığı sebebiyle yere yakın , pick up lar gibi hoplamıyor ve konforlu.
    off road performansı olmayan bir pick up ne kadar beklentileri karşılar bilemiyorum

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sportinger Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    e 500 nasıl menmunmusun, bizde 1.2 500 lounge dualogic var degişmeyi düşünüyoruz. Armani edition la cooper se arasındayız. rakamlar çok yakın.
    küçük araba olarak memnunum. ikonik bir araç ve sevimli. suan son 4 ayın 4k km karma ortalamam 12.1 ama sakin kullanırım. kışın 200km yazın 250+ yapabiliyorum. 3 kapı oldugu için sağ taraftan bozuk yollarda ses geliyor fitilleri silikon sprey yapınca geçiyor.
    cooper menzil cok düşük bide 2. eli çok zayıf. armani gereksiz pahalı ve hiç fark yok bence laprima yeterli.
    ses sistemi fena değil JBL var temel donanım da oldukca bonkor. Tek sevmediğim yanı katlanır ayna yok ve anahtarsız giriş çıkış temas istiyor. yaklasınca ac uzaklasınca kilitle yok kapıdaki butona dokunmak gerekli.
    www.vava.cars
    Lapiztes mk7R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 seneye yakındır Elroq kullanıyorum. Geçen sene temmuz ayında ev3, ev6, ioniq, tesla, countryman, elroq modellerine baktım. Maalesef ki şu anda elektrikli araçların kural koyucusu Tesla uzaktan erişim donanım vs vs açısından. O yüzden herkes bu araçları Tesla ya göre kıyas yapıyor ve bişeyler hep eksik kalıyor yakın vakıtta bir al sat olmayacaksa çok problem değil ama uzaktan erişim olmazsa araç satılmıyor gibi bir algı yaratılıyor.

Kore grubunun 800V olması güzel ama uzaktan erişim yok gelecek mi eminde değilim menzil açısından en iyi olanlar EV3 zaten. Ioniqler baya bi kırpıldı fiyatı sabit tutmak için birde bildiğim kadarıyla yeni versiyonları geliyor.
    Countryman özellik vs anlamında teslaya en yakın olan uzaktan erişim cam tavan vs vs.
    Ben bu cenderede kalmışken kendimi skodaya attım. Elroq aldım uzaktan erişim yok ama alt yapısı var. Gırtlak dolu bir araba değil ama konfor ve donanım yeterli, Bakım yedekparça vs konusunda ilk başlarda sorunlar vardı ama çok sorun yok artık, ve bence tip olarak en çok arabaya benzeyen oydu bence

Gelelim menzile baktığın modellerin nerdeyse hepsi 60 80 kw pil olan modeller uzun yolda en kötü 200 km de bir şarj lazım olabilir (110-130 Km hız klima açık).Piller nmc olduğu için %20 ile % 80 arasında kullanın diyorlar oda şehir içinde 300 km menzil veriyor bunlar ortalama değerler tabi konyada 11kw 12 kw ile gezende gördüm istanbulda 20 kw ile gezende gördüm.

İstanbul akçay çanakkale istanbul yaptım kurbanda ortalama 1000 km 1100 Tl şarj yapmışım toplamda tüm yol boyunca 4 yada 5 kere şarj ettim diye hatırlıyorum.
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    olum erken ödersen tabiki notun düşer adamın alacağı faize kesik atıyorsun adam seni ...kecekti ne güzel

dulger007 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mevcutta togg kullanıcısıyım yakınımda torres evx var geçen bir yakınımada ex30 aldık. Ödeme avantajlı diye Togg seçmiştik fakat almadan önce bende epey araştırmıştım EV6 daha ağır basıyor teknik-mekanik-menzil olarak. Sorun olarak hepsi yaşatıyor illaki ilk tecrübeniz olacaksa ilk donmalar kasmalar hatalar can sıkabiliyor
    alacak olanlara karşılaştırma olarak Togg ve Torres ikilisi arasında konfor olarak Torres daha avanajlı geri kalanlar için Togg daha iyi (Togg'da yazılım hataları hariç).
    Ex30 biraz küçük menzilde biraz zayıf kalabilir ama baya konforlu keyifli güçlü donanımlı araç tavsiye ederim. Uzaktan erişimde mevcut volvo'da.

FatihR. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugün 2025 model EV6 için anlaştım biriyle kaporasını verdim perşembe satışını alacam inşallah. Bakalım deneyimlerimi yazarım sonrasında.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı FatihR. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bugün 2025 model EV6 için anlaştım biriyle kaporasını verdim perşembe satışını alacam inşallah. Bakalım deneyimlerimi yazarım sonrasında.
    hayırlı olsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Torres ne zamandan beri kullanıyor yakınınız? Alpha versiyonu uzaktan bağlantılı mı? sorun sıkıntı yaşadı mı?
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı FatihR. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun, deneyimleri paylaşır mısınız alınca? Bu araçların ikinci eli nasıl?
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

FatihR. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı slowmotion Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun, deneyimleri paylaşır mısınız alınca? Bu araçların ikinci eli nasıl?
    Ben 6 aydır EV6 bakıyorum. Favorime sürekli ekledim uzun süre favoride kalan hiç olmadı ikinci elde satışı var gibi yorumladım ben. Şahıs olanlar biraz yüksek fiyat yazıyor ama galericiler biraz daha uygun ve pazarlıklı oluyor. Ben ilk sahibinden galeriye bırakmış birinden aldım konsinye araçtı. Full ppf ve beyaz olduğu için aldım. Tokatta şu an bir ilan var mesela 2150 demişti en son mesajda. Arayıp daha uyguna alınabilir gibi. Benim tercih etme sebebim çok fazla kısa mesafe yapıyorum çocuğu okuldan al hanımı işe bırak gibi toplasan 3km.

TolgaUs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Volvo Ex30 için bayiyi aradım, ioniq 5 ile ex30 eşdeğer bi araç değildir. diyip kendi arabalarını kötülediler garip bi şekilde. vazgeçtim.
    Countryman için gezmediğim bayi kalmadı. hepsi şuan üretilmiyor. fabrika tadillatta diyor. anlaşamadık.
    2. el ev6 için birsürü adamla konuştum. hiç biri burnundan kıl aldırmıyor. 3 bin tlyi pazarlıktan sayıyorlar.
    Bende en sonunda 2.ele gücüm yetmediğinden bayiden 0 ioniq 5 çıkarmayı tercih ettim.

Herkese yorumlarından dolayı teşekkür ederim.

Hali hazırda ioniq 5 kullanıcısı varsa aramızda arabada ayarlamam gereken bişeyler varsa cevaplarsa sevinirim.
    İlk tecrübem, ilk heyecanlarım.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler