d3n1s Nickli Üyeden Alıntı
Soylenecek cok soz var da etki eder mi bilemiyorum. Ben vaktiyle baska bir sebepten konusmak icin gittim istasyona. O donem de sinyallerin amber yanip yanmadigina takmislardi. Benim arabada sinyal ampulunun boyasi dokulmus, normal sarimsi yaniyordu. Agir kusur. Ampulleri degistirdim, tekrar gittim, gectim. Gectikten sonra gittim muayeneyi yapan arkadasa sordum, bak buradan Amerikan araclari geciyor, sinyalleri kirmizi yaniyor, onlar nasil geciyor da ben gecemedim, diye. Gak guk etti. Dedim bizim ulkede AB uyum yasalari geregi DIN veya ECE normlarina gore uretilmis arabalar muayeneden gecmeli, zaten sirf bu sebeple bu is TUV'e verildi, Amerikan karayollari mevzuatina uygun arac DIN veya ECE'ye uymaz, bu arabalari muayeneden birakmaniz lazim. Simdi ben gidip arka sinyallere kirmizi ampul taksam gecirecek misiniz diye sordum, olur mu oyle sey, bu arabanin sinyallerinin amber rengi yanmasi gerek dedi. E dedim Amerikani geciriyosun, bu nasil cifte standart? Bakti olmuyor, istasyon mudurune yonlendirdi. Ona da anlattim ayni mevzuyu, dinledi dinledi, lafim bitince "tepeden talimat var, bu arabalara dokunmayin" diye dedi.
Sozun ozu, yonetmelik degismemistir. Birileri talimat vermistir "boyle yapin" diye, onlar da "bu da bizden olsun" diyip katmerli uygulama yapiyorlardir.