User Tag List

Sayfa 4/4 İlkİlk ... 234
59 sonuçtan 58 ile 59 arası

Konu: Peugeot Göral Bayisinin Tokadı

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı d3n1s Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    En son cumlemde bir seyler ozetledigimi dusunuyordum ama yanilmisim. Giren cikan her turlu vatandasa oluyor.

Benim demeye calistigim sey su, mesela ABD'de, bayi diyor ki malin tavsiye edilen fiyati su, ben de ustune bunu koydum, sana satacagim fiyat da bu. Bu beyani da arabanin onune koydugu bilgi foyunde yapiyor. Bunu yapsinlar burada da. Ama yapmazlar, neden, cunku o zaman aciktan aldiklari ve oldugu gibi cukkaladiklari paralari alamayacaklar. Ya da cikip desin ki, bak malin fiyati yerinde durmuyor, tavsiye edilen fiyati bu ama beni kurtarir fiyati da bu, ben sana bunu bu rakamdan satarim, faturani da keserim. Onu da demiyorlar. Aleni bir sekilde rusvet ile ticaret yapiliyor ve bu ticareti de savunanlar var burada. Benim anlamladiramadigim kisim bu.

Ayrica, fiyat artisi her yerde var, gecen eve hali aldim, pazarlikla kusurati atmak istedim, su an malin gelisi bundan yuksek diye dert yanip yeni mali kactan aldigini gosterdi. Ote yandan tekel tuketimi olan herkesin asina oldugu zam gelince efektif tarihe kadar yok cekme mevzusu da var. E simdi, biz sigaraya zam geldiginde, yeni fiyattan satmak icin yok ceken bakkal sahibini mi hakli buluyoruz, yoksa o yok ceken bakkal sahibine sovuyor muyuz? Ya da sigara olunca sovuyoruz da araba olunca mi hak veriyoruz, nedir dogrusu?
    bayilerin belki bin tane kusurlu tarafı var yukarıda da söyledim, savunulacak bir tarafı da yok... ama sizler saldırıyı adamlar belki de tek haklı olduğu yerden yapıyorsunuz, firma bayiye diyor ki 1000 Euro dan 100 araç alacaksın, bunları da hemen çekeceksin ben bunları ambar maliyetine karışmam (anında ÖTV gümrük KDV ve nakliye giderleri giriyor, bir de bayinin depolama alanı maliyeti), bu araçları da 1100 eurodan satacaksın diyor en fazla 3-5 euro farkettirebilirsin diye de uyarıyor... şimdi bayii eğer buları satmayıp stokluyorsa zaten maliye bakanlığı kabak gibi görüyor stokları, bunlara en ağır ceza verilsin, lakin konumuz o değil ki? muhabbet mevduatı dövizde tutmaya kadar geldi, dövizinin belli bir bölümünü TL de tutmazsan kredi de alamıyorsun bu arada... neyse nerden nereye geldik...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı d3n1s Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    En son cumlemde bir seyler ozetledigimi dusunuyordum ama yanilmisim. Giren cikan her turlu vatandasa oluyor.

Benim demeye calistigim sey su, mesela ABD'de, bayi diyor ki malin tavsiye edilen fiyati su, ben de ustune bunu koydum, sana satacagim fiyat da bu. Bu beyani da arabanin onune koydugu bilgi foyunde yapiyor. Bunu yapsinlar burada da. Ama yapmazlar, neden, cunku o zaman aciktan aldiklari ve oldugu gibi cukkaladiklari paralari alamayacaklar. Ya da cikip desin ki, bak malin fiyati yerinde durmuyor, tavsiye edilen fiyati bu ama beni kurtarir fiyati da bu, ben sana bunu bu rakamdan satarim, faturani da keserim. Onu da demiyorlar. Aleni bir sekilde rusvet ile ticaret yapiliyor ve bu ticareti de savunanlar var burada. Benim anlamladiramadigim kisim bu.

Ayrica, fiyat artisi her yerde var, gecen eve hali aldim, pazarlikla kusurati atmak istedim, su an malin gelisi bundan yuksek diye dert yanip yeni mali kactan aldigini gosterdi. Ote yandan tekel tuketimi olan herkesin asina oldugu zam gelince efektif tarihe kadar yok cekme mevzusu da var. E simdi, biz sigaraya zam geldiginde, yeni fiyattan satmak icin yok ceken bakkal sahibini mi hakli buluyoruz, yoksa o yok ceken bakkal sahibine sovuyor muyuz? Ya da sigara olunca sovuyoruz da araba olunca mi hak veriyoruz, nedir dogrusu?
    Savunduğum kısım bayinin elden aldığı faturasız paralar veya danışmanların sıra karşılığı kabul ettiği hediyeler değil. Bu konuda yeterince açık olduğumu düşünüyorum.

Bunun yanı sıra zaten maliye gerekli düzenlemeyi tebliğ ile yaptı. Eskiden sıfır araç tescil tarihine yakın zamanlarda aynı kişiye kesilen aksesuar faturaları ötv matrahına dahil mi hariç mi konusu mevzuatsal olarak gri alandaydı. Tebliğ ile bu grilik ortadan kalktı ve ötv matrahına dahil olmadığı kesinleşti. Yani sıfır araç satan firmalar aynı Amerikadaki meslektaşlarının yaptığı gibi mark up yapabilir ve bu kazançlarını vergilendirebilirler. Yapıyorlar mı hayır, devletin umrunda mı hayır. Zaten 1 araçtan 2 araçlık vergisini alıyor keyfi tıkırında.

Lakin siz nasıl altın / dolar / euro gibi varlıklarınızı aldığınız fiyattan değil de güncel fiyattan satıyorsanız pek doğaldır ki tacir de elindeki malı giriş maliyetine göre değil güncel listesine göre satacaktır. Eğer bir ticari ürün ilaç / yiyecek / su / bebek maması-bezi gibi temel ihtiyaç kategorisinde değil ise ben zam gelecek diye satmak istemeyen esnafa da küfür etmiyorum. Çünkü ben zamdan kaçmak için ihtiyacımdan fazlasını almak istiyorum. O da sermayesini korumak istiyor. Yani bu ortak motivasyon iki tarafı da aynı kılıyor benim gözümde.

Bakın şuan tüm ys ve dist. ler çılgın karlar yazıyor. Enflasyondan arındırsak belki de kazanmıyorlar bilemem.... Ancak ortada tek bir gerçek var. Otomobil piyasasını buraya taşıyan şey müşterinin otomobili bir araçtan ziyade yatırım aracı olarak görmeye başlaması. Ys kanadından fazla kar etme hevesi ile bireysel kullanıcının bitmek tükenmek bilmeyen talebi işi bu noktaya getirdi.

Müşteri açıktan para vermeye razı çünkü rant var.
    Müşteri para etmeyecek aksesuar faturasına razı çünkü rant var.
    Müşteri bu muameleyi sineye çekecek kadar düşmeye razı çünkü rant var.

Bayinin yaptığı bu uygulamalar kesinlikle açgözlülük ve ticaret ile bağlantısı yok. Ancak alıcının yaptıklarının da izahı yok. Aynı yukarıdaki örnek gibi rüşveti talep eden de veren de aynı motivasyon ile hareket ediyor. İkiside birbirini suçluyor.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler