artık sticker'a gerek kalmadı, araba bilgisayarından trafik yönü seçilip farlar kendini ayarlıyor :D teknlojinin güzel yanı
Printable View
bildiğim kadarıyla, viraj aydınlatmalı tüm vag'larda bu ayar mevcut.
muhtemel diğer premium markalarda da vardır.
benim aracımda ayarı değiştinizde, sağ sol farın yüksekilk ayarının değiştiğini duvardan görebiliyorsunuz mesela
(viraj aydınlatma derken, direksiiyonla birlikte sağ sol yapanlar, içinde ayrı ampül olanlar değil)
https://donsnotes.com/home_garden/au...ght-cutoff.png
fotodaki kesilme cizgilerini veren perde var mercegin icinde, ampulun onunde. Sekli de hemen hemen kesilme cizgisiyle ayni. Mekanik olarak onu degistirebiliyor olmasi lazim ki kesilme cizgisi tamamen tersine donsun. Bunu yapiyorsa guncel VAG'lar onunde saygiyla egilmek lazim, zira benim ufkumu ziyadesiyle genisletir.
How to Change Your 2017 Golf R UK Headlights to drive overseas - YouTubeHow to Change Your 2017 Golf R UK Headlights to drive overseas - YouTube
Baska birinin cektigi videoyu linkliyorum, eve gecince bende cekecegim insallah
video icin tesekkur ederim. Led aydinlatmayla beraber isin rengi epey degismis anlasilan. Ben en son xenon, bi-xenon, afl doneminde kaldim, kendimi guncellemem gerek acilen. Ben bu far isleriyle ugrasirken biri bana bu dediginizi soyleseydi en iyimser haliyle "dalga gecme benimle" derdim. Neyse, isin arka planinda calisan mekanik simdi daha da ilgimi cekti. Arastirayim bakayim :)
Ada'ya arabayla gitme kismi benim de hayallerim arasinda, cesitli programlardan gordugum kadariyla cok guzel yollar var araba surmek icin sanki ozel tasarlanmis gibi :)
benim araba da usdm olduğu için her muayenede sorun yaşıyorum, stopların tamamı kırmızı renk ve sadece ampül veya stopları eu modelle değişerek çözülemiyor malesef. tamamen değişik bir tesisatları ve beyinleri var. park, fren ve sinyal aynı beyinden elektrik alıyor sinyal yanıyorsa freni yakmıyor mesela.
mecburen mitsubishi bayisinden bir yazı aldım, artık her aracı teslim edişimde bir ön bilgilendirme yapıyorum, "araç mitsubishi ama amerikada üretilmiş, motor numarası yok, sinyaller orjinalinden kırmızı, şasi numarası şaseye basılı değil sadece etiket olarak var"
Araciniz gercekten cok guzel ve ozel bir arac olsa da eger muz cumhuriyeti olmasaydik asla "road legal" olamayacak bir arac ulkemizde. Bu araca burada sahip olmak sizin kabahatiniz degil, bu aracin Turkiye'de satilmasi da sizin kabahatiniz degil. Buna izin veren sistem yanlis. Ama iste, kendimiz calip kendimiz oynuyoruz burada :(
edit geri gelse keske... Konu sahibinin muayeneden kaldigi yerde sizin aracin plakasinin ruhsatinin olamiyor olmasi gerekli, eger ki konu sahibine yapilan standart uygulama ise, yok size yapilan standart uygulama ise konu sahibine hafif kusur dahi verilmemesi lazim. Hak, hukuk, standardizasyon, falan filan...
Dipnot, @sinisa ustadim, sizinle hic bir sorunum yok, lutfen yanlis anlamayin. Muz cumhuriyeti olusumuz boyle sacma sapan seylerde kendini gosterince istemsiz yukseliyorum :/
yok hocam, sizi anlıyorum. Şirket araçlarının muayenesini de ben yaptırıyorum o yüzden hersene 5-6 sefer çekiyorum bu muayene sıkıntısını. Önceki sene sıkıntısız geçen araca sonraki sene kusur bulurlar. 4 kişilik koltuğun deseninde üç desen var diye bu koltuk üç kişilik derler. Neler neler.
Arkadaşlar fren testinde bi kaç kişinin 4x4 arka defransiyelini kırdılar hatırlarsanız. Son muayeneye gittiğim gün bi tane 4 çeker araç geldi arka tarafı roller gibi bişeye çıkardılar ben de izledim bir türlü aracı sabit tutamadılar sürekli arkadan kayıyordu sonunda onu iptal edip 4x2 gibi teste sokup geçtiler. :D